We gaan allemaal over katten die een beurs winnen Essay 2018

Geschreven door: Casey Kennedy

Toen ik 5 was kreeg ik een “wenskonijntje”. Het was een opgezette konijn, met een klein zakje naast zijn staart dat zogenaamd, als er een wens werd gehouden, zou uitkomen. Dus, zoals elke 5-jarige zou doen, nam ik het ter harte. Elke dag werd er een klein papiertje in die achterzak gevouwen dat er elke dag hetzelfde stond: “Ik wens een oranje gestreept kattenkruidje toe”.

En ik heb het een jaar gedaan – religieus.

Uiteindelijk gaf ik wish bunny op en belandde hij ergens op zolder in een doos. Mijn pleidooi voor een oranje gestreepte kat aan mijn ouders stierf uiteindelijk uit en mijn 5-jarige droom van een vierpotige oranje gestreepte beste vriend werd weggestopt in dezelfde doos als wish bunny.

Tot Halloweennacht 10 jaar later. Terwijl ik eyeliner-snorharen op mijn gezicht aanbracht en in een gehaaste opwinding de voordeur uit rende, om niet te laat te zijn voor mijn eerste middelbare schoolfeest, stapte ik bijna op een oranje gestreepte tabby die zich voor mijn deur uitstrekte.

Ik had een moment van besluiteloosheid, ik was al te laat, maar ik had geen idee waar deze fella vandaan kwam, en we hadden die zomer coyotes rondlopen. Ik schepte hem op en bracht hem naar binnen, mijn vader schreeuwde: “Dat is de eerste en laatste keer dat die kat door die deur komt!!” – onnodig te zeggen dat het dat niet was. Niet eens in de buurt.

Gato (ironisch genoeg was het mijn vader die hem de naam gaf – was niet van plan om ruzie te maken) en ik waren eerst geen vrienden. Ik was niet van plan hem buiten te laten, maar het onophoudelijke miauwen en kneden en kattenbont in mijn neus waren niet bijzonder aantrekkelijke eigenschappen die aan mijn dagelijks leven werden toegevoegd. Vooral als een eerstejaars met een zelfbewustzijn die naar school kwam ruikend naar kat en bedekt met bont.

Maar kneedloos (ha) om te zeggen, Gato en ik groeiden naar elkaar toe. Zijn naam werd bekend onder mijn vrienden en hij werd sneller lid van de familie dan mijn vader hem met Kerstmis een minikous voor de open haard kon maken.

Hij was een geweldige kat – om maar te zeggen. Hij gebruikte de hondendeur en ging naar de badkamer buiten, hij was vriendelijk met iedereen, hield van knuffelen (meer dan mijn smaak) en vooral, was loyaler aan mij dan mijn tweebenige niet-gestreepte vrienden.

Over de auteur

Mijn naam is Casey Kennedy en ik ben een junior die Conservation and Sustainability studeert aan de Arizona State University. Van jongs af aan was ik geïntrigeerd door de schoonheid van deze planeet en heb ik me toegewijd aan zowel het overleven als het overleven van al haar bewoners. Ik heb 6 maanden in Frankrijk gestudeerd en heb de wereld rondgereisd om te leren over zelfvoorzienende manieren van leven en duurzame groei. Ik ben van plan om na mijn afstuderen naar het Peace Corps te gaan om mijn passie voor het waarborgen van de gezondheid van onze samenleving voort te zetten, op elke manier die ik kan.