Wat is kattenvoer van menselijke kwaliteit en hoe het anders is

menselijke kwaliteit kattenvoer functie

Dit artikel is gesponsord en geschreven door Smalls met beoordeling door het All About Cats redactieteam.

Als het gaat om het eten van uw katten, is er een lange lijst met claims waarmee u rekening moet houden bij het beslissen wat er uiteindelijk in hun kom gaat. Als een ijverige huisdierouder, heb je waarschijnlijk gemerkt dat “menselijke kwaliteit” een nieuwer label is dat een moment heeft; maar wat is menselijk eigenlijk? En is het de juiste optie voor uw kat?

Bij het overwegen van nieuw voedsel voor uw katachtige vriend, is het belangrijk dat het voedsel, ongeacht de kwaliteit, is geformuleerd volgens de AAFCO-normen, hetzij door te voldoen aan vastgestelde voedingsniveaus of door diervoedingstests. Het is ook een goed idee om met uw dierenarts te chatten voordat u een overstap maakt.

s

Dit is wat u moet weten over kattenvoer van menselijke kwaliteit, de voordelen ervan en waar u het kunt vinden.

Kwaliteit definiëren

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de Food and Drug Administration (FDA) zijn de instanties die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van wat acceptabel is voor menselijke consumptie, evenals het toezicht op de productieveiligheid en etikettering van voedsel voor huisdieren. Deze agentschappen werken samen met de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) om wettelijke vereisten en de juiste etikettering voor huisdierproducten te definiëren.

Ondanks dat de AAFCO al meer dan 100 jaar bestaat, had de AAFCO tot voor kort geen definitie voor voedsel van voederkwaliteit of van menselijke kwaliteit. Zeer recent. Het gesprek van de Vereniging over deze termen begon eind 2015 en eindigde pas in augustus 2021.

Helaas vallen hun onlangs vrijgegeven definities onder het auteursrecht, maar hier is de kern:

  • De USDA definieert welke ingrediënten of producten eetbaar of oneetbaar zijn voor mensen, en op basis hiervan erkent de enigszins verouderde definitie van de AAFCO human-grade als gelijkwaardig voor de mens eetbaar.
  • De FDA definieert niet expliciet “feed-grade”, maar ze zijn verantwoordelijk voor “ervoor zorgen dat voedsel voor zowel mensen als dieren veilig, correct vervaardigd en adequaat geëtiketteerd is.” Maar het is belangrijk om te onthouden dat de FDA geen pre-market review voor huisdiervoeding vereist, en deze verklaring helpt helemaal niet om de kwaliteit aan te geven. We kunnen ook aannemen dat “veilig” hier royaal wordt gebruikt, omdat ingrediënten zoals guargom (een verdikkingsmiddel) en carrageen (een emulgator) acceptabel zijn in huisdiervoeding, maar studies hebben aangetoond dat deze onder bepaalde omstandigheden ontstekingen en tumoren kunnen veroorzaken.

Ingrediënten van menselijke kwaliteit

Huisdiervoer van menselijke kwaliteit begint eerst met ingrediënten van menselijke kwaliteit. Zoals met al het kattenvoer, moeten we in gedachten houden dat onze kattenvrienden obligate carnivoren zijn – ze hebben dierlijke eiwitten nodig om te overleven.

Als het gaat om voedsel van menselijke kwaliteit, kunt u er zeker van zijn dat er geen mysterievlees zoals “bijproducten” of “maaltijd” zal zijn. Bijproducten, hoewel ze gedeeltelijk bestaan uit voedzame organen, bevatten ook andere “niet-vlees” van lage kwaliteit waarmee conventionele fabrikanten van huisdiervoeding de eiwitniveaus consistent kunnen houden, zij het van lage kwaliteit, en de kosten laag.

Maaltijd is een ander veel voorkomend ingrediënt in kattenvoer dat vaag “weefsel” omvat, dat vervolgens wordt gekookt door het proces van “rendering”, of het uitkoken van vocht om droge, weefselchips te creëren.

Klinkt onaangenaam? Dat komt omdat deze industriële restjes nooit zouden worden gezien (of toegestaan) bij een delicatessenwinkel.

Het gebrek aan transparantie in de exacte ingrediënten en hun kwaliteit is iets dat helaas is toegestaan in de productie van dierenvoeding. Als het gaat om dierenvoeding van menselijke kwaliteit, ziet u een ingrediëntenlijst vol met bekende ingrediënten zoals kipfilet of kalkoendij.

Recepten voor kattenvoer van menselijke kwaliteit zullen zich niet verschuilen achter “bijproducten” of “maaltijd”, en zullen in plaats daarvan trots exacte ingrediënten zoals kippenharten, kalkoen of runderlever aanprijzen.

Lees ook: 7 beste kattenvoer van menselijke kwaliteit

Productie op humane kwaliteit

Het voordeel van voedsel van menselijke kwaliteit voor katten is meer dan de kwaliteit van de ingrediënten. Het is de veiligheid van het productieproces. Om zichzelf als van menselijke kwaliteit te labelen, moet een bedrijf ervoor zorgen dat (1) alle ingrediënten veilig zijn voor menselijke consumptie en (2) al het voedsel is bereid, opgeslagen en vervoerd volgens de wettelijke vereisten van voedsel voor mensen.

Zoals eerder vermeld, vereist de FDA geen pre-market review voor huisdiervoeding, maar als het gaat om menselijke voedselveiligheid, reguleert de FDA niet-vlees verwerkt voedsel, en de USDA houdt toezicht op de vleesindustrie en inspecteert het pre-market proces grondig, vanaf de slaughterhouse waar het vlees werd geoogst, de keuken waar het vlees wordt gekookt en de faciliteit waar het voedsel wordt opgeslagen en bereid voor transport.

Deze extra veiligheidsmaatregelen geven ouders van huisdieren gemoedsrust.

Smalls: het originele kattenvoer van menselijke kwaliteit

Terugkijkend op de laatste 100 jaar van huisdiervoer, is het moeilijk voor te stellen hoe huiskatten die zijn geëvolueerd uit hun wilde, jagende tegenhangers, voornamelijk zijn gaan leven op een dieet van brokjes en af en toe ingeblikt “nat” voedsel.

Brokjes werden uitgevonden als een noodzaak om huisdieren gevoed te houden te midden van vlees en tinrantsoenen uit de Tweede Wereldoorlog die de ingeblikte huisdiervoedingsindustrie verlamden, maar nadat de beperkingen waren opgeheven, verdubbelden fabrikanten van huisdiervoeding de brokjes.

Niet omdat het was ontworpen voor huisdieren, of zelfs omdat het gezond voor hen was, maar omdat het goedkoop was om te maken – winstmarges laten stijgen.

In 2017 ontdekten vrienden en medeoprichters van Smalls Matt Michaelson en Calvin Bohn het smerige verleden van de huisdiervoedingsindustrie en besloten dat het tijd was voor katten om te worden gevoed zoals de familieleden die ze zijn.

Samen begonnen ze kattenvoer te maken met lokaal geproduceerde ingrediënten in hun eigen keuken. Na een paar weken op wat nu Smalls Human-Grade Fresh is, is een kat die intern bij het merk bekend staat als “Ulcer Cat” a-okay en zweervrij.

Een paar korte jaren, nog een paar Zwerenkatten en een paar miljoen maaltijden later, en Smalls is niet meer klein, maar handhaaft hoogwaardige normen van menselijke kwaliteit.

Professionele tips voor het kiezen van het beste kattenvoer van menselijke kwaliteit

Als het gaat om het kiezen van het beste voedsel van menselijke kwaliteit voor uw kat, is dit wat u moet weten:

Lees aandachtig

Kittens die droog kattenvoer eten

Om kieskeurige eetgewoonten later in het leven te voorkomen, biedt u kittens zowel droogvoer als natvoer aan.

Marketeers kiezen hun woorden zorgvuldig met een reden. Denk bij het lezen van een kattenvoeretiket aan “gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit” als rode vlag. Deze precieze formulering is waarschijnlijk nauwkeurig, maar bij het gebruik van het woord “met” hoeven fabrikanten slechts 3% van dat genoemde ingrediënt in het voedsel op te nemen.

Dus “kattenvoer met kip” kan veel minder kip bevatten dan “kippenkattenvoer”. Iets van echt menselijke kwaliteit zou alleen voor mensen veilige ingrediënten bevatten en de etiketteringspraktijken hebben om dat te ondersteunen.

Voedsel van menselijke kwaliteit zou geen onopvallend “vleesbijproduct” of een vleesmaaltijd bevatten, omdat deze vaag genaamde mysterievleessoorten niet zijn geclassificeerd voor menselijke consumptie.

Kwaliteit en kwantiteit van ingrediënten

Zilveren tabby kat die natvoer eet

Nat kattenvoer biedt veel gezondheidsvoordelen, waaronder een hoog watergehalte en meer eiwitten dan droog kattenvoer.

Human-grade geeft kwaliteit aan, maar het is nog steeds belangrijk dat het voedsel van menselijke kwaliteit van uw kat vol zit met eiwitten, vetten en vocht.

Bij het lezen van het voedseletiket van uw kat moeten de eerste en tweede ingrediënten een identificeerbare vleesbron zijn, dwz. kalkoendij en kalkoenborst in plaats van “kalkoenbijproductmeel”, maar stop daar niet met lezen.

Deze lijst helpt bij het contextualiseren van de voedingswaarde van de ingrediënten, die wordt aangegeven door de labels Guaranteed Analysis (GA). De GA vertelt de lezer de minimale en maximale hoeveelheden van vier voedingsstoffen: eiwitten, vetten, vezels en vocht, die essentieel zijn voor de gezondheid van katten. Het probleem is dat de GA niet het hele verhaal vertelt, dus je kunt een beetje wiskunde doen (of googelen, we zijn hier niet om te beoordelen) om de droge stofbasis (DMB) -waarde van het recept te vinden.

De DMB helpt bij het vergelijken van de werkelijke voedingswaarde van voedsel zonder het vochtgehalte, en kan worden gevonden door het GA-percentage van een voedingsstof te delen door (100 – Vocht) en te vermenigvuldigen met 100 om ons terug te brengen naar een procent.

Als obligate carnivoren hebben katten een eiwitrijk dieet nodig, licht op koolhydraten, dus een bovengemiddeld kattenvoer moet meer dan 50% drogestofeiwit bevatten met minder dan 20% koolhydraten uit droge stof.

Ter referentie: Royal Canin’s Adult Instinctive Thin Slices in Jus heeft een GA van 10,5% ruw eiwit en 4,6% koolhydraten, maar droge stofanalyse van 61% ruw eiwit en maar liefst 26% koolhydraten. Daarentegen heeft smalls human-grade fresh chicken recept een GA van 21,1% eiwit en 0,4% koolhydraten, met een solide DMA om te matchen. Op basis van droge stof is het 62,2% eiwit en 1% koolhydraten.

Normen van menselijke kwaliteit overal

Kattenvoerbedrijven van menselijke kwaliteit moeten zich houden aan de veiligheidsnormen voor menselijke kwaliteit. Het is niet alleen belangrijk dat het voedsel van uw kat ingrediënten van menselijke kwaliteit heeft, maar ook wordt gemaakt en opgeslagen in een door mensen gekeurde, USDA-geïnspecteerde faciliteit.

Smalls gelooft kattenvoer companies moeten transparanter zijn in hun proces, dus ze geven het goede voorbeeld door enkele exclusieve foto’s achter de schermen uit een van hun keukens te delen:

Smalls koken en roeren kattenvoer van menselijke kwaliteit

Klein kattenvoer wordt langzaam gekookt en vaak geroerd.

Smalls Human-grade fresh wordt langzaam gekookt en vaak geroerd om gelijkmatige verwarming mogelijk te maken zonder natuurlijke voedingsstoffen te strippen.

Het scheppen van klein kattenvoer van menselijke kwaliteit in containers

Smalls kattenvoer van menselijke kwaliteit wordt zorgvuldig geschept in multi-serving pakketten, vervolgens vacuüm verzegeld en flash-bevroren voor verzending.

Na het koken wordt vers voedsel van menselijke kwaliteit zorgvuldig gevuld in pakketten met meerdere porties die vervolgens vacuüm worden verzegeld en bevroren om de reis van Smalls-keukens naar de deur van de klant te maken.

VP Justin proeftest het kattenvoer van menselijke kwaliteit

VP of Operations Justin Lewis test een partij kattenvoer van menselijke kwaliteit voordat het wordt verzonden.

Als we zeggen “menselijke kwaliteit”, bedoelen we het. Onze VP of Operations Justin Lewis test zelfs batches voordat ze worden verzonden.

Hoewel zijn menselijke gehemelte misschien denkt dat Human-grade Fresh wat zout nodig heeft, hebben Smalls ‘ PhD Vet Nutritionists recepten geformuleerd om gezond en smakelijk te zijn voor je katachtige vrienden.

Wil je meer weten over Smalls kattenvoer? Lees onze review over All About Cats of bezoek de Smalls site hier.