Werpen Britse korthaarkatten meer dan gemiddeld? Het interessante antwoord!

Britse korthaar katten werpen niet meer dan gemiddeld. In vergelijking met andere kortharige katten is hun verharing ongeveer gelijk. Meestal verharen ze bijzonder slecht tijdens de lente en de herfst, wanneer hun vacht verandert. Je zult waarschijnlijk meer haar op je kleding en meubels vinden tijdens deze periode. Veel mensen raden aan om deze katten ongeveer één keer per week te borstelen om het haar dat rond uw huis terechtkomt te beperken.

Deze katten zijn per definitie niet low-shedding. Daarom, als je niet van kattenhaar rond je huis en op je kleding houdt, moet je een ander kattenras kiezen.

Dat gezegd hebbende, sommige katten verharen meer dan anderen. Het is mogelijk dat een bepaalde Britse korthaar meer afwerpt dan anderen, afhankelijk van hun omgeving en genetica. Gelukkig is er een beetje dat je kunt doen om de verharing van je kat onder controle te houden, hoewel je het nooit helemaal zult elimineren.

3 katten gezichtsverdeler

De 6 tips om het afstoten van een Britse korthaar te verminderen

Er zijn veel manieren waarop u de hoeveelheid die een Brits korthaar werpt, kunt verminderen. We raden u aan verschillende opties te proberen, afhankelijk van wat u denkt dat het beste zou werken voor uw katachtige.

1. Behandel onderliggende medische aandoeningen

Eerst en vooral moet u alle onderliggende medische aandoeningen behandelen. Sommige aandoeningen kunnen van invloed zijn op hoeveel uw kat werpt. Alles wat de gezondheid van uw kat vermindert, kan ook de gezondheid van zijn huid en vacht verminderen, waardoor extra verharing ontstaat.

Britse korthaar kat met kegel eten
Afbeelding Credit: Lillia Solonari, Shutterstock
thematische pauze

2. Upgrade hun voedsel

U kunt ook overwegen om hun kattenvoer te upgraden. Veel kattenvoer is van lage kwaliteit en houdt uw kat mogelijk niet in topconditie. Deze kattenvoeding kan de huid- en vachtgezondheid van uw kat beïnvloeden, waardoor extra verharing ontstaat. Daarom moet u overwegen om het voedsel van uw kat te upgraden als u denkt dat ze overmatig verharen.

Sommige katten kunnen het ook gewoon beter doen op verschillende kattenvoer, zelfs als hun huidige van hoge kwaliteit is. Zorg ervoor dat u altijd de overgangsinstructies op een kattenvoerpakket volgt en bereid u voor op wat extra verharing tijdens de eerste overgangsfase.

thematische pauze

3. Verminder stress

Stress kan de verharing van een kat verhogen. Natuurlijk kun je stress niet altijd onder controle houden. Sommige stressvolle veranderingen in het leven moeten gewoon gebeuren, zoals veranderingen in routine en huisvesting. U kunt deze stress echter verminderen door de omgeving van uw kat zo normaal mogelijk te houden.

Voor katten die overdreven angstig zijn, wilt u misschien met uw dierenarts praten over medicatie of andere stressverlagende methoden proberen. Kattenferomoonhalsbanden kunnen bijvoorbeeld helpen stress bij sommige katachtigen te verminderen.

Natuurlijk zal deze methode niet werken als uw kat in het begin niet gestrest is. Daarom raden we alleen aan om uw kat te observeren op tekenen van stress, zoals overmatig verbergen of verzorgen, voordat u deze methoden probeert.

Britse korthaar kat
Afbeelding Credit: Rebekka D, Pixabay
thematische pauze

4. Borstel je kat

Je moet je Britse korthaar ongeveer één keer per week borstelen. Hoewel uw kat het prima kan vinden zonder te borstelen, kan dit ertoe leiden dat er meer haar op uw meubels en kleding terechtkomt.

Je moet vroeg beginnen met het borstelen van je kat. Veel katten zullen het leuk vinden om geborsteld te worden als je begint als ze kittens zijn. Beginnen met een volwassene is echter iets ingewikkelder en vereist veel positieve bekrachtiging. Je moet langzaam gaan en ervoor zorgen dat je kat altijd comfortabel is. Verwacht niet dat de kat in het begin een tijdje zit te verzorgen. Slechts een paar borstels is genoeg om te beginnen en dan langzaam je een weg te banen naar een volledige sessie.

thematische pauze

5. Supplementen

Soms kunnen supplementen helpen bij de behandeling van eventuele tekortkomingen die kunnen leiden tot verharing. De meeste kattenvoer bevat alle vitamines die uw kat nodig heeft. Dat betekent echter niet dat ze genoeg bevatten voor sommige katten. Vaak bevatten ze het minimumbedrag, dat niet noodzakelijkerwijs de best aantal. Daarom kan het toevoegen van bepaalde supplementen nuttig zijn.

Begin uw kat nooit met een supplement zonder met uw dierenarts te praten, omdat sommige vitamines en mineralen een overdosis kunnen krijgen. Houd u altijd aan de aanbevolen dosis; meer is niet per se beter.

speelse Britse korthaar kat
Afbeelding Credit: Richard Stocker, Pixabay
thematische pauze

6. Milieukwaliteit

Soms kunnen katten slechte reacties hebben op de kwaliteit van de lucht in uw huis. Allergens kunnen de huid en vachtgezondheid van uw kat beschadigen. Een luchtfilter kan helpen bij het verbeteren van uw binnenluchtkwaliteit. Afhankelijk van de gevoeligheden van uw kat kunnen allergenen echter onvermijdelijk zijn. Katten kunnen allergisch zijn voor seizoensgebonden pollen en soortgelijke dingen, net als mensen. In sommige gevallen kunnen katten ook allergiemedicatie nodig hebben om reacties te voorkomen.

Als u denkt dat uw kat een reactie heeft op seizoensgebonden pollen, dan wilt u misschien met uw dierenarts praten over medicatie.

garen ball divider

Wanneer maak je je zorgen?

Natuurlijk is niet alle verharing normaal. Overmatige verharing die leidt tot bontverlies is meestal geen teken van gezondheid. Tenzij uw kat echter duidelijk vachtverlies heeft, kan het moeilijk zijn om te bepalen of hun verharing normaal of overmatig is.

Bij twijfel raden we aan om met uw dierenarts te praten. Katten zijn erg goed in het verbergen van hun tekenen en ziekten. Het is een ontwikkeling uit de tijd dat ze vroeger in het wild leefden. In het wild kan het vertonen van tekenen van ziekte leiden tot roofdieren of zelfs andere katten. Daarom evolueerden ze om hun ziekte heel goed te verbergen.

Daarom is het meestal het beste om voorzichtig te zijn en uw kat zo snel mogelijk te laten zien.

Voor de hand liggende kale plekken rechtvaardigen een dierenartsbezoek. Jeuk, overmatige verharing, geïrriteerde huid en lethargie kunnen echter allemaal wijzen op een onderliggend probleem.

Soms kunnen katten overmatige verharing ontwikkelen om redenen die niet meteen duidelijk zijn. Natuurlijk kunnen huiduitslag en soortgelijke problemen leiden tot overmatige verharing. Alles wat ongezondheid bij uw kat veroorzaakt, kan echter leiden tot problemen met de huid en vacht van uw kat.

Britse korthaar kat verstopt zich
Afbeelding credit: Chendongshan, Shutterstock

Zijn Britse kortharen hypoallergeen?

Hypoallergene katten zijn een beetje ingewikkeld. Vaak gebruiken mensen deze uitdrukking om te verwijzen naar katachtigen die minder dan gemiddeld werpen. De Britse korthaar werpt ongeveer gemiddeld, dus het past niet in deze categorie.

Hypoallergene katten zijn echter zeer zeldzaam en niet gerelateerd aan het haar van een kat. Degenen die allergisch zijn voor katten zijn gevoelig voor de eiwitten die de kat maakt. Deze eiwitten zitten in de huid, speeksel en urine van een kat. Alle katten hebben deze dingen, dus het is onmogelijk voor een volledig hypoallergene kat om te bestaan.

Dat gezegd hebbende, sommige katachtigen produceren lagere niveaus van dit eiwit dan andere. Britse kortharen vallen echter niet in deze categorie. Ze zullen hetzelfde eiwitgehalte produceren als andere katten die er zijn, waardoor allergische symptomen ontstaan.

kattenpootverdeler

Conclusie

Britse korthaar katten werpen ongeveer dezelfde hoeveelheid af als je normale katachtige. Deze katten kunnen in de lente en herfst meer verharen wanneer ze van vacht wisselen. Voor het grootste deel moeten ze echter een gematigde hoeveelheid verliezen. Er zijn echter verschillende dingen die u kunt doen om hun verharing te verminderen. Je moet deze katten bijvoorbeeld minstens één keer per week borstelen om zoveel mogelijk vacht te verwijderen.

Ervoor zorgen dat uw kat gezond is en een compleet dieet volgt, is ook van vitaal belang. Anders kunnen ze meer werpen dan nodig is.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: FotoMirta, Shutterstock