Wat is de prijs van kattenverzorging? (Kosten in 2023)

Hoewel de meeste katten voor hun hygiëne zorgen zonder menselijke hulp, zijn er momenten waarop huisdieren hulp nodig hebben op de verzorgingsafdeling. Katten hebben regelmatig poetsen, tandheelkundige zorg en nagelknippen nodig om in topvorm te blijven, waarbij langharige katten meer aandacht nodig hebben.

De meeste eigenaren kunnen zorgen voor de dagelijkse verzorgingsbehoeften van hun huisdier, maar velen hebben moeite om hun katten baden te geven of hun nagels te knippen. Over het algemeen kan een verzorgingssessie met een professional tussen de $ 30 en $ 70 kosten. Professionele trimmers hebben de ervaring en apparatuur om uw huisdier veilig te wassen en hun nagels te knippen zonder stress te veroorzaken voor uw buddy.

cat + lijnverdeler

Het belang van kattenverzorging

De meeste katten hebben niet veel hulp nodig als het gaat om het schoonhouden van zichzelf. De gemiddelde kat vult ongeveer 30 tot 50 procent van zijn wakkere uren met verzorgingsgerelateerde activiteiten. Maar er zijn momenten waarop uw kat een bad nodig heeft, meestal omdat hij iets stinkt of moeite heeft om zijn hygiëne zelf te handhaven vanwege leeftijd, obesitas of ziekte.

Professionele verzorgingsdiensten bieden een verstandige optie voor eigenaren die moeite hebben met het wassen van hun katten, hetzij vanwege fysieke beperkingen of gebrek aan samenwerking tussen katten. Uw huisdier krijgt de zorg die hij nodig heeft in een relatief stressvrije omgeving.

Katten hebben regelmatig nagels nodig om ingegroeide nagels te voorkomen die pijn en ernstige infecties kunnen veroorzaken. Eigenaren die hun katten niet kunnen overtuigen om mee te werken, kunnen hun huisdier naar de trimmer brengen voor een snelle nagelclip en het drama vermijden om er thuis voor te zorgen.

Langharige katten hebben uitgebreidere verzorgingsbehoeften, waarbij de meeste dagelijks moeten worden geborsteld. Als gevolg hiervan kiezen sommige eigenaren ervoor om de vacht van hun langharige katten te knippen, waardoor het dagelijks borstelen niet meer nodig is. Katten die moeite hebben om zichzelf schoon te houden, hebben vaak baat bij een hygiëneknipsel dat haar rond de anus verwijdert dat strooisel en ontlasting kan vangen.

het verzorgen van de Perzische kat in de trimsalon voor huisdieren
Afbeelding Credit: Serhii Ivashchuk, Shutterstock

Hoeveel kost een professionele kattenverzorgingssessie?

De kosten van kattenverzorging zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder welke services u selecteert en de vachtlengte van uw huisdier. De meeste katteneigenaren besteden tussen de $ 30 en $ 70 per seizoen met een trimmer.

Sommige trimmers hebben vooraf ingestelde pakketten met een bad, snit en nagelafwerking. Oorreiniging is vaak ook inbegrepen in arrangementen. Andere trimmers bieden een bad tegen een vast tarief en la carte diensten waaruit u kunt kiezen. Velen bieden kosteneffectieve, eenvoudige nagelknipdiensten, wat handig kan zijn als het enige waar u hulp bij nodig hebt, het knippen van de nagels van uw kat is. Diensten voor langharige katten zijn meestal duurder dan vergelijkbare opties voor kortharige huisdieren.

Er zijn verschillende bedrijfsmodellen als het gaat om kattenverzorging. U kunt fysieke winkelpuien of mobiele salons bezoeken die alles wat nodig is om voor de verzorgingsbehoeften van uw huisdier te zorgen tot aan uw deur brengen. U kunt zelfs kattenverzorgingsdiensten thuis vinden. Mobiele trimmers kosten vaak meer dan wat u zou betalen op een winkellocatie, en thuisdiensten zijn meestal het duurst.

Eenvoudige verzorgingssessie $ 30 – $ 70
Nagel Clip $ 10 – $ 15
Leeuw Cut $ 35 – $ 60
Oorreiniging $ 10 – $ 15

Extra kosten om te anticiperen

Veel kattentrimmers weigeren te werken met katten die agressie vertonen, maar anderen brengen een vergoeding in rekening om eventuele “temperament” -problemen te compenseren. Verschillende kleinere trimmers geven vooraf geen schattingen omdat ze kosten in rekening brengen op basis van hoeveel tijd en moeite er nodig is. De meeste trimmers brengen extra kosten in rekening voor het verwijderen van een of twee matten of klitten, en vlooienbehandelingen kosten meestal extra. Als uw huisdier speciale shampoo nodig heeft, wees dan bereid om meer te betalen, en sommige trimmers vereisen dat nieuwe klanten niet-restitueerbare aanbetalingen betalen, wat $ 25 of zo aan uw initiële factuur kan toevoegen. En vergeet niet om rekening te houden met een fooi bij het berekenen van de totale kosten van het verfraaien van uw huisdier. Standaardpraktijk is om uw trimmer 15% -20% van uw totale factuur te fooien.

Perzische kattenverzorging
Afbeelding Credit: slowmotiongli, Shutterstock

Hoe vaak moeten katten professioneel worden verzorgd?

Het hangt ervan af waarom u uw kat naar de trimmer brengt. Als de enige verzorgingsservice die u nodig hebt het knippen van nagels is, zou u het prima moeten vinden om uw huisdier om de 2 weken of zo te nemen. Kortharige katten hoeven vaak niet professioneel te worden verzorgd, maar als u ervoor kiest om dit te doen om haarballen te bestrijden en het coa van uw huisdier te houdent in topconditie, verwacht elke 8 tot 12 weken naar de tastsalon te gaan.

Langharige huisdieren doen het goed met verzorgingssessies om de 6-8 weken. Oudere of te zware katten die moeite hebben om zichzelf schoon te houden, kunnen baat hebben bij een hygiëne-trim om de 4-8 weken. Katten met beperkte mobiliteit hebben vaak baat bij hygiënische sneden waarbij de vacht rond de bodem van het dier wordt verwijderd om het voor hen gemakkelijker te maken om zichzelf schoon te houden.

Kamsneden maken het gemakkelijker om langharige katten thuis te verzorgen. Katten met kamsneden moeten de trimmer elke 4-6 weken zien voor een trimbeurt.

binnenlandse langhaar kat
Afbeelding Credit: birgl, Pixabay

Dekt een huisdierenverzekering professionele kattenverzorging?

Het hangt af van het type verzekeringsplan dat uw kat heeft. Er zijn grofweg twee soorten huisdierenverzekeringsplannen beschikbaar: polissen die beschermen tegen catastrofale gebeurtenissen zoals ongevallen en ernstige ziekten en andere die meer gericht zijn op welzijn. Ongevallen- en ziekteplannen vergoeden meestal geen preventieve bezoeken aan de dierenarts, jaarlijkse vaccinaties of andere welzijnsgerelateerde kosten. Deze plannen beschermen u als uw kat wordt aangereden door een auto en een operatie nodig heeft of de diagnose kanker krijgt en een dure behandeling nodig heeft.

Wellnessplannen of add-ons dekken meestal jaarlijkse veterinaire bezoeken, jaarlijkse vaccinaties, supplementen, vlooienbehandelingen, de kosten van sterilisatie of castratie en sommige verzorgingsgerelateerde uitgaven. Nagelstrips en basis tandheelkundige zorg zijn ook vaak inbegrepen. Lees de kleine lettertjes van de verzekering of wellnesspolis van uw kat voor meer informatie over wat er precies wordt gedekt. De meeste bedrijven die standaardverzekeringen aanbieden, hebben ook wellnesspakketten die u kunt kopen om de dekking van uw kat af te ronden. De meeste plannen vereisen dat u vooraf voor services betaalt en een factuur voor terugbetaling indient.

dekking van de huisdierenverzekering
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

Hoe zorg je voor je kat tussen professionele verzorgingssessies door

Gezonde kortharige katten moeten ongeveer één keer per week worden geborsteld voor een optimale vacht en huidgezondheid. De meeste van deze kittens hebben geen hulp nodig op de trimafdeling. Langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld, of hun vacht is geneigd om moeilijk te ontwarren matten te ontwikkelen.

Alle katten hebben regelmatige nagelverzorging nodig, maar de meeste huisdieren moeten meestal om de 2 weken of zo hun nagels laten knippen, terwijl de meeste slechts om de paar maanden professionele verzorgingsdiensten nodig hebben.

Katten hebben ook baat bij regelmatige tandheelkundige zorg. De meeste dierenartsen raden aan om de tanden van uw kat minstens twee of drie keer per week te poetsen met een katachtige tandpasta om de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen en andere gebitsproblemen te helpen voorkomen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Professionele kattenverzorging neemt de stress weg om uw kat er op zijn best uit te laten zien, en de meeste trimmers bieden nagelknipdiensten voor kattenouders die zich beter voelen om het trimmen over te laten aan een professional. Kortharige katten hebben over het algemeen niet veel borstelen nodig, maar langharige katachtigen hebben vaak baat bij regelmatige verzorging thuis en professionele verzorging.

Bronnen
  • bonniesdogandcatgrooming.com
  • petkeen.com
  • embracepetinsurance.com
  • embracepetinsurance.com
  • petkeen.com
  • askmycats.com
  • homeguide.com
  • barkinstyledc.com
thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Studio Peace, Shutterstock

Het bericht Wat is de prijs van kattenverzorging? (Kosten in 2022) verscheen eerst op Excited Cats.