Wildcats in Indiana – zijn die er?


Heel weinig mensen willen ’s morgens hun voordeur uitlopen om naar hun werk te gaan en een wilde kat op de motorkap van hun auto zien zitten of op de schommel van de veranda. Maar sommigen van ons zijn gefascineerd door het idee dat er wilde katten rondlopen in de staat waarin we leven.

Als je in Indiana woont, heb je je dan ooit afgevraagd of er wilde katten in jouw mooie staat wonen? Tijdens ons onderzoek stelden we vast dat er niet veel zijn. We bespreken hieronder de exemplaren die in de staat leven en enkele van de gevaarlijkste roofdieren in Indiana om voor uit te kijken.

kat poot verdeler

Zijn er wilde katten in Indiana?

Ja, er is een wilde kat in Indiana. De bobcat werd ooit beschouwd als bedreigd in de staat, maar dat veranderde in 2005 toen de soort een comeback maakte. De bobcat is in feite de enige wilde kat in Indiana.

Volgens de International Union for Conservation and Natural Resources heeft de bobcat een stabiele populatie en loopt hij geen gevaar om bedreigd te worden. Dat betekent niet dat je er een in je achtertuin zult zien op een mooie lentemorgen, want het zijn ongrijpbare wezens, net als de meeste wilde katten en roofdieren.

De prachtige dieren eten voornamelijk konijnen, knaagdieren en herten als ze er een te pakken krijgen. Ze komen het meest voor in de beboste gebieden van zuid en west centraal Indiana. Bobcats worden beschouwd als een essentieel onderdeel van de voedselketen. Gelukkig zijn er geen meldingen van bobcats die mensen hebben aangevallen.

Zijn er bergleeuwen in Indiana?

bergleeuw beschermt haar jong
Image Credit: outdoorsman, Shutterstock

Er zijn meldingen geweest van Bergleeuwen in Indiana, maar ze zijn geen inwonende soort in het gebied. De bergleeuwen die in de staat zijn gespot waren waarschijnlijk bewoners van andere regio’s die over de grens dwaalden. Het is ook essentieel om op te merken dat de wilde katten alleen gezien zijn in dunbevolkte gebieden, omdat dit de beste gebieden zijn voor de roofdieren om te zwerven en te jagen op voedsel.

Is het legaal om een wilde kat te bezitten in Indiana?

Indiana verschilt een beetje van andere staten omdat het legaal is om een wilde kat te bezitten. Het is echter nog steeds het beste om de plaatselijke wetgeving te bekijken voordat je een wild dier adopteert.

Indiana heeft drie klassen van exotische soorten, en je zult willen zien of je dier op de lijst staat als goedgekeurd huisdier. De eerste klasse omvat konijnen en eekhoorns; de tweede is kleine katachtigen, waaronder margays en Pampaskatten. De derde klasse omvat soorten die niet in de eerste twee klassen zitten, zoals grotere katten.

Geloof het of niet, het bezitten van leeuwen en tijgers in Indiana is legaal. Indiana heeft een centrum genaamd het Exotic Feline Rescue Center, ook bekend als EFRC, dat meer dan een paar wilde katten herbergt die als huisdier zijn achtergelaten door mensen die zich realiseren dat de dieren moeilijk te verzorgen zijn en in het wild moeten leven. Hier zijn enkele van de soorten die in het EFRC leven:


 • Bergleeuwen

 • Bengaalse tijgers

 • Panthers

 • Lions

 • Bobcats

 • Luipaarden

garenbalverdeler

Wat zijn enkele van Indiana’s meest gevaarlijke roofdieren?

Clouded Leopard
Image Credit: jdross75, Shutterstock

Nu je een paar wilde katten in Indiana kent, vraag je je misschien af welke andere gevaarlijke roofdieren door de staat zwerven.


 • Grijze wolven

 • Kussende insecten

 • Coyotes

 • Timber ratelslang

 • Cottonmouth

 • Oostelijke massasauga ratelslang

 • Copperhead

 • Zwarte beren

 • Herten

Hoewel de meeste van deze roofdieren uit uw buurt blijven als u uit hun buurt blijft, is het toch het beste om goed op te letten als u in het bos wandelt.

Wat is het gevaarlijkste dier in Indiana?

Als je naar de cijfers kijkt, bestaat er geen twijfel dat het sierlijke hert het gevaarlijkste dier in Indiana is. Ze verwonden en doden jaarlijks meer mensen dan zwarte beren, slangen of zelfs bergleeuwen. Auto-ongelukken zijn de reden dat herten op de lijst staan. Wees voorzichtig, rijd langzaam, en kijk altijd uit voor overstekende herten.

kat + scheidingslijn

Wrap Up

Hoewel er wilde katten zijn in Indiana, is de bobcat de enige permanente bewoner. Je kunt bobcats zien, en misschien kun je een bergleeuw spotten, maar de kans dat je een hert tegenkomt is groter dan welk ander dier dan ook in de eerlijke staat. Een ontmoeting met een wilde kat is onwaarschijnlijk, en u kunt ze vermijden door in groepen te lopen bij zonsopgang en zonsondergang en uw terrein vrij te houden van tuinafval, voer voor huisdieren en open afval.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: bmarxdueren, Pixabay