Wat is er gebeurd met Pot Roast the TikTok Cat? Haar toestand en de terugslag

Tegenwoordig zijn het niet alleen influencers en celebs die genieten van internetfaam; Sommige huisdieren doen dat ook! Een van die huisdieren was Pot Roast, de TikTok Cat. Als je niet bekend bent met deze virale kat, was Pot Roast een schattige zwart-witte katachtige met een overvloed aan fans die vooral bekend stond om zijn rommelige eten en uitgebreide hoedencollectie.

Maar wat is er met Pot Roast gebeurd? Wat is Pot Roast tot nu toe? Helaas is Pot Roast op 16 februari 2022 overleden. Dit resulteerde in een verwoest internet en wat ongelukkige negatieve aandacht voor de moeder van Pot Roast. Dit is wat er gebeurde.

garen kogelverdeler

Waarom is er met Pot Roast gebeurd?

Pot Roast verkeerde het grootste deel van haar leven niet in de beste gezondheid. Blijkbaar had ze als kitten verschillende gezondheidsproblemen die ze wist te overleven, maar ze had later niet zoveel geluk. Op 8 februari 2022 plaatste de moeder van Pot Roast een video waarin ze de wereld vertelde dat Pot Roast was gediagnosticeerd met Feline Immunodeficiency Virus (FIV).

Wat is FIV? Dit is een zeer veel voorkomende infectie bij katten die het immuunsysteem aanvalt, waardoor katten op hun beurt kwetsbaar zijn voor andere soorten infecties. Uiteindelijk leidt FIV tot immuundeficiëntie, wat betekent dat allerlei bacteriën en virussen in onze omgeving die normaal niet veel problemen zouden veroorzaken, de kat kunnen aanvallen en behoorlijk ziek kunnen maken.

In het geval van Pot Roast was de moeder van Pot Roast volledig verrast om te ontdekken dat dit de reden was dat de kat zich niet goed voelde, omdat Pot Roast als kitten negatief had getest op de ziekte.

@potroastsmom

Het meest schokkende deel van deze hele situatie was de livestrong armband #potroasttok

♬ origineel geluid – Pot Roast’s moeder

Reacties van fans

Hoewel er veel, veel fans van Pot Roast bedroefd waren door het nieuws van haar overlijden die condoleances aanboden, was er uiteindelijk ook veel terugslag. Maar waarom? Sommige zogenaamde fans vonden dat de moeder van Pot Roast niet correct rouwde in de manier waarop ze over het overlijden van de kat sprak. Anderen vonden dat ze de hele situatie van de gezondheid van Pot Roast in het algemeen niet goed had aangepakt.

Dan waren er de fans van Pot Roast die de ziekte die de kat had verwarden met FIP (of het katachtige coronavirus). Als gevolg van deze verwarring stuurden sommige mensen e-mails waarin ze de moeder van Pot Roast lastigvielen, zeiden dat het overlijden van de kat voorkomen had kunnen worden en vroegen waarom ze de kat niet in behandeling had gehad.

Over het algemeen waren er veel negatieve reacties op het overlijden van Pot Roast, waarbij veel mensen een aantal vrij wrede en nutteloze dingen zeiden. Er was echter ook een uitstorting van liefde en steun voor Pot Roast en haar moeder, en de moeder van Pot Roast zei dat ze de manier waarop ze de ziekte en het overlijden van Pot Roast deelde niet zou hebben veranderd.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Het is altijd moeilijk wanneer een huisdier overlijdt, maar het kan nog moeilijker zijn als dit gebeurt wanneer het dier (en de ouder van het huisdier) in de publieke belangstelling staat. Pot Roast was een katachtige die geliefd was bij velen, en het internet treurde toen ze van FIV overleed. Maar sommige zogenaamde fans van deze kat haalden ook uit door schadelijke dingen te zeggen tegen en over de moeder van Pot Roast. Hoewel de moeder van Pot Roast zei dat ze niet zou hebben veranderd hoe ze met de situatie omging, is het nog steeds raadzaam om te onthouden dat het verliezen van een huisdier verschrikkelijk is, of dat huisdier nu beroemd is of niet.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Yerlin Matu, Unsplash