Woestijn Lynx Kat: Rasinformatie, Temperament, Foto’s & Eigenschappen


Hoogte: 10-16 inches
Gewicht: 8-16 pond
Levensduur: 13-15 jaar
Kleuren: Sneeuw, zilver, blauw, houtskool, lavendel, chocolade, rood, koper, beige, ebbenhout
Geschikt voor: Actieve gezinnen, mensen die vaak thuis zijn, mensen met allergieën
Temperament: Lief, speels, sociaal

Als je niet bekend bent met de Woestijn Lynx kat, ben je niet de enige! Dit is een zeldzaam kattenras – een hybride van verschillende rassen, gemaakt om op een wilde kat te lijken. Omdat hij zeldzamer is, kan het een uitdaging zijn om er een op te sporen als u wilt adopteren. Maar als je een van deze katten adopteert, staat je een wereld van plezier te wachten!

Bekend om zijn hondachtige aard, is de Woestijn Lynx actief, vriendelijk, en houdt ervan om rond te hangen met zijn mensen. Deze katachtigen staan er zelfs om bekend dat ze apporteren of gaan zwemmen! Klaar om meer te leren over dit prachtige ras? Lees dan verder voor wat u moet weten om te beslissen of dit kattenras geschikt is voor u en uw gezin!

verdeler-kattenklauw1

Desert Lynx Kittens – Voordat je koopt…

Wat is de prijs van Desert Lynx Kittens?

Omdat de Desert Lynx zo’n zeldzaam ras is (er zijn slechts twee fokkers aangesloten bij de International Desert Lynx Cat Association), betaalt u waarschijnlijk een hoge prijs voor een Desert Lynx kitten. Hoewel we geen specifieke prijzen konden vinden, ligt de prijs voor de Highland Lynx (gefokt uit de Desert Lynx) gemiddeld tussen $800 en $1.500, dus verwacht dat de Desert Lynx ongeveer hetzelfde kost. En helaas, omdat het een zeldzaam ras is, is de kans veel kleiner dat je er een kunt vinden via een opvang- of reddingsgroep.

kat poot verdeler

3 Weinig bekende feiten over de Woestijn Lynx kat

1. De Woestijn Lynx is een mix van verschillende andere rassen

Sommige hybride kitties zijn een kruising van slechts twee kattenrassen, maar de Desert Lynx is een mix van Maine Coon, wilde bobcat, Pixie Bob, en de Manx. Hij krijgt dus een beetje van zijn uiterlijk en persoonlijkheid van elk van die rassen.

2. Ze gedragen zich meer als honden dan als katten

Praat met elke Desert Lynx eigenaar, en ze zullen je vertellen dat dit ras nogal op honden lijkt in hoe ze zich gedragen. In tegenstelling tot de afstandelijkheid die sommige rassen hebben, is de Woestijn Lynx sociaal en loyaal en vindt het heerlijk om bij zijn mensen te zijn. Ze houden zelfs van apporteren!

3. Het ras Desert Lynx is erkend door twee verenigingen

Zowel het Rare and Exotic Feline Registry als The International Progressive Cat Breeders Alliance erkennen de Desert Lynx.

kat + lijnscheiding

Temperament & Intelligentie van de Woestijn Lynx kat

Het Desert Lynx kattenras staat bekend als ongelooflijk sociaal – ze zijn graag in de buurt van hun mensen en hebben last van verlatingsangst als ze alleen gelaten worden. En omdat ze meer op honden lijken dan op katachtigen, is dit ras uiterst speels en trouw. Die speelse kant betekent dat u elke dag tijd moet uittrekken om regelmatig te spelen; anders kan uw kat zich gaan vervelen en aan de bank gaan krabben of ander destructief gedrag gaan vertonen. Over het geheel genomen is dit echter een katachtige die voortdurend onder de voet wordt gelopen, zich met uw zaken bemoeit en een vriend voor het leven is.

Als het gaat om intelligentie, is het Desert Lynx ras behoorlijk slim. Dat maakt het gemakkelijker om ze te trainen, of je ze nu wilt leren alleen de krabpalen te gebruiken in plaats van de meubels, hoe ze moeten apporteren, of iets ingewikkelder. Die intelligentie betekent ook dat het niet nalatig zou zijn om te investeren in een aantal goede puzzelspeeltjes voor uw huisdier om ze volledig betrokken en vermaakt te houden.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

De Woestijn Lynx is een uitstekende keuze voor gezinnen, omdat deze katten bekend staan om hun goede omgang met kinderen. Dat betekent echter niet dat je kunt afzien van vroege socialisatie tussen poes en kinderen. Je moet ze vanaf jonge leeftijd aan elkaar laten wennen, en als je kleinere kinderen hebt, moet je altijd toezicht houden op elke interactie, want er kunnen ongelukken gebeuren.

Kan dit ras opschieten met andere huisdieren?

De Woestijn Lynx kan absoluut overweg met andere huisdieren in huis; nogmaals, een vroege socialisatie is de sleutel. Als u echter kleinere huisdieren heeft, zoals konijnen of knaagdieren, kunt u ze het beste uit de buurt van deze kat houden, omdat ze de roofdierinstincten van de Woestijn Lynx kunnen triggeren. Maar wat honden en katten betreft, er zouden geen problemen moeten zijn tussen hen en dit ras. Maar net als bij de kinderen, moet u de eerste paar interacties tussen huisdieren en de Woestijn Lynx onder toezicht houden.

3 katten verdeler

Dingen die je moet weten als je een Woestijn Lynx kat bezit:

We beseffen dat knuffelen, aaien en spelen de beste onderdelen van het hebben van een kat zijn, maar er komt meer bij kijken. Dat betekent dat er dingen zijn die u moet weten voordat u een nieuwe kat zoals de Desert Lynx koopt of adopteert. Dit omvat hoe ze te voeden, eisen aan de lichaamsbeweging, en meer.

Voedsel en dieet vereisten 🐡

De Woestijn Lynx ziet er misschien uit als een wilde kat, maar zijn dieet is nog steeds hetzelfde als dat van andere huiskatten. Dit betekent dat uw huisdier een voeding nodig heeft die de meeste voedingsstoffen uit vlees haalt, aangezien katten obligate carnivoren zijn. Kijk dus naar een hoogwaardig droog- of natvoer dat vlees of vleesmeel als eerste ingrediënt bevat. En omdat de voedingsbehoeften van een kat veranderen naarmate hij opgroeit, moet u kijken of er levenscycli op de zak staan. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw Desert Lynx kitten geschikt kittenvoer krijgt in plaats van volwassen voer en omgekeerd.

Overleg met de dierenarts van uw huisdier over hoeveel en hoe vaak het gevoerd moet worden. De caloriebehoeften veranderen immers naarmate uw huisdier groeit. En als het gaat om hoe vaak uw kat moet eten, doen sommige katten het goed op een vrij-grazende voeding waarbij het voedsel de hele dag wordt achtergelaten, maar anderen zullen zich overeten als ze die optie hebben.

Oefening 🐈

We zeiden al dat deze kitties zich meer als honden dan als katten gedragen en extreem actief en speels zijn. Dat betekent dat je elke dag tijd moet uittrekken om met ze te spelen. (Bovendien vermindert het actief houden van uw huisdier de kans op overgewicht, wat een bonus is). Aangezien katachtigen het meest actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang, probeer wat speeltijd in te plannen tijdens die uren, zodat uw kat in de stemming is om met u te spelen. En gebruik verschillende speeltjes, zodat ze zich niet gaan vervelen. Streef naar 20-30 minuten interactie en spel per dag met uw huisdier.

Training 🧶

Omdat de Woestijn Lynx zo’n intelligent ras is, zou elke training die u met hen wilt doen vrij eenvoudig moeten zijn (hoewel houd in gedachten dat katachtigen koppig kunnen zijn als ze iets niet willen doen). En afhankelijk van wat u uw huisdier wilt leren – krabpalen gebruiken, apporteren, of rustig blijven voor dierenartsbezoeken – vergeet niet dat uw kat dingen niet van de ene op de andere dag oppikt, hoe slim hij ook is. Training kost tijd, dus u moet er genoeg tijd aan besteden en het consequent volhouden voor goede resultaten.

Verzorging ✂️

Gelukkig is er niet veel verzorging nodig voor de Woestijn Lynx. Je moet hun vacht waarschijnlijk minstens een keer per week uitborstelen (goed nieuws voor mensen met een allergie – dit ras heeft heel weinig huidschilfers, dus het zou het perfecte ras voor jou kunnen zijn!) Verder is het standaard knippen van de nagels als ze te lang worden en tandenpoetsen om een goed gebit te garanderen. Dat is eigenlijk alles wat u hoeft te doen.

Gezondheid en conditie 🏥

Het Desert Lynx-ras staat niet bekend om rasgebonden aandoeningen en is over het algemeen een uiterst gezonde kat. Het is echter wel een kruising, dus er bestaat een kans dat een kat een aandoening van zijn ouders erft. Hieronder vindt u enkele aandoeningen die geassocieerd worden met de katten die deel uitmaken van de Desert Lynx, evenals enkele veel voorkomende ziekten die katten in het algemeen kunnen ontwikkelen.

3 katten gezicht verdeler

Man vs Vrouw

Er is eigenlijk geen verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke Woestijn Lynx. Soms kunnen de mannetjes wat groter worden (maar alleen soms!); maar verder zijn de persoonlijkheid en het temperament hetzelfde. U zult nog steeds een leuk, trouw, hondachtig poesje in huis hebben. Welk geslacht voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

verdeler-kattenklauw1

Laatste gedachten

De Woestijn Lynx is ongetwijfeld een unieke kat om als huisdier te hebben, maar het is ook veel moeilijker om er een te vinden dan bijvoorbeeld een Langhaar. Maar als u er een vindt, zult u veel plezier beleven aan deze kat, omdat het ras zo leuk en speels is. Je hebt ook een mini-schaduw die je overal volgt. Houd in gedachten dat de Desert Lynx gevoelig is voor verlatingsangst, dus als u vaak weg bent, is dit waarschijnlijk niet het ras voor u. Maar als u een actief gezin bent met kinderen of iemand die een groot deel van zijn tijd thuis doorbrengt, zou dit ras perfect bij u kunnen passen!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Patrick Hatt, Shutterstock