Wat voor soort speelgoed vinden blinde katten leuk? 4 verschillende soorten waar ze van zullen genieten!

Als je merkt dat je de trotse eigenaar bent van een blinde kat, kan het voelen alsof er een hele reeks dingen zijn die je zorgvuldig moet navigeren, zoals speelgoed. Je wilt speelgoed krijgen waar ze dol op zullen zijn, maar je wilt ook je geld niet verspillen aan speelgoed dat ze niet kunnen achterhalen zonder hun gezichtsvermogen.

Deze gids leidt je door alles wat je moet weten bij het kopen van speelgoed voor een blinde kat.

divider-catclaw1Wat voor soort speelgoed vinden blinde katten leuk?

Blinde katten houden van speelgoed, maar je moet ze de juiste vinden. Hier zijn de dingen waar u op moet letten bij het winkelen voor speelgoed voor uw blinde kat.

1. Heerlijk ruikend speelgoed

Kattengeur speelgoed
Afbeelding Credit: Magui RF, Shutterstock

Omdat blinde katten hun ogen niet kunnen gebruiken om door de wereld te navigeren, vertrouwen ze op hun andere zintuigen. Een zintuig dat al sterk is bij katten is het reukvermogen.

Blinde katten houden van heerlijk ruikend speelgoed en zullen het leuk vinden om met hen om te gaan, en de sterke geur helpt hen ook om ze zelf te vinden. Kattenkruid is een geweldige geur voor een speeltje omdat de meeste katten de geur al niet kunnen weerstaan, maar er zijn andere geuren die katten lekker vinden.

Denk aan speelgoed dat ruikt naar olijf, kamperfoelie, lavendel of tijm. Maar houd er rekening mee dat niet alle katten van dezelfde geuren houden, dus het is een goed idee om een paar verschillende opties te proberen en precies te vinden wat je kat lekker vindt.

thematische pauze

2. Luid speelgoed

KONG Acht Track Cat Speelgoed-BG

Hoewel blinde katten niet kunnen zien, is er meestal niets mis met hun oren. Katten houden van interactie met nieuwe geluiden en geluiden in het algemeen, en een blinde kat zal genieten van een speeltje dat veel lawaai maakt.

Zoek naar speelgoed dat kreukelende of wervelende geluiden maakt wanneer uw kat met hen communiceert. Hoewel sommige katten van speelgoed houden dat zelf lawaai maakt, kunnen ze, als ze te luid of spontaan zijn, je kat per ongeluk bang maken.

Maar als het speelgoed alleen geluid maakt wanneer je kat met hem communiceert, is de kans groot dat zijn nieuwsgierige aard het overneemt en dat hij ermee blijft spelen.

thematische pauze

3. Geweldig aanvoelend speelgoed

Kat Sensory Speelgoed
Afbeelding Credit: Jeanette Virginia Goh, Shutterstock

Als je kat iets kan voelen om mee te spelen en hij houdt van de manier waarop het voelt, is de kans groter dat hij ermee speelt.

Een blinde kat kan meestal niet achterhalen wat iets is zonder het aan te raken, dus als ze de manier waarop het voelt niet leuk vinden, zullen ze er vanaf blijven. Hoewel felle kleuren of bewegende objecten een ziende kat kunnen helpen sommige van deze sensorische problemen te overwinnen, moeten blinde katten afstappen van hoe het voelt.

Het voelen van het speelgoed en het vinden van een textuur die je kat leuk vindt, is essentieel.

thematische pauze

4. Behandel speelgoed

kat speelt met speelgoed
Afbeelding Credit: Ekaterina Kolomeets, Shutterstock

Het zien van katten houdt van traktatiespeelgoed en blinde katten genieten er ook van. Ze kunnen het voedsel in het speelgoed ruiken, wat hen verleidt om te spelen en te blijven proberen het uit te zoeken.

Als je blinde kat weinig tot geen interesse toont in speelgoed, kan traktatiespeelgoed een geweldige manier zijn om ze voor de eerste keer geïnteresseerd te krijgen en hem aan te moedigen om met iets nieuws te spelen.

garen ball dividerSpelen met een blinde kat

Hoewel katten notoir onafhankelijk zijn en een koppige inslag hebben, willen ze nog steeds dat je met ze speelt. Katten hunkeren naar aandacht en blinde katten zijn niet anders.

Het is belangrijk om het rustig aan te doen met een blinde kat, om ze in hun eigen tempo te laten verkennen, maar weerhoud ze er niet van om dingen te doen. Blinde katten zijn geweldig in het navigeren door de wereld om hen heen, en ze kunnen klimmen, spelen en omgaan met andere mensen en katten, net als elke andere kat!

divider-catclaw1Laatste gedachten

Alleen omdat je kat niet kan zien, betekent niet dat ze het niet leuk zullen vinden om een paar speeltjes in de buurt te hebben. Houd rekening met hun visuele beperkingen bij het winkelen voor speelgoed en doe je best om een speeltje te vinden dat ze leuk zullen vinden! Maar de waarheid is dat zolang je niet alleen op een stuk speelgoed vertrouwt vanwege de visuele kleuren, een blinde kat met alles kan spelen.

Geef ze een beetje tijd en een beetje hulp, en er is niet veel dat deze hardnekkige katten niet kunnen doen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Casey Elise Christopher, Shutterstock