Wat zijn de grootste kattenrassen?

Als je hebt gedroomd van een luipaard of panter als huisdier, ben je niet de enige. Ze zijn krachtig, mooi en majestueus. En hoewel ze knuffelig lijken, zijn ze serieus woest. Deze katten zijn niet gedomesticeerd en zouden dat ook niet moeten zijn. Ze vereisen een leven vol opwinding, jacht en veel ruimte. Om je fix van grote katten te krijgen, moet je in plaats daarvan een van de volgende majestueuze schoonheden overwegen. De grootste kattenrassen hebben de recordboeken gehaald met hun grootte – terwijl ze nog steeds de perfecte gezinsgenoot zijn. Het zijn de perfecte grote katten voor huisdieren.

15 van de grootste huiskatrassen

Als je je afvraagt of je kat als een grote huiskat wordt beschouwd, kijk dan eerst naar hun gewicht. Gemiddeld weegt een mannelijke kat van gemengd ras ongeveer 8 tot 12 pond. Alles boven de 10-12 pond wordt als groot beschouwd. Vrouwelijke katten hebben de neiging om minder te wegen dan hun mannelijke tegenhangers.

Maar wist je dat sommige katten tot 25 kilo kunnen wegen? We zullen hieronder details over hen onderzoeken.

Maine Coon

3 Maine Coon katten - grootste kattenrassen

De Maine Coon komt uit – je raadt het al – Maine. Deze kat werd voor het eerst ontdekt in Noord-Amerika in Maine en is de officiële katachtige van de staat. Het is een van de oudste gedomesticeerde kattenrassen in Noord-Amerika.

Bekend om hun intelligentie, persoonlijke aard en gekkigheid, zijn ze een geweldige metgezel. Ze vinden het leuk om dicht bij hun metgezellen te zijn, maar houden er niet van om geknuffeld te worden.

Als een van de grootste kattenrassen kunnen mannetjes tot 25 pond wegen en vrouwtjes tot 18 pond.

Lappenpop

Ragdoll kat - grootste kattenrassen

Als je op zoek bent naar een grote kat om mee te knuffelen, dan is de Ragdoll kat het ideale ras. Ze houden ervan om in de armen van hun familie te vallen.

In de jaren 1960 werden ze in Californië ontwikkeld als een van de grootste huiskatrassen. Deze vriendelijke, knuffelige, slimme katten zijn meestal geweldig met kinderen en andere dieren in huis. Ze kunnen tot 20 pond wegen – zowel mannelijk als vrouwelijk!

Siberisch

Siberische kat - grootste kattenrassen

De naam gaf het waarschijnlijk weg met dit kattenras – Siberische katten komen uit Siberië. Hun geschiedenis gaat terug tot 1000 na Christus.

Deze krachtige, intelligente katten staan bekend als ‘probleemoplossers’. Een deurknop in de weg? Ze zullen uitzoeken hoe ze het open kunnen krijgen. Verstopte snacks in de pot? Ze kunnen hun poten er niet van afhouden totdat het open is. Daarom zou het trainen met een verborgen zelfreinigende kattenbak een fluitje van een cent zijn. Deze slimme katten zouden er geen probleem mee hebben om hun weg te vinden in een kattenbak credenza.

Siberische katten staan bekend als speels en intelligent en zijn graag in de buurt van mensen. Mannetjes kunnen tot 20 pond wegen, waarbij vrouwtjes iets lichter zijn.

Schotse Vouw

Scottish Fold kat - grootste kattenrassen

Scottish Fold katten komen uit Schotland en alle katten van dit ras zijn terug te voeren op één bepaalde kat: Susie. Ze was een schuurkat die toevallig platte oren had en kittens baarde die ook de gevouwen oren ontwikkelden. Deze aangeboren afwijking maakte Scottish Folds een van de meest populaire rassen in Amerika en Europa.

Deze magische wezens zijn meestal blij met een lief karakter. Maar omdat Scottish Fold-katten genetische afwijkingen hebben, ontwikkelen ze ook op jonge leeftijd artritis in hun staart. De pijnlijke aandoening kan de kat minder knuffelig maken en verdient snelle veterinaire zorg.

Het traagschuimbed van Whisker is een geweldige plek voor je Scottish Fold om een beetje R &R te krijgen. Het biedt hen een gezellige ruimte om te slapen van elk ongemak.

Mannelijke Scottish Fold-katten kunnen tot 14 pond wegen en vrouwtjes kunnen tot 10 pond wegen.

Chartreux

Chartreaux kat - grootste kattenrassen

De oorsprong van Chartreauxs is niet helemaal bekend. Er wordt aangenomen dat ze dateren uit de 13e eeuw in wat we nu kennen als Syrië. De eerste Chartreauxs die naar de Verenigde Staten werden gebracht, arriveerden in Californië in de jaren 1970.

Chartreux-katten lijken erg op honden in hun toewijding. Ze verbinden zich met één persoon in huis en volgen hen rond. Maar dat betekent niet dat ze niet aanhankelijk zijn voor iedereen in huis – ze geven gewoon de voorkeur aan hun persoon.

Mannelijke Chartreux-katten kunnen tot 16 pond wegen, maar vrouwtjes hebben de neiging om op de kleinere maat te zijn met een gewicht van 9 pond of minder.

Noorse Boskat

Noorse boskat - grootste kattenrassen

Inheems in Noorwegen, wordt aangenomen dat deze sociale, gevoelige kat rond 1000 na Christus door Vikingen naar de regio is gebracht. Je kunt verhalen over deze krachtige katachtige vinden in Europese volksverhalen en andere teksten die honderden jaren oud zijn.

Deze krachtige katten bezitten ongewoon sterke klauwen. Ze kunnen met gemak rotsen en bomen beklimmen! Maar laat je daar niet door misleiden, ze zijn ook graag binnen! Noorse boskatten hebben kattenbomen en torens nodig, evenals krabpalen om ervoor te zorgen dat ze voldoende worden gestimuleerd.

Deze vriendelijke reuzen kunnen de weegschaal op maximaal 20 pond doen kantelen.

Turkse Bestelwagen

Turkse Van kat - grootste kattenrassen

De Turkse Van-kat komt uit de bergen van Turkije. In hun thuisland worden Turkse Vans beschouwd als een schat. De Van is een grote kat die vaak wordt verward met zijn neef, de Turkse Angora. Maar Vans wegen zwaarder dan hun neven en nichten.

Het is moeilijk te geloven dat een kattenras affiniteit heeft met water, maar de Turkse Van doet dat wel. Afgezien van het genieten van een plons, zijn het stevige, speelse en actieve katten. Met een behoorlijk gespierde en atletische bouw maken deze katachtigen springen een fluitje van een cent.

Het is niet ongebruikelijk dat mannelijke Turkse vans tot 20 pond bereiken.

Birmaans

Birmaanse kat - grootste kattenrassen

De geschiedenis en oorsprong van Birmaanse katten zijn niet goed bekend. Het is waarschijnlijk dat ze vanuit Birma naar Frankrijk werden vervoerd en werden gefokt met Siamese katten om de verschillende Birmaanse katten te produceren die we vandaag kennen.

Ze zijn een sociale kat die graag communiceert met elk deel van het gezin, inclusief kinderen en dieren. Birmanen houden ook van aandacht van gezelschap. Mannelijke Birmanen kunnen tot 15 pond bereiken.

Ocicat

Ocicat - grootste kattenrassen

Als u op zoek bent naar een kat met een wild uiterlijk, past de Ocicat bij de rekening. Het vergelijkbare uiterlijk van deze kat als de ocelot is waar hij zijn naam vandaan haalt – maar maak je geen zorgen, ze zijn volledig huiselijk.

Als afstammeling van Siamese katten waarderen ze menselijke aandacht – zozeer zelfs dat ze kunnen handelen als ze worden verwaarloosd of genegeerd. Ze hebben een extraverte en vrolijke persoonlijkheid, zolang ze maar genoeg speeltijd en gezelschap hebben.

Ocicats kunnen tot 15 pond groeien.

Savannah

Savannah kat - grootste kattenrassen

Een andere kat met een wild, exotisch uiterlijk is de Savannah kat. Onlangs zijn sommige generaties van deze huiskat onder de loep genomen omdat ze misschien niet als gedomesticeerd worden beschouwd. Een Savannah-kat is het kruis van een huiskat en een serval – een Afrikaanse wilde kat.

Deze katten zijn ongelooflijk gespierd en hebben krachtige lichamen. Ze kunnen acht voet in de lucht springen! Met zulke energieke persoonlijkheden moet je zorgen voor voldoende stimulatie voor dit ras.

Als we de kroon nemen in onze lijst met de grootste kattenrassen, is het niet ongebruikelijk dat een volwassen Savannah tot 25 pond weegt.

Brits Korthaar

Britse korthaar kat - grootste kattenrassen

De oorsprong van de Britse korthaar is vrij complex. Er wordt aangenomen dat Britse kortharen door de Romeinen in de 1e eeuw naar Groot-Brittannië werden gebracht. Maar na twee wereldoorlogen leed het ras aan verwaarlozing. Sindsdien werden kortharen na de oorlog gefokt met andere huiskatten om het ras te redden – vaak met Perzen en Russisch blauw. De katten van vandaag zijn afstammelingen van die kruisen.

Britse korthaar katten zijn volgzaam, maar toch extravert en vriendelijk. Ze zijn een ideale familiekat. Opkrullen in de schoot van hun huisdierouder is ideaal. Maar ze houden er niet van om de hele dag alleen te zijn: ze hebben frequente aandacht en liefde nodig.

Deze aandachtslievende katachtigen kunnen tot 18 pond wegen.

Selkirk Rex

Selkirk Rex kat - grootste kattenrassen

De Selkirk Rex is een van de weinige kattenrassen met een golvende vacht. En deze kat komt, in tegenstelling tot anderen op de lijst, niet van een nobel begin. In plaats daarvan is dit ras ontstaan in een dierenasiel in Montana. Een fuzzy Selkirk Rex kitten werd ontdekt in 1987 en werd de “moeder kat” voor alle Selkirk Rex afstammelingen.

Deze vriendelijke reus is een knuffelige, aanhankelijke bal van krullende vacht. Ze houden van hun familie, kinderen en gasten! Maar het zijn geen couch potatoes – ze houden ervan om spelletjes te spelen en bezig te blijven.

Selkirk Rex katten kunnen tot 16 pond.

Perzisch

Perzische kat - grootste kattenrassen

We kennen allemaal het duidelijke gezicht van de Perzische kat. Hun lange haar en platte, geplette snuit maken ze opvallende katachtigen. Ze zijn afkomstig uit Mesopotamië (het huidige Iran) en wonnen in de jaren 1600 van een Italiaanse edelman. Hij bracht ze naar Europa, waar ze de favoriet van koningin Victoria werden.

Deze kat is de luie aardappel van het stel. Ze zijn perfect tevreden met de dag weg te loungen. Ze zijn niet zo alert of moeten net zo gestimuleerd worden als andere rassen. En net als andere rassen op de lijst vallen Perzen aan de kleinere kant, met een gewicht van maximaal 14 pond.

Deze luie liefdesbugs zijn perfect voor metgezellen die lange dagen werken of vaak reizen. Ze kunnen met rust gelaten worden – met een helpende hand natuurlijk. Zoals alle katten houden ze van een schone plek om de badkamer te gebruiken, dus een zelfreinigende kattenbak is een must. En voor de dagen dat je vastzit op kantoor, blijf op de hoogte van hun voedingsschema met een Feeder-Robot. Met al hun behoeften vervuld, zullen ze zelfs weten dat je weg bent?

Bengalen

Bengaalse kat met strooisel-robot - grootste kattenrassen

Nog een wilde en exotisch uitziende kat maakt de lijst! De Bengaalse kat was oorspronkelijk een kruising tussen een Aziatische luipaard en een huiskat, daarom hebben de afstammelingen zulke verschillende markeringen.

Vanwege hun wilde afkomst hebben Bengalen een ongelooflijk actief temperament. Maar ze zijn ook liefdevol en vriendelijk. Ze houden van spelen en klimmen.

En Bengalen zijn een van de grootste kattenrassen op de lijst, met een gewicht tot 22 pond.

Ragamuffin

Ragamuffin kat - grootste kattenrassen

De Ragamuffin is een afstammeling van een andere kat op de lijst, de Ragdoll. Dit is de reden waarom deze twee katten ongelooflijk op elkaar lijken. Vanwege een meningsverschil tussen Ragdoll-fokkers over welke richting ze het ras moesten nemen, besloten ze om twee afzonderlijke rassen te creëren – en dat is waar de oorsprong van de Ragamuffins begon.

Ragamuffins zijn lieve, zachte katten die bekend staan om hun volgzame aard. Ze hebben zulke liefdevolle persoonlijkheden dat ze vaak de schaduw van hun metgezellen worden. Ze houden ervan om van hun mensen te houden!

Net als de Ragdoll kunnen Ragamuffin-katten tot 20 pond wegen.

De grootste huiskatrassen hebben je liefde nodig

Hoe groter hoe beter? Deze grote rassen van huiskatten doen ons dat zeker denken! Maar wie houden we voor de gek, we houden van rassen in alle maten!

Katten in alle soorten en maten verdienen de beste liefde en zorg die je ze kunt bieden. Dit omvat een schone plek om naartoe te gaan wanneer de natuur roept. Help hun drang om te gaan en staan waar ze willen en geef ze in plaats daarvan een frisse, privé, zelfreinigende kattenbak: de Litter-Robot.

Zijn Siberische katten groter dan Maine Coons?

Zowel Maine Coons als Siberiërs zijn enkele van de grootste gedomesticeerde katten ter wereld. Maine Coon-katten zijn meestal groter dan Siberiërs, met mannetjes die tot 25 pond wegen.

Wat is de grootste huiskatensoort?

De Maine Coon, Siberian en Ragdoll behoren tot de grootste huiskatsoorten. In tegenstelling tot bepaalde andere grote rassen, zijn deze volledig gedomesticeerd – geen hybride tussen een huiskat en een wilde kat, zoals de Bengaalse of Savannah-kat.

Zijn Siberische katten vriendelijk?

Ja. Siberische katten zijn vriendelijk en lief. Ze zijn ook loyale metgezellen, maar zijn niet aanhankelijk.