Helpt kattenkruid katten met misselijkheid? Alles wat u moet weten!

Kattenkruid, ook bekend als kattenkruid, is een overblijvende plant die vooral bekend staat om zijn euforische effecten op katachtigen. Een paar vleugjes nepetalacton, het actieve bestanddeel in kattenkruid, kunnen ervoor zorgen dat je bontbal gek wordt en onregelmatig speels wordt. Hoewel niet alle katten reageren op nepetalacton, handelen katten wel vanuit hun typische karakter. Ze kunnen op de grond kronkelen, vocaler worden of uitslapen en slapen.

divider-catclaw1Dus, kan kattenkruid katten katten helpen met misselijkheid?

Ja. Kattenkruid doet meer dan katten blij maken. Het kan ook worden gebruikt als kruidengeneesmiddel voor rusteloosheid, angst, buikgas, maagkrampen, diarree en misselijkheid. Het innemen van kattenkruid kan helpen het spijsverteringsstelsel van uw kat te kalmeren, misselijkheid te verlichten en spierspasmen langs het darmkanaal te verlichten.

Lees verder om meer te weten te komen over kattenkruid en het vermogen om het spijsverteringsstelsel van een kat te “spinnen”.

kat ruikend kattenkruid
Afbeelding Credit: Kassel95, Pixabay

Kan kattenkruid spijsverteringsproblemen bij katten aanpakken?

Je kat kan zich om verschillende redenen misselijk voelen, waaronder te veel of te snel eten. Het meest voorkomende veelbetekenende teken van misselijkheid is droog deinen. Als je harige vriend kokhalst of braakt, kun je hem helpen zich beter te voelen door wat kattenkruid aan te bieden.

Kattenkruid pakt effectief verschillende spijsverteringsproblemen bij katten aan, waaronder een opgeblazen gevoel, constipatie en krampen. Het is een carminatief en effectief in het verlichten van winderigheid of lucht die vastzit langs de darmen van je kat.

De plant bevat organische verbindingen die helpen bij peristaltiek. Hier trekken de spieren van het spijsverteringskanaal samen om je harige vriend te helpen de irriterende stof te verdrijven, waardoor misselijkheid of maagklachten ontstaan. Het kruid kan ook nuttig zijn bij het verlichten van de pijn van andere buikproblemen zoals inflammatoire darmaandoeningen en prikkelbare darmsyndroom.

Hoeveel kattenkruid heeft uw kat nodig voor verlichting van misselijkheid?

Kattenkruid is een zacht maar effectief spijsverteringsstimulerend middel dat de productie van spijsverteringsafscheidingen langs het maagdarmkanaal van een kat activeert. Het helpt misselijkheid te verlichten door de darmdruk veroorzaakt door gas en andere irriterende stoffen te verlichten.

Hoewel het muntachtige kruid meestal wordt gebruikt om speelsheid aan te moedigen of om katten te helpen trainen, heeft het geneeskrachtige eigenschappen die kunnen helpen bij het aanpakken van veelvoorkomende oorzaken van maagklachten.

Als je bontbal misselijk lijkt of maagklachten heeft, gebruik dan een snufje kattenkruid in het water of kippenbouillon. De chemische verbindingen in het kruid kunnen helpen bij braken en verlichten ongemak of benauwdheid in het maagdarmstelsel om uw kat zich beter te laten voelen.

Voor het gewenste resultaat binnen de kortst mogelijke tijd, zorg ervoor dat u kattenkruid van goede kwaliteit gebruikt.

Bovendien heeft kattenkruid een kalmerend effect dat je katachtige vriend zal kalmeren na een spijsverteringsstoornis. Het kruid kan van onschatbare waarde zijn, vooral als de oorzaak van slechte spijsverteringsfuncties stress of angst is.

pot kattenkruid
Afbeelding credit: Gaston Cerliani, Shutterstock

Tips om misselijkheid sneller te verlichten bij het gebruik van kattenkruid

Zoals we hebben gezien, ondersteunt kattenkruid de spijsvertering.

Of je bontbal nu misselijk is vanwege gas, indigestie of maagklachten, hier is de juiste manier om kattenkruid toe te dienen.

Laat uw kat het kattenkruid “eten”

De effecten van het snuiven van kattenkruid zijn anders dan die van het eten van het kruid!

Snuiven zorgt ervoor dat je harige vriend helemaal los gaat, terwijl het eten van kattenkruid een kalmerend en rustgevend effect zal geven. Je wilt dat je bontbal zachter wordt, vooral als hij spijsverteringsproblemen ervaart.

kat die kattengras eet
Afbeelding credit: Olga_Malinina, Shutterstock

Geef slechts een kleine hoeveelheid kattenkruid

Te veel kattenkruid kan helpen bij braken, hoewel dit niet per se de uitkomst is die je wilt omdat je kat droog deint. Zelfs een kleine hoeveelheid van het kruid kan helpen bij misselijkheid en maagklachten. Hoewel katachtigen van nature goed zijn in zelfreguleren, kunnen ze kattenkruid te veel consumeren in een wanhopige poging om pijn, braken of ontspanning te verlichten.

Houd vast voedsel een tijdje achter

Een andere tip om je harige maatje te helpen sneller te genieten, is het achterhouden van voedsel voor een korte tijd. Het idee is om de buik van je kat te laten rusten. Afhankelijk van de ernst van een probleem, kunt u uw kat een paar uur of maximaal 24 uur laten vasten.

Zorg na het vasten voor flauw kattenvoer en ga dan over op een kleine hoeveelheid zacht voedsel zoals gekookte kipfilet. Maak babystappen in de richting van het herstellen van het gebruikelijke dieet van het huisdier.

Kattenkruid
Afbeelding Credit: snd_nrdc, Pixabay

Houd uw kat gehydrateerd

Zelfs tijdens het vasten kun je je harige nog steeds buddy veel water. Geef slechts kleine hoeveelheden water per keer, omdat te veel water misselijkheid kan benadrukken en braken kan veroorzaken. Overweeg om wat lichte kippensoep te geven als uw kat weigert gewoon water te drinken.

garen ball dividerVeelgestelde vragen

Kattenkruid is veilig voor katten en gereguleerde consumptie kan de gezondheid van uw kat verbeteren en de stemming verbeteren. Hier zijn drie veelgestelde vragen over de effecten van kattenkruid op het spijsverteringsstelsel van een kat.

1. Hoe pakt kattenkruid kattentumproblemen aan?

Kattenkruid heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen, waardoor het instrumenteel is bij de behandeling van maagklachten, gas, misselijkheid en diarree. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, helpt bij het kalmeren van het spijsverteringsstelsel en het verlichten van gastro-intestinale pijn.

thematische pauze

2. Kan kattenkruid het immuunsysteem van mijn kat verbeteren?

Kattenkruid kan helpen bij het beheersen van stress en angst bij katachtigen. Het helpt ook bij het verminderen van maagontsteking, pijn en opgeblazen gevoel. Hoewel geen enkel wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het het immuunsysteem van uw kat kan versterken, heeft het kruid tal van verleidelijke gezondheidsvoordelen.

thematische pauze

3. Hoe vaak moeten katachtigen kattenkruid hebben?

Of u nu kattenkruid wilt gebruiken voor buikproblemen of speelsessies met uw bontbal, u moet oppassen voor de effecten van het te vaak toedienen van kattenkruid. Alles meer dan een wekelijkse behandeling kan desensibilisatie veroorzaken. Je bontbal heeft meer kattenkruid nodig om te genieten van de euforische effecten van het kruid.

garen ball dividerLaatste gedachten

Katten hebben gevoelige magen en het handhaven van een gelukkige darm is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs het veranderen van voedselmerken kan misselijkheid of maagklachten veroorzaken. Een beetje kattenkruid kan je katachtige buddy helpen verteren en rusten na een aanval van spijsverteringsstoornissen.

Zorg er in een wikkel voor dat u slechts een kleine hoeveelheid kattenkruid verstrekt bij de behandeling van misselijkheid. Te veel innemen kan meer kwaad dan goed doen door ervoor te zorgen dat uw kat diarree heeft, braakt en mogelijk langer nodig heeft om te herstellen.

Als de symptomen langer dan een dag aanhouden, of als u alarmerende onregelmatigheden opmerkt met het gedrag of de badkamergewoonten van uw huisdier, moet u uw dierenarts raadplegen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Georgia Evans, Shutterstock