Wat is een blik op katten? (en andere woorden voor kattencollecties)

5 katachtige familieleden

Heb je de term een verblinding van katten gehoord? Heb je je ooit afgevraagd wat het betekent? Laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke collectieve zelfstandige naamwoorden voor katten en kittens en waar ze vandaan komen.

Snel overzicht

01

Een “glaring” is een van de collectieve zelfstandige naamwoorden voor een groep katten.

02

Andere algemeen geaccepteerde termen voor een groep katten zijn clowder, rommel en cluster.

03

Het collectieve zelfstandig naamwoord of de beschrijvende term die u gebruikt, kan afhankelijk zijn van de persoonlijkheden van de katten en de dynamiek tussen hen.

Wat is een blik op katten?

Een grotere groep katten van drie of meer wordt een verblinding genoemd, mogelijk vanwege de terughoudendheid die de meeste katten hebben om ruimte te delen met andere katten.

Een verblinding van katten is een manier om te verwijzen naar een groep van drie of meer katten. Het feit dat we bijnamen hebben voor groepen katten is best interessant, aangezien niet alle katten elkaar leuk vinden en in groepen met elkaar opschieten. Verwilderde katten of zwerfkatten kunnen vechten om territorium en hulpbronnen zoals voedselbronnen, water en onderdak.

Sterker nog, misschien vind je zelfs huiskatten die samenleven chagrijnig met elkaar over het gebruik van het meest comfortabele bed of om de lekkerste lekkernijen te krijgen. Lees ons artikel Kunnen poezen opschieten? voor meer informatie over kattendynamiek.

Het feit dat niet alle katten met elkaar overweg kunnen, kan verklaren waarom de term “verblindend” kan worden gebruikt. Katten die niet bekend zijn met elkaar en met tegenzin de ruimte delen, kunnen elkaar aanstaren.

Evenzo hebben sommige huiskatten het onder de knie om naar hun eigenaren te staren wanneer ze niet onder de indruk zijn van hun gedrag. Misschien hebben ze hen geen eten aangeboden en is het een minuut of wat na etenstijd, of misschien moesten ze van hun comfortabele snoozplek op de bank worden verplaatst zodat een bezoekend mens kon gaan zitten.

In deze omstandigheden kunt u aan de ontvangende kant zijn van een schittering van uw kat!

Lees ook: Wat is het verschil tussen een zwerfkat en een verwilderde kat?

Hoe kun je anders een groep katten beschrijven?

Mensen hebben een handvol kleurrijke beschrijvingen bedacht voor groepen katten.

De Engelse taal heeft verschillende collectieve zelfstandige naamwoorden voor katten. Hier zijn enkele voorbeelden en waar ze ter inspiratie vandaan kunnen zijn gekomen:

1. Een clowder van katten

drie witte Britse kittens in mand

De term een clowder van katten komt van een Oud-Engels woord voor klomp.

De meest bekende term voor een groep katten is een ‘clowder’. Dat klopt, het klinkt als een wolk. Je stelt je misschien een groep donzige witte kittens voor die een knuffel hebben en op een wolk lijken, maar dit is niet de oorsprong.

Het woord “clowder” zou afkomstig zijn van het Oud-Engelse woord “clott”, wat klomp betekent. Dit oude woord van eeuwen geleden evolueerde geleidelijk naar ‘stolsel’, vervolgens ‘rommel’ en uiteindelijk ‘clowder’. Dit brengt ons bij de volgende bijnaam voor een groep katten …

Lees ook: Beste kattenbak voor meerdere katten

2. Een wirwar van katten

zwerfkatten

De termen rommel van katten en clowder van katten hebben een vergelijkbare oorsprong.

Een rommel is een andere manier om een groep katten te beschrijven, en uit de evolutie van het woord clowder kun je zien waar het vandaan komt. Als je echter ooit een zwerm hongerige katten onder je voeten in de keuken hebt gehad, heb je waarschijnlijk andere ideeën over waarom ze een rommel kunnen worden genoemd.

Lees ook: Waarom bedelt mijn kat om eten?

3. Een opeenvolging van katten

Groep Perzische kittens zittend op kattentoren

De uitdrukking “een sprong van katten” is waarschijnlijk afkomstig van een specifieke jachtstijl van katten.

Dit collectieve zelfstandig naamwoord spreekt voor zich en beschrijft perfect een groep ondeugende kittens of jonge katten. Als je ooit een nest kittens hebt gezien die samen spelen, is het waarschijnlijk geen verrassing waarom een aanval van katten een bekende term is.

Lees ook: Waarom hebben sommige katten ’s nachts zoveel energie?

4. Een cluster van katten

Veel katten zitten op een bank en kijken omhoog

Een cluster van katten is waarschijnlijk afgeleid van dezelfde woorden die ons clowder en rommelig gaven.

Waarschijnlijk van dezelfde oorsprong als rommel en clowder, is een cluster katten een andere optie. Misschien vindt u deze beschrijving bijzonder geschikt als uw katachtige familieleden graag samen op het bed of de bank chillen.

Lees ook: Waarom verzorgen katten elkaar? Redenen waarom katten sociaal trimmen

5. Een nestje kittens

Nestje Kittens

Een nest wordt gebruikt om een groep katachtige broers en zussen van dezelfde leeftijd te beschrijven die uit dezelfde moeder zijn geboren.

Meeste katten liefhebbers zullen zich ervan bewust zijn dat het collectieve zelfstandig naamwoord voor kittens nest is, ervan uitgaande dat ze broers en zussen zijn natuurlijk. Het gebruik van de term zwerfvuil in deze context heeft niets te maken met afval of afval en wordt voor veel zoogdieren gebruikt.

Lees ook: Kan ik katten uit hetzelfde nest adopteren? Een dierenarts legt uit

6. Een vernietiging van katten

Vernietiging van katten

De term “vernietiging” wordt alleen gebruikt om grote wilde katten zoals tijgers en leeuwen te beschrijven.

Deze term vernietiging van katten is alleen gereserveerd voor een groep wilde katten, en als je tijgers, luipaarden, jaguars en andere grote katten beschouwt, is het gemakkelijk voor te stellen waarom. Als uw huiskatten echter bijzonder brutaal zijn, kan het eigenlijk een goede pasvorm zijn.

Lees ook: 7 overeenkomsten tussen gedomesticeerde katten en grote katten

7. Overlast van katten

Kleine kittens die buiten rusten

Een overlast van katten kan zijn ontstaan om groepen zwerfkatten of verwilderde katten te beschrijven.

Vergelijkbare vibes als de vernietiging van wilde katten, maar deze verwijst meestal naar gedomesticeerde katten. Natuurlijk, als je katten kleine engeltjes zijn, klinkt dit misschien niet waar, maar als ze een beetje stout zijn, past het misschien goed bij hen.

Lees ook: Hoe een kat op de juiste manier te disciplineren

8. Een Kindle van kittens

Kindle Van Kittens

Een kindle van kittens hoeft geen broers en zussen te zijn, alleen een groep schattige jonge katten.

Los van het elektronische leesapparaat van Amazon is een kindle een schattige manier om een groep kittens te beschrijven, of ze nu verwant zijn of niet.

Lees ook: Hoe een kitten te socialiseren: 6 door de dierenarts goedgekeurde stappen

Laatste gedachten

vrouw met katten

Of je het nu een glaring, een clowder of een rommel noemt, een groep katten is extra leuk.

Er zijn veel verschillende collectieve zelfstandige naamwoorden voor groepen katten – een opvallende, een clowder, een rommel of een cluster om er maar een paar te noemen! Je kunt nog meer informatie vinden over bijnamen voor groepen katten door te lezen Hoe heet een groep katten? Hoe je ze ook wilt noemen, katten zijn best schattig, dus hoe meer hoe beter.

Lees ook: Hoe communiceren katten met elkaar? Een dierenarts legt uit

Veelgestelde vragen

Wat is een groep katten die bekend staat als?

Een groep katten is het meest bekend als een clowder, maar kan ook worden aangeduid als een verblinding, een rommel, een cluster, een kindle of een overlast.

Waarom wordt een groep katten een clowder genoemd?

Het woord clowder is vermoedelijk afkomstig van het oude Engelse woord “clott”, wat klomp of massa betekent. Dit ontwikkelde zich tot ‘stolsel’, vervolgens ‘rommel’ en uiteindelijk werd een groep katten bekend als een ‘clowder’.