Wat zijn de kosten van katteninsuline in 2023? Bijgewerkte prijsgids

Onze katachtige vrienden kunnen diabetes ontwikkelen en net als wij hebben ze misschien behoefte aan insuline. Als uw kat is gediagnosticeerd met deze ziekte, vraagt u zich waarschijnlijk af hoeveel u betaalt voor katteninsuline. Het goede nieuws is dat de prijs van insuline voor katten de afgelopen jaren is gedaald en dat er manieren zijn waarop u geld kunt besparen op dit medicijn. Over het algemeen kan insuline voor katten tussen de $ 30 – $ 100 per maand kosten.

We hebben de meest recente prijzen voor katteninsuline verzameld, plus alle andere informatie die u moet weten over dit medicijn. Blijf lezen om meer te weten te komen!

cat + lijnverdeler

Het belang van insuline

Als uw kat diabetes heeft ontwikkeld, is het mogelijk dat het niet controleerbaar is via een dieet, waardoor insuline van vitaal belang is. Insuline is een hormoon in het lichaam dat de omzetting van suiker in energie mogelijk maakt. Diabetes zorgt ervoor dat dit hormoon niet goed door het lichaam kan worden gebruikt of ertoe leidt dat het lichaam niet genoeg insuline maakt om te bereiken wat nodig is. Het resultaat is een hoge bloedsuikerspiegel en een groot aantal gezondheidsproblemen.

Helaas is er geen remedie voor diabetes, maar het kan worden behandeld met synthetische insuline. Het gebruik van insuline betekent dat de bloedsuikerspiegel van uw kat kan worden gereguleerd, wat de gezondheidstoestand van uw huisdier zal verbeteren.

Er zijn vier hoofdtypen insuline die bij katten worden gebruikt:


 • Vetsuline

 • PZI

 • Lantus

 • Humuline
Dierenarts bij dierenkliniek die injectie geeft aan kat
Afbeelding credit: Tom Wang, Shutterstock

Hoeveel kost insuline?

Hoeveel insulinekosten variëren, afhankelijk van welk merk u gebruikt. Of u nu wel of niet met een generiek geneesmiddel gaat, heeft ook invloed op de kosten. Generieke geneesmiddelen werken even goed als naammerken; ze hebben dezelfde ingrediënten en doen hetzelfde, maar ze kosten gewoon minder. Hoeveel insuline uw kat elke maand nodig heeft, heeft ook invloed op uw kosten.

Over het algemeen hebben de meeste katachtigen elke 30-40 dagen $ 50- $ 60 insuline nodig, maar mensen met een minder ernstige vorm van diabetes hebben in diezelfde periode slechts ongeveer $ 20- $ 30 insuline nodig. Maar afhankelijk van het merk waarmee u gaat, kunt u verwachten dat u elke maand $ 30 – $ 100 betaalt voor insuline.

Die prijzen zijn meestal voor insuline die wordt geïnjecteerd met spuiten, maar injectiepennen zijn de laatste tijd populairder geworden. Deze pennen maken het injecteren van insuline gemakkelijker en kosten ongeveer $ 150 voor de pen, met navullingen van ongeveer $ 50 voor een doos van 100.

Extra kosten om te anticiperen

Insuline is echter niet het enige dat u koopt om de diabetes van uw kat te beheersen. Je hebt benodigdheden nodig om routinematig de bloedsuikerspiegel van je kat te testen; deze kosten $ 25 – $ 50. Dan zijn er dierenartsbezoeken, zodat uw dierenarts uw kat routinematig kan controleren. Afhankelijk van uw dierenarts en uw geografische locatie, kunnen deze $ 50 – $ 100 per bezoek kosten.

U zult waarschijnlijk ook het dieet van uw kat moeten veranderen, mogelijk met een receptdieet. Receptvoedsel kan duurder zijn dan gewoon oud kattenvoer, dus je kijkt hiervoor elke maand naar $ 40 – $ 80.

Andere extra kosten om te overwegen zijn die in verband met complicaties die voortvloeien uit de diabetes van uw kat. Staar is bijvoorbeeld niet ongewoon bij katten met diabetes en cataractchirurgie kan tot $ 3.500 kosten. Ongecontroleerde diabetes kan ook leiden tot nierziekte ($ 2.000 – $ 4.000), pancreatitis ($ 3.000 – $ 5.000) en leverziekte ($ 2.000- $ 5.000). Veel van deze complicaties zullen echter minder snel optreden door de instructies van uw dierenarts op te volgen om uw huisdier insuline te geven en veranderingen in levensstijl aan te brengen.

dierenarts holding birma kat
Afbeelding Credit: Elpisterra, Shutterstock

Hoe te besparen op de kosten van diabeteszorg

Er zijn absoluut manieren waarop u kunt besparen op de kosten die gepaard gaan met de behandeling van de diabetes van uw kat.

Een paar van deze aanbevelingen zijn:


 • Het gebruik van generieke geneesmiddelen in plaats van het merk.

 • Insuline online kopen, omdat het daar goedkoper kan zijn dan bij uw dierenarts.

 • Het kopen van insuline in bulk; als u dit doet, kunt u mogelijk korting krijgen.

 • Rondkijken en prijzen controleren voordat je je ertoe verbindt om iets te kopen.

 • Kijken of uw apotheek een voordelenplan heeft.

 • Vraag uw dierenarts om een zorgplan dat minder dierenartsbezoeken vereist.

 • Investeren in een goed huisdierenverzekeringsplan.

Dekt een huisdierenverzekering insuline?

Het kopen van een uitstekend huisdierenverzekeringsplan voor uw kat kan u op de lange termijn een bundel besparen als het gaat om de zorg voor diabetes. De meeste plannen zullen diabeteszorg in een of andere vorm dekken, maar of insuline wordt gedekt, zal per compan verschilleny en plan. Insulinedekking kan alleen komen in de vorm van een soort add-on, terwijl het reguliere plan dierenartsbezoeken en voorgeschreven diëten dekt. En sommige plannen kunnen een limiet stellen aan hoeveel is toegestaan voor diabetesdekking elk jaar.

Het grootste probleem dat u tegenkomt met huisdierenverzekering en diabetes is als uw kat is gediagnosticeerd met de ziekte voordat een verzekeringsplan wordt gekocht. Als dat het geval is, wordt diabetes als reeds bestaand beschouwd en wordt het niet gedekt door de verzekering.

dekking van de huisdierenverzekering
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

3 katten gezichtsverdelerVeelgestelde Vragen over Feline Diabetes

Er zijn verschillende veelgestelde vragen die kattenouders hebben over kattendiabetes. Hier zijn een paar veel voorkomende.

Hoe wordt deze ziekte gediagnosticeerd?

Als u tekenen bij uw kat hebt gezien waarvan u denkt dat ze verband houden met diabetes, zal uw dierenarts een lichamelijk onderzoek doen, de urine van uw kat testen en bloedonderzoek doen om een diagnose te stellen.

kattenbloedonderzoek
Afbeelding Credit: PRESSLAB, Shutterstock

Waarom ontwikkelen katten diabetes?

A: Het waarom is niet duidelijk, maar het is getheoretiseerde diabetes ontwikkelt zich bij katachtigen als gevolg van obesitas, bepaalde medicijnen, leeftijd en gebrek aan lichaamsbeweging.

Is er een remedie voor kattendiabetes?

Helaas is dat er niet. Kattendiabetes kan worden behandeld en beheerd, maar niet genezen.

kat die opkijkt
Afbeelding Credit: victoriyasmail, Shutterstock

Kan kattendiabetes worden voorkomen?

Er is geen manier om kattendiabetes te voorkomen die 100% effectief is, maar uw huisdier helpen een gezond gewicht te behouden via dieet en lichaamsbeweging kan enorm helpen bij het verlagen van het risico op diabetes.

kattenpootverdeler

Conclusie

Kattendiabetes is duur, met insuline alleen al kost $ 30 – $ 100 per maand. Dan zijn er bijbehorende kosten voor items zoals bloedsuikerbewakingsapparatuur, dierenartsbezoeken en behandeling van eventuele complicaties die voortvloeien uit diabetes. U kunt echter geld besparen op de behandeling met de hierboven genoemde tips en door een goed verzekeringsplan voor uw kat te hebben.

Beknibbel gewoon niet op de insuline als uw kat het nodig heeft, want het is een belangrijk onderdeel van de behandeling en zal uw huisdier helpen een langer en gezonder leven te leiden!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Yaya Foto’s, Shutterstock