Wat is de prijs van het steriliseren of castreren van een kat in Canada (kosten in 2023)?

Als u geen katten wilt fokken, is het essentieel om een sterilisatie- of castratieprocedure te overwegen. Hoewel katachtigen niet zo duur zijn om te bezitten als honden, lopen de kosten nog steeds op. Het is ook iets dat u kunt doen om het risico van uw huisdier op chronische ziekten, zoals kanker, te verminderen en het aantal katten dat in asielen terechtkomt te verminderen.

3 katten gezichtsverdeler

Het belang van het steriliseren of castreren van een kat

Ongewenste dieren zijn een probleem in Canada. Het belang van sterilisatie of castratie van uw kat is een uitstekende manier om te voorkomen dat u bijdraagt aan het probleem. Tot 10 miljoen wilde katten leven in Canada en doden naar schatting 150 miljoen vogels. Het barre klimaat houdt de verwilderde kattenpopulatie in toom. De vogelverliezen zijn echter potentieel ernstig.

Wij denken dat het de humane keuze is om uw huisdier te steriliseren of te castreren als u geen huishouden van kittens wilt waarvoor u betrouwbare en liefdevolle huizen moet vinden.

sterilisatieprocedure voor katten
Afbeelding Credit: De Visu, Shutterstock

Hoeveel kost het steriliseren of castreren van een kat?

Sterilisatie of castratie is een invasieve procedure. Het gaat om anesthesie- en ziekenhuisopnamekosten voor beide operaties. Het is ook waar het grootste deel van de kosten ligt. Het vrouwtje zal waarschijnlijk meer nazorg hebben dan het mannetje, wat de bottom line kan beïnvloeden. Mogelijk moet je haar terugbrengen naar de dierenarts om de hechtingen te verwijderen als ze niet oplosbaar zijn. Velen zullen deze postoperatieve bezoeken compenseren.

Plaats Spay Onzijdig
Quebec 200 dollar 200 dollar
Ontario 125 dollar 125 dollar
Brits-Columbia 140 dollar 149 dollar

Bronnen: Ontario Spays and Neuters, Pet Keen

Extra kosten om te anticiperen

Als u de routinematige dierenartszorg niet hebt bijgehouden, zal uw dierenarts waarschijnlijk eisen dat u uw kat op de hoogte brengt van vaccinaties en tests voordat ze de procedure uitvoeren. Dat kan de kosten aanzienlijk verhogen. Ervan uitgaande dat dat niet het geval is, moet je betalen voor wat pre-op bloedonderzoek. Het is uit voorzorg maar noodzakelijk.

Bloedonderzoek kan uw dierenarts voorzien van dus veel informatie. Veel dierenartsen zullen bloedonderzoek herhalen als de laatste meer dan 30 dagen geleden waren. Vergeet niet dat ze de meest actuele informatie nodig hebben om de veiligheid van de procedure te waarborgen.

nebelung kat in dierenkliniek
Afbeelding Credit: Juice Flair, Shutterstock

Wanneer moet ik een kat steriliseren of castreren?

Dierenartsen raden meestal aan om huisdieren ouder dan 6 maanden oud te steriliseren of te castreren. Het helpt ervoor te zorgen dat de dieren de stress van deze procedures kunnen doorstaan en sterk genoeg zijn tijdens het herstel. We kunnen de tijdsaanbeveling ook op individueel niveau bekijken. Een operatie of zelfs gewoon naar de dierenarts gaan is stressvol.

We raden u aan ervoor te zorgen dat u wat extra vrije tijd van uw werk heeft om voor uw kat te zorgen. De eerste 48 uur zijn van cruciaal belang, zelfs als uw huisdier waarschijnlijk de meeste van hen zal doorslapen. Vergeet niet dat tijd van essentieel belang is bij het omgaan met complicaties. Maak het u en uw kat gemakkelijker door er te zijn wanneer uw huisdier u het meest nodig heeft.

Dekt een huisdierenverzekering sterilisatie of castratie van een kat?

Deze vraag is een kleverige. Het lijkt een slimme keuze omdat het de eigenaar en het dier beschermt. Je zou denken dat het een no-brainer zou zijn voor een verzekeraar om het te dekken. Helaas is dat niet waar, althans met uitgebreide dekking. De meeste bedrijven beschouwen het optioneel operatie en geen noodzakelijke procedure.

Dat plaatst het in dezelfde categorie als cosmetische operaties, zoals oorsnijding. We denken dat het een grote kloof is die de industrie moet aanpakken om relevant te zijn.

Huisdierenverzekeringsformulier in het bezit van een persoon
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

Welke nazorg is nodig na het steriliseren of castreren van een kat?

Het verzorgen van de hechtingen is uw belangrijkste taak als huisdiereigenaar. Uw dierenarts zal waarschijnlijk een chirurgische halsband aanbevelen om te voorkomen dat uw kat zijn wonden of hechtingen likt. Het fungeert als een barrière om te voorkomen dat ze deze plekken bereiken. Het lijkt misschien overdreven, maar het is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel die het herstel van je kat kan versnellen.

U moet uw huisdier waarschijnlijk naar de dierenarts brengen voor ten minste één nazorgbezoek om ervoor te zorgen dat de hechtingen goed genezen zonder tekenen van infectie.

kattenpootverdeler

Conclusie

Sterilisatie of castratie van uw kat is een noodzakelijke procedure. Gelukkig is het niet duur, met voordelen die verstrekkend zijn. We denken dat het van cruciaal belang is als u niet van plan bent om uw huisdier te fokken. Het is waarschijnlijk het beste wat je kunt doen als responsible huisdier eigenaar. Dierlijke metgezellen maken deel uit van de menselijke ervaring. Het is onze plicht om deze taak serieus te nemen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Simon Kadula, Shutterstock