Wat is Cat Nuzzling? Gedragsredenen & FAQ

Voor de meeste kattenouders verwarmt het hun hart voor hun kat om op schoot te klimmen en hun nek of ergens anders te nekken. Meestal zal een kat je borst of schoot kneden tijdens het en spinnen. Het zorgt ervoor dat je lacht, zucht en nog meer van je kat houdt, elke keer dat ze het doen.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je kat je? Kattenknuffelen is wanneer de kat tegen je nek, oksel of een ander deel van je lichaam wrijft. Katten nuzzle om een aantal redenen, en we zullen ze hieronder bespreken, zodat je de intenties van je kat begrijpt.

garen kogelverdeler

Hoe nuzzle je kat?

Per definitie is nuzzling een actie waarbij je iemand of iets aanraakt, indrukt of wrijft op een zachte manier die liefde toont. Andere termen voor kattenneuken zijn duwen, wrijven, prikken, gorzen en zelfs kopstoten.

Uw kat kan zijn gezicht tegen uw nek of zelfs uw gezicht wrijven. Dit gebeurt meestal wanneer u wordt afgeleid, zoals op de computer voor werk of tv-kijken. Betekent dit dat je kat je aandacht probeert te trekken? Betekent dit dat de kat zijn liefde probeert te tonen?

Grijze kat die eigenaren gezicht koppelt
Afbeelding credit: Caterina Trimarchi, Shutterstock

cat + lijnverdeler

De redenen waarom katten nuzzle

Katten hun eigenaren om een paar redenen. Het kan echter zijn dat de kat je de ene dag om de ene reden en de volgende dag om een geheel nieuwe reden. Hieronder geven we je enkele van de meest voorkomende redenen waarom je kat zich zou kunnen bezighouden met nuzzling gedrag.

1. De kat is gestrest

Als je onlangs een ander huisdier mee naar huis hebt genomen, een nieuwe baby hebt gekregen of de kat van het ene huis naar het andere hebt verplaatst, kan het je nuzzen omdat het gestrest is en zich zorgen maakt over de verandering in zijn leven en omgeving.

Je kat is misschien op zoek naar troost door je gezicht, nek of hoofd te. In veel gevallen troost de repetitieve beweging van nuzzling uw kat en helpt het zich veilig te voelen, vooral als het slechts een kitten is.

thematische pauze

2. De kat toont genegenheid

Het is mogelijk dat uw kat uw gezicht om dicht bij u te voelen en u genegenheid te tonen. Katten in het wild nuzzen vaak om zich veilig en geborgen te voelen. Omdat huiskatten een aantal van die eigenschappen behouden, zullen ze hetzelfde doen.

Kat die het gezicht van zijn baasje likt
Afbeelding credit: Kasefoto, Shutterstock
thematische pauze

3. De kat wil aandacht

Katten ook hun baasjes omdat ze hun aandacht willen. Is het je ooit opgevallen dat het meestal is wanneer je iets anders doet, zoals werken, lezen, praten met een vriend of tv kijken, dat je kat wil knuffelen? Dit is de manier van de kat om te zeggen: “let op mij!” Katten nuzzen ook om je dingen te vertellen, zoals dat het tijd is om te eten of dat ze een traktatie willen.

thematische pauze

4. De kat zegt hallo

Katten hun eigenaren soms als een manier om hallo te zeggen. Als je kat je meer als je de hele dag op je werk bent geweest of om welke reden dan ook weg bent geweest, kan hij je vertellen dat hij blij is dat je thuis bent.

Een zieke Siberische kat die door de eigenaar wordt gedragen
Afbeelding credit: Anna Krivitskaya, Shutterstock
thematische pauze

5. De kat is territoriaal

Elke huisdierouder weet dat katten territoriaal kunnen zijn en dat uw kat u misschien nuzzing om u als hun eigen te markeren. Wanneer de kat je, brengt hij zijn unieke geur op je over en maakt hij je tegelijkertijd eigen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Cat nuzzling is wanneer uw kat uw nek, gezicht, haar of andere delen van uw lichaam nestelt. Als je kat je knuffelt, kan dit om verschillende redenen zijn en de reden kan van dag tot dag veranderen. Kattenknuffelen is schattig en de meesten van ons vinden het geweldig als onze katten het doen.

Als je kat je knuffelt en niet stopt, is het mogelijk dat de kat je aandacht nodig heeft. Jij en je kat zullen het prima vinden als je aandacht besteedt aan zijn nuzzling en er dol op bent.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: I Wei Huang, Shutterstock