Wat houdt Cat Sitting in?

Kattenliefhebbers die een consistente bijverdienste willen, zouden kattenoppas moeten overwegen. Het kan zelfs een fulltime optreden worden als je op de juiste locatie zit. Voordat je jezelf gaat promoten als kattenoppas, moet je je bewust zijn van alle verantwoordelijkheden.

Wat houdt cat sitting in? Het omvat de normale taken van het verzorgen van een dier, zoals het verschonen of bijvullen van waterbakjes, eten geven, de kat eventueel benodigde medicijnen geven en de kattenbak schoonmaken. Het kan ook gaan om aaien en gezelschap bieden. Van kattenoppassers kan worden verlangd dat zij de hele dag en avond inchecken of blijven slapen als de eigenaar de stad uit is.

Lees verder om meer te begrijpen van wat er gevraagd wordt van een professionele kattenoppas.

Voordelen van Cat Sitting

Kattensitting biedt vele voordelen voor zowel de kat als de eigenaar. De kat kan thuis blijven waar hij vertrouwd is in plaats van in de kleine ruimte van een kennel in een pension. De kat eigenaar heeft gemoedsrust te weten dat iemand persoonlijke aandacht geeft aan hun huisdier terwijl ze weg zijn, of het nu voor de dag of op een reis.

Het resultaat voor beiden is minder stress voor zowel de huisdiereigenaar als de kat. Minder stress kan de mentale en fysieke gezondheid van de kat verbeteren.

Lees: Krijgen katten een vette vacht bij stress en waarom?

Normale taken van een kattenoppas

Veel van de dagelijkse activiteiten van een kattenoppas zijn routineus en nauwkeurig. Enkele van de typische dingen die een kattenoppas moet doen zijn:

  • Het voeden van de katachtige met de precieze hoeveelheid voedsel en zelfs het juiste type voedsel, aangezien sommige eigenaren gedurende de dag overschakelen van droog naar nat voedsel.
  • Waterbakjes schoonmaken en bijvullen. Het soort water moet worden bepaald of het water uit de kraan, uit flessen of gefilterd is.
  • Kattenbakken uitscheppen en opnieuw vullen. Afval is buiten afval.
  • De juiste dosis medicatie geven op het gewenste tijdstip. Dit kan allerlei soorten medicijnen omvatten, van pillen tot zalven, vlooienmiddelen en zelfs injecties. Opruimen na de kat, of ze nu haarballen achterlaten of de kattenbak niet gebruiken.
  • Speel met de kat met hun speelgoed, aai en socialiseer ermee.
  • De schoffel controleren op veiligheid, ervoor zorgen dat alle deuren en ramen op slot zijn, het alarm instellen, en lichten aanzetten die branden zodat het huis er bewoond uitziet.
  • Hun huis taken doen indien nodig zoals de post en pakketten halen, de planten water geven, en afval op de stoep zetten.
  • Dagelijks bijgewerkte rapporten sturen naar de eigenaar van het huisdier via de methode van hun voorkeur om hen te laten weten dat alles in orde is.

Een bedrijf versus een individu

Veel grote pet-sitting bedrijven hebben individuen in dienst in verschillende steden om diensten te verlenen aan katteneigenaren. Veel kattenoppassers werken ook op freelance basis en ontwikkelen hun eigen bedrijfjes of als solo-ondernemers.

Lees: Welke geuren houden katten weg?

Werken voor een bedrijf

Kattenoppassers die houden van de constante stroom van klanten zonder zichzelf te hoeven vermarkten, vinden het misschien leuk om te werken voor een dienstverlenend bedrijf voor huisdieren. Ze gaan waar het bedrijf hen naartoe stuurt en leveren een reeks afgesproken diensten die het bedrijf met de klant heeft afgesproken.

Een dienstverlenend bedrijf voor huisdieren heeft een reeks vastgestelde regels en protocollen die een kattenoppas moet volgen. Terwijl je een aanvraag moet invullen, alle regels moet leren kennen, een aantal vaardigheidstesten moet afleggen, en waarschijnlijk een strafrechtelijk achtergrondonderzoek moet doorstaan.

Het idee dat je niets hoeft te doen om het bedrijf te beheren kan een beroep doen op velen die gewoon van katten houden.

Dierenservicebedrijven hebben ook een aansprakelijkheidsverzekering om je te beschermen voor het geval er iets gebeurt dat onverwacht is. Dat kan u behoeden voor juridische stappen, vooral bij de verzorging van een oudere kat waarbij het leven onvoorspelbaar kan zijn.

Lees: 3 Redenen waarom uw kat ineens bang is voor de tv?

Kattenoppas als freelancer

Een andere manier om te gaan met freelancen als kattenoppas. Je kunt dit strikt als bijbaan doen of je kunt je als enige ondernemer vestigen. De hoeveelheid tijd die je besteedt als kattenoppas en de hoeveelheid geld die je verdient, zullen bepalen of je er een formeel bedrijf van moet maken.

Degenen die in hun eentje kattenzitten hebben meer nodig dan alleen een liefde voor katten om succesvol te zijn. Ze hebben enige marketingvaardigheden nodig om reclame te maken voor hun diensten, mensenkennis om relaties met klanten te ontwikkelen, en zakelijke vaardigheden om geld, en uitgaven bij te houden en later informatie in te dienen voor de belastingen.

Degenen die beginnen met cat-sitting beginnen meestal met het te doen voor vrienden of familie. Zij kunnen je dan doorverwijzen naar anderen.

Een dame begon haar kattenoppasbedrijf per ongeluk door een vriend in haar flatgebouw te helpen. Hij betaalde haar en al snel begonnen vele anderen in dezelfde business haar te vragen voor hen te cat-sitten. Nu doet ze het fulltime zonder zelfs haar flatgebouw te verlaten.

Lees: Waarom loopt mijn kat langzaam?

Verschillen tussen een professionele kattenoppas en een behulpzame vriend

Veel mensen kunnen uw kat voeren en water geven, maar een professionele kattenoppas gaat verder dan dat. Ze hebben meer uitgebreide kennis dan een huisvriend om te begrijpen wanneer een kat ziek of gewond is.

Het belangrijkste is dat een professionele kattenoppas een commerciële aansprakelijkheidsverzekering en een borgstelling heeft. Iemand die dit professioneel wil doen, zelfs als bijbaan, kan potentiële klanten een antecedentenonderzoek en een dienstverleningsovereenkomst overleggen.

Professionele kattenoppassers hebben ook meestal een website die hun diensten, en prijzen schetst en informatie over zichzelf geeft. Een website bevat ook beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten.

Andere verschillen in professionele kattenoppassers zijn dat de meeste ook lid zijn van een nationale beroepsvereniging zoals Pet Sitters International, en een actuele bedrijfsvergunning hebben. Ze hebben meestal een geldig certificaat in huisdier reanimatie en zijn streng over hoe ze afspraken en klantendossiers beheren.

Dagoppas of nachtoppas?

De overgrote meerderheid van de kattenoppassers doet “drop in” bezoeken met de katten gedurende de dag of avond in plaats van de nacht door te brengen. Wat een kattenoppas precies doet, kan afhangen van de klant, omdat sommige katten speciale behoeften kunnen hebben. De kattenoppas moet wellicht veel vragen stellen over de verwachtingen van de katteneigenaar.

De oppas kan ook enige uitleg nodig hebben over waar alles zich bevindt, naar welke dierenarts de kat eventueel gebracht moet worden en andere dingen over de gewoonten van de kat. U zult bijvoorbeeld moeten weten of de kat graag de deur uit vlucht telkens als u die opent.

U zult ook moeten weten of de kat gezondheidsproblemen heeft zoals diabetes en of u insuline of andere soorten medicijnen moet toedienen.

Het zou je ook goed doen om de kat te ontmoeten voordat je ermee instemt om voor de huisdiereigenaar te gaan zitten. Je moet met een dier kunnen opschieten wil het een succesvolle klus worden. U en de kat moeten net zo goed bij elkaar passen als u en de eigenaar.

Lees: Hoe zich te ontdoen van de katten van de buren in uw tuin?

Laatste gedachten

Kattenoppas zijn heeft veel verantwoordelijkheden, dus die moet je serieus nemen. Mensen zijn aangeklaagd door eigenaren van huisdieren die ontdekten dat ze niet al hun verantwoordelijkheden nakwamen of die niet de dagelijkse gesprekken voerden zoals afgesproken.

Wie van katten houdt, zal merken dat kattenzitten plezierig is. Zij delen graag hun passie voor katachtigen met huisdiereigenaren die van hun harige familieleden houden.