ViviPet Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Iedereen wil gezond zijn en we willen hetzelfde voor onze huisdieren. Het grootste wat je voor je eigen gezondheid kunt doen, is een voedzaam dieet eten – dat betekent veel vers fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten. Misschien zelfs af en toe een beetje tofu.

Hoewel tofu zijn plaats heeft op je eettafel, zou je waarschijnlijk niet verwachten dat je het in de kattenbak van je kat zou vinden. Dat is waar ViviPet om de hoek komt kijken.

ViviPet biedt 100% natuurlijke kattenbakvulling gemaakt met tahoe. Het is zacht en zacht voor de poten van uw kat, doorspoelbaar voor het gemak en lichtgewicht maar zeer absorberend. We hebben het zelf getest om u deze eerlijke en onbevooroordeelde beoordeling te geven.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 3.5/5
 • Prijs per pond – 3/5
 • Multi-Cat Formules – 3.5/5
 • Klonterend vermogen – 4.5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4.5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4/5

Merkoverzicht

Het verhaal van ViviPet begon met het tragische verlies van een geliefd huisdier, Tax. Oprichter Vivi verloor Tax aan Feline Infectious Peritonitis, een virale ziekte veroorzaakt door bepaalde stammen van het katachtige coronavirus.

Wat deze ziekte zo verschrikkelijk maakt, is dat geïnfecteerde katten meestal geen symptomen vertonen tijdens de eerste virale infectie en de meeste spontaan herstellen. Bij ongeveer 10% van de katten kan het virus echter muteren en zich door het lichaam verspreiden als een progressieve, bijna altijd dodelijke ziekte.

Na het verliezen van Tax, creëerde Vivi ViviPet om andere eigenaren van gezelschapsdieren te ondersteunen en om fondsen te verzamelen om te doneren aan organisaties zoals ZenByCat die FIP-onderzoek ondersteunen. Tegenwoordig is Vivi de liefhebbende eigenaar van drie geadopteerde katten en een hond. Ze blijft werken aan haar doel om een remedie voor FIP te vinden.

Producten beschikbaar

Naam Materiaal Klonteren? Levensfase Extra functies
ViviPet Tofu Kattenbakvulling 100% Natuurlijke Tahoe Ja Alle Biologisch afbreekbaar, doorspoelbaar, lichtgewicht, zachte textuur

Welke producten biedt het merk?

ViviPet is een online retailer die populaire huisdierproducten verkoopt, maar ze hebben ook hun eigen formule van tofu kattenbakvulling. Dit is het enige product dat ViviPet momenteel maakt en verkoopt op het moment van deze beoordeling.

Hier zijn enkele van de details over ViviPet Snowball Tofu Cat Litter:

 • Gemaakt van 100% natuurlijke sojabonen, veilig en niet giftig
 • Ultrazachte textuur, zacht voor zelfs gevoelige kattenpoten
 • Stofvrij, helpt de luchtwegen van uw kat te beschermen
 • Zeer absorberend en lichtgewicht, doorspoelbaar en biologisch afbreekbaar
 • Snel klonteren in 3 seconden of minder, gemakkelijk te scheppen
 • Milieuvriendelijke formule lost gemakkelijk op in water

Omdat ViviPet op dit moment slechts één formule biedt, hebben we deze hieronder in detail besproken.

ViviPet Snowball Tofu Cat Litter beoordeeld

Kattenbakvulling is een noodzakelijk kwaad voor katteneigenaren – het is iets dat je nodig hebt, maar je wilt er zoveel mogelijk mee omgaan. Wanneer we kattenbakvulling kopen, zoeken we naar iets dat snel vloeistof absorbeert, goed klontert en geur onder controle houdt. ViviPet’s Snowball Tofu Cat Litter presteerde goed op alle drie de gebieden.

Bij het ophalen van de zak ViviPet tofu kattenbakvulling, waren we verrast hoe licht het was. Een zak van 6 pond was qua grootte vergelijkbaar met een zak van 12 of 15 pond van andere merken, en de website beweert dat het het werk doet van een zak van 20 pond. We waren zeker niet teleurgesteld als het ging om de andere beloften die werden gedaan. ViviPet tofu kattenbakvulling neemt inderdaad heel snel vloeistof op en het klontert goed. Zoals geldt voor veel alternatieve nesten die we hebben geprobeerd, waren de klonten niet zo hard als klei, maar waren ze gemakkelijk genoeg om te scheppen.

In termen van geurbestrijding is dit een strijdgebied in ons huishouden met meerdere katten. ViviPet presteerde goed, met name voor urinegeur. We scheppen dagelijks, dus geur van vast afval was minder een probleem, maar het zwerfvuil leek het ook op dat gebied behoorlijk goed te doen.

De grootste zorg bij veel katteneigenaren als het gaat om kattenbakvulling is het stof dat het produceert. ViviPet tofu-strooisel bevat niet alleen weinig stof, maar het nest is gemaakt van 100% natuurlijke tahoe. Zelfs als uw kat een beetje stof inademt, hoeft u zich geen zorgen te maken over eenbout giftige chemicaliën.

De andere problemen die we hebben met het tofu-nest van ViviPet zijn de prijs en de mate waarin het volgt. Dit nest kost meer dan $ 2,00 per pond, wat behoorlijk prijzig is, hoewel de website suggereert dat een enkele zak tot 6 weken mee kan gaan met één kat. We kwamen daar niet eens in de buurt van in ons huishouden met meerdere katten en denken niet dat de meeste huishoudens dat zouden doen. Het zou moeilijk te rechtvaardigen zijn om zoveel te betalen voor dit nest.

Tot slot, terwijl ViviPet Snowball Tofu Cat Litter lichtgewicht en zacht is voor de poten van je kat, zijn de korrels zo licht en fijn dat ze de neiging hebben om te volgen … Heel veel. De rommel is gemakkelijk op te vegen, maar als uw katten de neiging hebben om zwerfvuil rond te slingeren, is dit misschien niet de beste optie voor u.

Categorie Rating
Prijs 6/10
Klonterende actie 9/10
Geurbestrijding 9/10
Stof/Rommel 8/10
Geur 10/10
Gemakkelijk te scheppen 9/10
Algemene beoordeling 8.5/10

Pros

 • Natuurlijk en niet giftig, 100% biologisch afbreekbaar
 • Zachte textuur, zacht voor gevoelige kattenpoten
 • Zeer absorberend, neutraliseert urinegeur
 • Doorspoelbaar voor eenvoudige verwijdering, biologisch afbreekbaar

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties
 • Lichtgewicht korrels kunnen meer volgen dan sommige nesten

Dit nest wordt geleverd in een zak van 6 pond met 4 zakken per bestelling. Hoewel het strooisel zeer licht van gewicht is, is het zeer absorberend. Elke zak van 6 pond doet het werk van een zak van 20 pond van andere merken.

Wat vinden klanten van ViviPet Kattenbakvulling?

Omdat ViviPet alleen op de website van het merk wordt verkocht, is het een beetje moeilijk om onbevooroordeelde beoordelingen te verzamelen. Op basis van de beoordelingen op de website heeft deze kattenbakvulling echter een beoordeling van 9,9/10 sterren. ViviPet heeft meer dan 1.000 5-sterrenrecensies en meer dan 50 4-sterrenrecensies ontvangen. Hoewel er een paar beoordelingen onder de 3 sterren zijn, konden we de recensies niet lezen.

Hier zijn een paar fragmenten van enkele van de positieve klantrecensies:

“Ik kreeg dit nestje omdat mijn kitten haar andere nestje aan het opeten was en ik bang was dat ze ziek zou worden. Ze heeft hier een beetje van gegeten en ik voel me beter omdat het tofu is. Miauw!” – Amanda K.

“De prijs waard!! Ik heb genoeg geld uitgegeven aan zwerfvuil om een auto te kopen. Dus ik ben blij dat ik er een heb gevonden die de prijs waard is. Dit nest gaat veel langer mee dan andere merken die ik heb geprobeerd en zorgt ervoor dat mijn huis niet naar een kattenbak ruikt.” – Gina Y.

“Mijn verloofde heeft een slechte kattenallergie, wat betekent dat mijn 14-jarige kat hem laat niezen en zijn ogen rood worden. Ik las online dat het enzym waar hij allergisch voor is in kattenurine zit die bij het scheppen van de doos uit stof kan worden geroerd. Dus ik wilde tofu-nest proberen omdat het het meest stofvrij is. We gebruiken het al een week en tot nu toe, zo goed! Ik denk dat het stof en het niet laten zitten van de klonten een ton heeft geholpen. Ik zal dit zeker blijven gebruiken!” – Abigail W.

Hoewel de meeste beoordelingen op de ViviPet-website positief lijken te zijn, konden we een paar negatieve beoordelingen op Chewy vinden. Hoewel Chewy het product niet vaak op voorraad lijkt te hebben, slaagden een paar klanten erin om het te vinden en maakten de opmerkingen in de beoordelingen:

“Vorig jaar kocht ik dit in hoge hoop om mijn probleem met kleistrooiselstof te beëindigen. En het was eigenlijk erger met dit product? Ik gebruik zeefvoeringen in de kattenbak van mijn kat. En elke keer als ik zijn kattenbak schoonmaakte en een voering zeefde, moest ik een veiligheidsbril dragen omdat het stof zo erg was.” –Teigetjes

“Over het algemeen is dit nest goed en ik vind het leuk dat het milieuvriendelijk is, maar voor mij en mijn katten rechtvaardigen de profs de grote prijsverhoging ten opzichte van kleistrooisel niet.” – Jayz

“Het volgt WEL, snel veel eigenlijk, want de klonten zijn groot, dus mijn kattenbak laat het niet snel als het kleizand liggen. Maar de tracking is gemakkelijk op te ruimen, want nogmaals, het zijn grote stukken. Het nest schept ook mooi op, dat was waar ik me het meeste zorgen over maakte.” – Tot slaaf gemaakteCatMom

Hoeveel kost ViviPet kattenbakvulling?

Om ViviPet tofu kattenbakvulling te kopen, moet je een abonnement aanmaken. Elke bestelling wordt geleverd met 4 zakken afval voor $ 59,99. Als je het gemiddeld neemt, betekent dit dat elke zak van 6 pond ongeveer $ 14,99 kost. Je krijgt echter een gratis tas bij je eerste bestelling en je betaalt alleen verzendkosten bij je eerste bestelling.

Als je wilt weten hoeveel ViviPet-tofu-afval per pond kost, moet je wat meer wiskunde doen. Met behulp van de prijs van $ 14,99 per zak, is de gemiddelde prijs per pond ongeveer $ 2,50.

Kortom, is ViviPet Kattenbakvulling een goede keuze?

We zijn imgeperst met ViviPet Snowball Tofu Kattenbakvulling als geheel omdat het extreem licht en zeer absorberend is. Van de natuurlijke kattenbakvullingen die we hebben geprobeerd, presteerde deze erg goed tegen urine. Uitwerpselengeuren zijn echter notoir moeilijker te bedekken, vooral bij meerdere katten. We vonden het leuk dat het allemaal natuurlijk is en natuurlijk dat het doorspoelbaar is.

Het ding dat u bij dit merk moet overwegen, is of de kosten de prestaties rechtvaardigen. Als je een enkele kat hebt en je bent op zoek naar een natuurlijk alternatief, kan dit de perfecte keuze zijn. Het tofu-nest van ViviPet is lichtgewicht, zeer absorberend en controleert de geur goed – het is ook doorspoelbaar. In een huishouden met meerdere katten kunt u echter sneller door strooisel gaan dan u zich kunt veroorloven.

Hoewel ViviPet op dit moment slechts één type kattenbakvulling aanbiedt, lijken ze er veel aandacht aan te hebben besteed. Het product is goed, maar we zouden niet zeggen dat het de ideale optie is voor elke katteneigenaar.

Waar wordt ViviPet Kattenbakvulling verkocht?

De beste plaats om ViviPet kattenbakvulling te kopen is online via de ViviPet-website. Je moet een abonnement starten, maar je ontvangt een gratis tas bij je eerste bestelling. Elke bestelling bestaat uit 4 zakken zwerfvuil en wordt elke 4 weken vernieuwd. U kunt uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen of wijzigen door in te loggen.

Je kunt misschien ook ViviPet-tofu-nest vinden bij online retailers, maar niet zo consistent. Chewy draagt het soms, maar ze waren niet op voorraad op het moment van deze beoordeling.

Klik hier om te winkelen voor ViviPet Tofu Kattenbakvulling