Wat is de zeldzaamste Ragdoll kleur?

Ragdolls zijn een relatief nieuw kattenras, dat pas sinds de jaren 1960 bestaat. Het ras is ontwikkeld door fokker Ann Baker in Californië en is tegenwoordig een van de meest populaire rassen in de Verenigde Staten.

Ragdoll-katten staan bekend om hun volgzame en relaxte persoonlijkheden, evenals hun prachtige blauwe ogen en lange vacht. Ragdolls zijn er in verschillende kleuren en patronen, maar zijn sommige kleuren zeldzamer dan andere? We hebben onze community van Ragdoll Cat-eigenaren ondervraagd om erachter te komen wat de zeldzaamste Ragdoll-kleur is.

Welke kleuren zijn Ragdoll Cats?

Traditionele Ragdolls zijn er in zes verschillende kleuren: zeehond, blauw, chocolade, lila, vlam (rood) en crème. En drie verschillende patronen: puntig (een donkerdere kleur op het gezicht, oren, benen en staart), uitgestraald (punten plus witte poten) of bi-color (witte vlekken op het gezicht en lichaam).

Wat zijn de populairste Ragdoll kleuren?

De twee meest voorkomende kleuren voor Ragdolls zijn zegel en blauwe punt, die respectievelijk ongeveer 40% en 30% van het ras uitmaken. Seal Ragdolls hebben een bruine vacht met donkerbruine aftekeningen, terwijl Blue Ragdolls een grijze vacht hebben met donkergrijze markeringen.

Wat zijn de zeldzaamste Ragdoll kleuren?

Omdat ze niet zo vaak worden gezien, worden chocolade-, lila- en vlam ragdolls als zeldzamer beschouwd. Hoewel alle Ragdoll kleuren prachtig zijn, lijken deze drie kleuren wat meer op te vallen. Elke kleur is uniek en mooi op zijn eigen manier.

Chocolate Ragdolls hebben een romige bruine vacht die gewoonweg prachtig is. Lila Ragdolls hebben een delicate grijze vacht die erg in het oog springt. Flame Ragdolls hebben een vacht die een mix is van rood en oranje, waardoor ze een zeer vurige uitstraling hebben. Al deze kleuren zijn vrij zeldzaam en niet vaak gezien in Ragdolls.

Volgens the International Cat Association (TICA) is minder dan 5% van de Ragdolls chocoladepunt en hetzelfde geldt voor lila punten. Flame point Ragdolls zijn iets populairder dan chocolade en lila ragdolls en krijgen 7% van de stemmen van de Ragdoll-eigenaren die we hebben ondervraagd.

Cream Ragdolls zijn de zeldzaamste kleuren. Slechts 3% van de ondervraagde ragdoll kattenliefhebbers had een crèmekleurige ragdoll kat. Crème ragdolls hebben een wit lichaam met ivoren punten op hun gezicht, oren, staart en poten. Omdat ze zo licht van kleur zijn dat ze vaak worden aangezien voor zuiver witte Ragdolls.

Hoe zit het met andere Ragdoll Cat kleuren?

Sommige fokkers zijn gespecialiseerd in het fokken van exotische varianten van Ragdolls zoals Mink, Sepia en Solid-typen die als zeldzaam op de markt worden gebracht. Deze typen voldoen echter niet aan de traditionele rasstandaard zoals erkend door bestuursorganen, zoals de Cat Fanciers Association, en daarom niet geclassificeerd als raszuivere Ragdolls.

Mink, Sepia en Solid Color zijn geen nieuw ras of kleur. Ze zijn eigenlijk een bloedlijn die terug te voeren is op het eerste Ragdoll-kattenras door Ann Baker in de jaren 1960. Traditionele Ragdoll-kattenfokkers beweren dat toen Ann Baker het ras in de jaren 1960 ontwikkelde, ze de Nerts en effen gekleurde kittens verwierp ten gunste van de puntige typen die de Ragdoll-rasstandaard zijn geworden.

Mink Ragdolls hebben hetzelfde puntige vachtpatroon en dezelfde kleuren als de traditionele Ragdoll, maar hun vacht is zijdeachtig en pluche als die van een nerts en hun kleur is veel donkerder.

De Sepia Ragdoll Cat lijkt op de Nerts, maar de kleur is dubbel zo donker. Een ander uniek verschil is de kleuring van zijn ogen. Waar de Mink Ragdoll aqua eyes heeft, kunnen de oogkleuren van de Sepia Ragdoll groen, blauw, aqua of goud zijn.

Massieve Ragdolls worden geboren zonder markeringen of patronen op hun vacht. Ze zijn één effen kleur van top tot teen. Ze zijn er in verschillende kleuren, niet te zien bij traditionele Ragdoll-katten, waaronder zwart en kaneel.

Hoewel deze soorten niet worden erkend als de officiële Ragdoll-rasstandaard door bestuursorganen zoals de Cat Fanciers Association, zijn het nog steeds prachtige katten. Omdat deze katten niet voldoen aan de rasstandaard, mogen ze niet worden getoond in wedstrijden.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt