Werken kalmerende halsbanden voor katten? Alles wat u moet weten!


Raakt je kat snel gestrest? Misschien markeert uw kat overal zijn territorium. Of erger – misschien valt uw kat andere dieren in huis aan. Als dit uw kat is, moet u verder lezen, want we hebben het over kalmerende halsbanden.

Kalmerende halsbanden zijn geweldige opties voor katten die zwaar aan de wilde kant zijn. Deze halsbanden bieden tijdelijke verlichting voor destructief en ongewoon gedrag. Als u wilt dat uw kat te zijn zo koel als een komkommer, kunnen kalmerende halsbanden helpen. Maar eerst, laten we eens praten over hoe precies deze halsbanden werken.

kat + lijnverdeler

Hoe kalmerende halsbanden werken

Weet je hoe bepaalde geuren ontspanning bevorderen? Een vleugje van een dozijn rozen of een heerlijk bakkie in de oven doet ons onmiddellijk opveren en vermindert stress en angst.

Kalmerende halsbanden doen precies dat. Ze produceren een synthetisch feromoon, dat dezelfde feromonen nabootst die een moederpoes in haar borstklieren produceert om een band met haar kittens te helpen opbouwen.

Als ze borstvoeding geven, ruiken kittens dit feromoon, het Cat Appeasing Pheromone (C.A.P.). En als ze dat ruiken, voelen ze zich kalm en tevreden. De geur helpt de kittens zelfs beter samen te leven. En als de kittens zouden verdwalen, kan de moederpoes haar kittens identificeren met behulp van deze feromonen.

Het zijn dezelfde feromonen die in een kalmerende halsband zitten.

De olfactorische zintuigen van uw kat worden geactiveerd wanneer hij de kalmerende halsband draagt. Het resultaat is, meestal, een ontspannen, gelukkige kat die beleefder is tegenover mensen en dieren.

kat die een paarse kalmerende halsband draagt
Beeldkrediet: MarinCa, Shutterstock

Voordelen van kalmerende halsbanden

Het helpen van uw kat om ontspannen te blijven is het nummer één voordeel. Toch zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van een kalmerende halsband die u zich misschien niet realiseert.

1. Ze zijn niet-gemedicineerd

Het beste deel over kalmerende halsbanden? Het zijn geen voorgeschreven medicijnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het geven van medicatie op het juiste moment, en je hebt geen afspraak met de dierenarts nodig om er een te gaan gebruiken.

thematische onderbreking

2. Ze zijn verkrijgbaar bij de grootste dierenwinkels.

Dierenspeciaalzaken zoals PetCo en PetSmart hebben kalmerende halsbanden en andere kalmerende producten, die we later zullen bespreken.

thematische onderbreking

3. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

Kalmerende halsbanden zijn eenvoudig in gebruik. Je klikt hem om de nek van je kat en laat de wetenschap en de natuur het overnemen.

mooie kat die een groene kalmerende halsband draagt
Image Credit: Julia Sudnitskaya, Shutterstock
thematische onderbreking

4. Ze nemen geen plaats in

Het enige wat u hoeft te doen is de halsband om de nek van uw kat te doen. U hoeft geen beschikbaar stopcontact in een kamer te vinden, en u hoeft geen ruimte te maken voor een stuk kalmerend kattenmeubilair.

thematische onderbreking

5. De geur volgt uw kat

In tegenstelling tot diffusers, volgt de geur van de kalmerende halsband uw kat waar hij ook gaat, zoals naar een nieuw huis of het kantoor van de dierenarts. Uw kat voelt zich dus altijd rustig.

verdeler voor garenbollen

Bijwerkingen van Kalmerende Halsbanden

Kalmeringshalsbanden hebben geen bijwerkingen omdat het geen medicijnen zijn. Kalmerende halsbanden hebben echter wel enkele nadelen. Het goede nieuws is dat deze nadelen klein zijn.

Het belangrijkste nadeel is huidirritatie. Het is onwaarschijnlijk dat uw kat dit zal ondervinden, maar het is toch mogelijk. Dit kan komen door het synthetische feromoon of door het materiaal van de halsband. Wanneer u de halsband voor het eerst bevestigt, controleert u de huid van uw kat om de paar uur. Verwijder de halsband als u roodheid, zwelling of schilfering opmerkt.

Het andere nadeel van een kalmerende halsband is het vinden van de juiste maat. Als u niet de juiste pasvorm kiest, wordt de halsband hinderlijk voor uw kat en kan hij zelfs een veiligheidsrisico vormen door aan omringende voorwerpen te blijven haken. En soms vallen de halsbanden af, wat erg vervelend kan zijn.

Hoe kies je een kalmerende halsband

Het kiezen van een kalmerende halsband is niet lastig. Er zijn echter een paar kenmerken van de halsband waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste halsband voor uw kat.


  • Maat: De meeste kattenhalsbanden hebben dezelfde maat, in tegenstelling tot hondenhalsbanden. Wanneer u de halsband aan de nek van uw kat vastmaakt, zorg er dan voor dat u twee vingers tussen de nek van uw kat en de halsband kunt steken. Zo weet u of de halsband past. Als u dit niet kunt, is de halsband te klein.

  • Levensduur: Sommige kalmerende halsbanden gaan langer mee dan andere. De beste halsbanden gaan tot 2 maanden mee, maar meestal 30 dagen. Beslis wat u het beste vindt voor de emotionele toestand van uw kat.

  • Materiaal: Kalmerende halsbanden zijn meestal gemaakt van rubber, fiber, of plastic. Kies minstens twee verschillende materialen als dit de eerste keer is dat u een kalmerende halsband probeert. Op die manier hebt u een andere optie om te testen als de eerste niet werkt.

Kattenpootverdeler

Onze 4 favoriete Katten Halsbandjes

Nu u weet waar u op moet letten, laten we eens kijken naar een aantal van onze topkeuzes voor kalmerende halsbanden!

1. Kalmeer Feromoon Halsband

Verzorgende Kalmte Feromoon Halsband

Nurture Calm Feromoon Halsband doet de basis-het houdt uw kat rustig tijdens huisdier / mens scheiding, vermindert destructief gedrag, en vermindert ongepaste markering. U kunt deze halsband vinden in een één of twee-pack.

Lavendel en kamille helpen het feromoon te camoufleren, maar het kan voor sommige mensen overheersend zijn, vooral omdat het 30 dagen blijft zitten. Sommige eigenaars melden dat de halsband te los zit en eraf valt, en sommigen zeggen dat de halsband niet werkt.

Echter, de meeste katteneigenaren die deze halsband hebben geprobeerd melden verbeterd kattengedrag.

thematische onderbreking

2. Sentry Kalmerende Halsband

Sentry kalmerende halsband

Sentry Calming Collar is een favoriet onder veel katteneigenaren en wordt aanbevolen door dierenartsen. Het helpt bij alle basics: agressie, markeren, stress en angst. Verscheidene katteneigenaars melden gelukkige, kalme katjes thuis met deze halsband. Plus, u kunt een drie-pack in één bestelling krijgen.

Het nadeel is dat de halsbanden gemakkelijk loskomen. Eigenaren zeggen dat de sluiting op de halsband na verloop van tijd losraakt. Maar over het algemeen zijn duizenden klanten blij met hun aankoop. En veel katten zijn ook blij.

thematische onderbreking

3. Comfort Zone

Comfort Zone

Comfort Zone is een ander merk dat het vermelden waard is. Deze halsbanden helpen met alles wat je zou verwachten dat een kalmerende halsband zou helpen, plus het heeft een breakaway halsband ontwerp voor het geval je kat hem ergens aan vindt.

Dit is een prijzige optie, dus het is het beste om een andere halsband te kiezen als het de eerste keer is dat je het bij je kat probeert.

thematische onderbreking

4. Pzlagia Kalmerende Halsbanden

Pzlagia Kalmerende Halsbandjes

Pzlagia biedt een vier-pack kattenhalsband optie, perfect voor multi-kat huishoudens. Deze halsband heeft een verstelbaar afbreekontwerp en gaat tot 30 dagen mee. Het merk is meer under-the-radar. Toch zijn veel katteneigenaren dol op de effecten van deze halsband.

Er zijn enkele gemengde beoordelingen. Sommige katteneigenaren zeggen dat de halsband werkte voor markering en ontspanning, maar dat het de katten niet tegenhield om te vechten. Andere recensenten zeggen dat de halsbanden helemaal niet werken.

Dit is normaal voor kalmerende halsbanden omdat elke kat anders is. Maar als je voor de eerste keer kalmerende halsbanden wilt proberen, koop dan eerst de Sentry of Nurture Calm halsband, zodat je geen geld verspilt aan vier halsbanden die je kat niet gebruikt.

3 katten gezicht verdeler

Conclusie

Kalmerende halsbanden zijn een geweldige optie voor katteneigenaren die ten einde raad zijn. Als uw kat zijn territorium afbakent, vecht met andere katten, of zich angstig voelt, is het de moeite waard de halsbanden te proberen.

Laat je niet ontmoedigen als de halsbanden niet werken voor jouw kat. Elke kat is anders, dus dit is normaal. Het is het beste om eerst een single-pack halsband te proberen als het de eerste keer is dat u het bij uw kat probeert. Maar als de halsband werkt, ga dan voor een van de multipacks die we net vermeld hebben. Op die manier kunt u uw kat met rust laten of naar de dierenarts brengen met beperkte problemen!

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Daniel Rajszczak, Shutterstock