Wie zijn de grootste katten ter wereld? Update van 2023-records

Van de langste kat ter wereld tot de langste, de zwaarste tot de kat met de langste staart, we hebben een lijst samengesteld met de grootste katten ter wereld.

Als je katten net zo waardeert als wij, dan is de kans groot dat je ze allemaal leuk vindt, van torenhoge titanen tot pluizenballen ter grootte van theekopjes. Toch is het fascinerend om meer te weten te komen over alle opmerkelijke recordbrekende katachtigen die er zijn.

Ten eerste is het Fenrir – de langste kat ter wereld van vandaag!

cat + lijnverdeler

De 7 grootste katten ter wereld

1. Fenrir – De langste huiskat ter wereld (levend)

Hoogte 18,83 inch
Ras F2 Savanne

Fenrir de Savannah-kat heeft momenteel het record voor de hoogste levende kat ter wereld. Fenrir is 18,83 centimeter lang en heeft zijn verbazingwekkende grootte geërfd van zijn grootvader, een Serval genaamd Kongo. Servals zijn middelgrote Afrikaanse wilde katten.

Savannahkatten worden meestal tussen de 14 en 17 centimeter lang. Met bijna 2 centimeter groter overschaduwt Fenrir zelfs zijn eigen ras. Volgens zijn eigenaar, Will, “zien mensen hem en denken ze dat hij een kleine panter, een poema of een ocelot is.”

Fenrir is niet de enige recordbreker in zijn familie. Zijn broer Arcturus – die helaas stierf in een tragische huisbrand – heeft het record voor de langste huiskat ooit.

thematische pauze

2. Arcturus – De langste huiskat (ooit)

Hoogte 19.05 mm
Ras F2 Savanne

Arcturus Aldebaran Powers werd in november 2016 officieel erkend als de langste kat ter wereld. Arcturus, geboren in 2015, was een F2 Savannah, net als zijn volle broer Fenrir.

Helaas stierf deze prachtige kat – die bekend stond om zijn ongewoon kalme gedrag en zijn voorliefde voor poseren voor foto’s – in een tragische huisbrand die ook het leven kostte aan Cygnus, de recordhouder voor de kat met de langste staart.

thematische pauze

3. Barivel – Langste huiskat (levend)

Lengte 47,2 inch
Ras Maine Coon

Als het gaat om de langste huiskat die nog in leven is, werd Barivel uit Italië in mei 2018 officieel gekroond. Barivel, een rustige en verlegen Maine Coon, meet 47,2 inch lang, terwijl de gemiddelde huiskat ongeveer 30 inch meet!

Terwijl Maine Coon-katten over het algemeen groter zijn dan de gemiddelde huiskat, is Barivel ongewoon groot, zelfs voor een Maine Coon. Dat gezegd hebbende, ze is niet de langste kat ooit. Dat record is van Mymains Stewart Gilligan.

thematische pauze

4. Mymains – Langste huiskat (ooit)

Lengte 48,5 inch
Ras Maine Coon

Mymains Stewart Gilligan, of kortweg Stewie, was een Maine Coon die in 2010 maar liefst 48,5 centimeter lang was. Hoewel Stewie in 2013 helaas zijn strijd tegen kanker verloor, blijft hij tot op de dag van vandaag de langste huiskat ooit.

Ondanks zijn gigantische omvang zou Stewie een vriendelijke reus zijn geweest. Deze kat was geen gewone huiskat; Hij was een gecertificeerd therapiedier dat regelmatig een lokaal seniorencentrum bezocht.

thematische pauze

5. Cygnus – Langste staart op een huiskat

Staartlengte 17,58 inch
Ras Maine Coon

Cygnus Regulus Powers, een zilveren Maine Coon, heeft het record voor de langste staart op een huiskat ooit op 17,58 inch! Het record voor de langste staart op een huiskat was eerder in handen van Stewie, wiens staart 16,34 inch mat.

In 2017 kwam Cygnus helaas om het leven bij een tragische huisbrand die ook het leven kostte aan zijn broer – en mede-recordbreker – Arcturus, de Savannah-kat.

thematische pauze

6. Himmy – ’s Werelds zwaarste kat

Gewicht 46,9 pond
Ras Tabby

In 1986 kreeg Himmy de tabby uit Australië de titel van ’s werelds zwaarste kat. Volgens het Guinness World Records woog hij bijna 47 kilo en moest hij per kruiwagen worden vervoerd. Helaas zal overgewicht schadelijk zijn voor de gezondheid van een kat, en in het geval van Himmy zou zijn extreme obesitas het leven bijzonder ongemakkelijk voor hem hebben gemaakt. Himmy stierf op 10-jarige leeftijd aan respiratoire insufficiëntie.

Om het opzettelijk overvoeren van katten te ontmoedigen, stopte Guinness World Records in 1998 met de categorie.

thematische pauze

7. Hercules – Grootste levende kat ter wereld

Lengte 131 duim
Wegent 922 pond
Ras Volwassen mannelijke Liger

Hoewel ze geen binnenlands ras zijn, konden we niet anders dan de grootste katachtige ter wereld opsommen. Ligers – de hybride nakomelingen van een tijgermoeder en een leeuwenvader – worden verondersteld de grootste kattensoort op aarde te zijn.

Met een lengte van 131 inch met een hoogte van 49 inch op de schouder en een gewicht van 922 pond, is Hercules ongeveer even groot als 46 mannelijke Maine Coons van gemiddelde grootte. Hercules, die in Myrtle Beach Safari in South Carolina woont, is nu meer dan 20 jaar oud, maar heeft nog steeds het record voor de grootste levende kat ter wereld.

3 kat face divider

Conclusie

Daarmee eindigt onze lijst van de zeven officieel erkende grootste katten ter wereld. Van Hercules de gigantische liger tot Fenrir, de langste kat ter wereld, deze opmerkelijke en majestueuze katten hebben allemaal een onvergetelijke indruk achtergelaten op de harten van mensen.

Als je een groot ras van huiskatten mee naar huis wilt nemen, staan donzige Maine Coons bekend als zachte reuzen, terwijl Savannah-katten gespierd en mooi zijn. Met de juiste hoeveelheid aandacht en training zullen deze katten je belonen met liefde, loyaliteit en purrfect gezelschap.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: AJR_photo, Shutterstock