Wandelen met een kat: is het mogelijk?

Veel katten brengen graag tijd door in de buitenlucht, tijdens wandelingen of terwijl ze genieten van catios en andere verblijven. Een frisse bries en blauwe luchten zijn rustgevend voor zelfs de meest kanjerende katachtige ziel, en als je een fervent wandelaar bent, vraag je je misschien af of het mogelijk is om je maatje mee te nemen. Het antwoord hangt volledig af van de kat.

Sommige zachte katten die niet graag vreemde landen verkennen, houden misschien niet van wandelen en blijven liever thuis en kijken naar vogels op tv. Meer avontuurlijke huisdieren daarentegen staan misschien open voor het idee. Met een paar veiligheidsmaatregelen en een beetje voorbereiding is het mogelijk om met avontuurlijke katten het bos in te gaan. Blijf lezen voor meer informatie over wandelen met een katachtige metgezel.

garen kogelverdeler

Evalueer uw huisdier

Net zoals sommige katten er een hekel aan hebben om opgepakt te worden, zijn sommige katten niet geïnteresseerd om vreselijk lang buiten te zijn. Je eerste stap is om te bepalen of wandelen een activiteit is die je kat zou aanspreken.

Katten die niet van onvoorspelbare situaties houden of angstig worden rond nieuwe mensen of dieren, zijn misschien geen geweldige wandelgenoten vanwege het aantal en de verscheidenheid aan nieuwe stimuli die jullie ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Huisdieren die er niet van houden om opgepakt en gedragen te worden, kunnen chagrijnig worden als ze gedwongen worden om in een rugzak rond te hangen. Andere katten die graag aan de lijn lopen in de stad, kunnen prima zijn in landelijke omgevingen of bang worden als ze voor het eerst een konijn zien.

Mekong bobtaile kat aan de lijn in het zand
Image Credit: watcher fox, Shutterstock

Train je kat

Het is over het algemeen een goed idee om uw kat te trainen om aan de lijn te lopen en naar u terug te keren wanneer u wordt geroepen voordat u wandeltochten maakt. Katten moeten tijdens het wandelen te allen tijde worden vastgemaakt en aangelijnd om te voorkomen dat ze weglopen en verdwalen als ze schrikken of bang zijn. Het trainen van katten om een harnas te dragen en aan de lijn te lopen is vaak relatief eenvoudig. Harnassen zijn veiliger voor katten dan halsbanden; Als uw kat trekt terwijl hij er een draagt, wordt het gewicht verdeeld over meerdere punten in plaats van over zijn nek.

Geef uw kat veel tijd om te wennen aan het dragen van het harnas en geef traktaties en lof wanneer ze het apparaat tolereren. U kunt naar buiten gaan zodra uw kat zich thuis op zijn gemak voelt bij het dragen van een harnas met een riem. Terwijl sommige katten het in beweging houden tijdens het lopen met menselijke metgezellen, geven anderen de voorkeur aan regelmatige snuffelstops.

Katten kunnen uit harnassen wiebelen als ze voldoende gemotiveerd of bang zijn. Het is dus van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw huisdier komt wanneer hij wordt geroepen voordat hij met hem de natuur in gaat. Katten zover krijgen dat ze op hun naam reageren met een paar traktaties en geduld is vaak redelijk eenvoudig. Ga om te beginnen voor je kat staan met een traktatie. Roep de naam van je kat en geef hem de traktatie als hij zijn hoofd draait en naar je kijkt.

Blijf doorgaan totdat je er vrij zeker van bent dat je kat het idee heeft. Ga een paar stappen verder en herhaal het proces. Geef je kat de traktatie als hij naar je toe komt als hij wordt geroepen. Houd uw trainingssessies kort om de interesse van uw huisdier te behouden. Katten die deze basisprincipes onder de knie hebben, zijn klaar om de grote tijd te raken, ook wel bekend als een lokaal park, om hun vaardigheden te oefenen onder meer uitdagende omstandigheden.

kattenpootverdeler

Voorbereiding op een wandeling

Laat uw huisdier vaccineren

Overweeg contact op te nemen met uw dierenarts voordat u op pad gaat voor een wandeling. Zorg ervoor dat alle vaccinaties van uw kat up-to-date zijn. Laat uw dierenarts weten dat u overweegt om met uw kat te wandelen, zodat ze de juiste vaccinatieaanbevelingen kunnen doen. Vergeet niet om te vragen naar vlooien- en tekenpreventieopties; Uw dierenarts kan specifieke richtlijnen geven die relevant zijn voor de leeftijd en gezondheid van uw huisdier. Vraag hen ook om de microchip van uw huisdier te controleren en contact op te nemen met het juiste microchipregister om ervoor te zorgen dat uw huidige contactgegevens in het bestand staan.

thematische pauze

Praktijk

Katten houden vaak niet van nieuwe dingen en situaties, maar je huisdier de tijd geven om aan dingen te wennen, kan een enorm verschil maken in hun niveau van comfort en samenwerking. Geef uw kat de tijd om zich aan te passen aan het dragen van een harnas en breng voldoende tijd door met “wandelen” buiten dicht bij huis voordat u op pad gaat voor een wandeling. Het geeft uw kat niet alleen de kans om de touwen te leren, maar het stelt u ook in staat om te zien hoe uw kat zich gedraagt tijdens het uitje en te meten hoe ver hij comfortabel kan lopen, wat u moet weten bij het plannen van uw route en paklijst.

Pak voorzichtig in en neem extra voedsel, water en traktaties mee voor uw kat. Een kattenrugzak is essentieel voor het geval je buddy besluit dat hij liever niet meer loopt. Oefen het wandelen rond het gebied waar je woont met je kat in zijn rugpack totdat ze zich op hun gemak voelen om rond te hangen. Vergeet niet om een paar rondjes te maken met een volledig ingepakte rugzak om ervoor te zorgen dat je al je spullen en het gewicht van je kat comfortabel kunt dragen.

Kat met harnas en riem in het park
Afbeelding credit: Laura Sanchez-Ubanell, Shutterstock
thematische pauze

Pak de essentials in

Begin met de 10 essentiële zaken, volgens de afdeling Nationale Parken, en zorg ervoor dat de benodigdheden van uw kat worden gedekt. Pak een EHBO-kit voor katten in en overweeg om je aan te melden voor een online EHBO-les voor dierenartsen van het Rode Kruis als je niet zeker weet wat je moet doen als er iets met je huisdier gebeurt. Vergeet niet om voldoende voedsel en water mee te nemen om je kat gelukkig te houden als de dingen niet gaan zoals gepland en jullie met z’n tweeën in het bos blijven overnachten.

thematische pauze

Neem uw identiteitsbewijs mee

U moet een ID-tag met de naam en contactgegevens van uw huisdier aan het harnas van uw kat bevestigen. ID-tags maken het gemakkelijk voor bezorgde omstanders om contact met u op te nemen als uw kat ontsnapt en weigert terug te keren; Ze kunnen je gewoon bellen in plaats van je kat naar een dierenarts of asiel te brengen om hun microchip te laten lezen. Ook het toevoegen van een volgapparaat aan het harnas van uw huisdier maakt het mogelijk om uw kat te vinden als ze bolten.

thematische pauze

Doe wat onderzoek

Hoewel verschillende staats-, nationale en lokale parken huisdieren verwelkomen, hebben velen beperkingen op de gebieden waarin viervoeters mogen rondlopen en verkennen. De meeste Amerikaanse nationale parken staan geen huisdieren toe in veel echte backcountry- of wildernisgebieden. Staatsparken en door USDA gerunde National Forests zijn vaak huisdiervriendelijk, maar controleer de details voordat u eropuit trekt om ervoor te zorgen dat u bekend bent met eventuele regels of beperkingen. Zorg ervoor dat u bekend bent met de Laat geen sporen achter principes en hoe ze van toepassing zijn op uw kat tijdens het wandelen.

Vrouw met kat die computer gebruikt
Image Credit: ORION PRODUCTION, Shutterstock
thematische pauze

Wees flexibel

Wees bereid om uit te stellen als de weersomstandigheden minder dan ideaal zijn. Een regenachtige dag is misschien niet de beste keuze voor een inaugurele katachtig-menselijke wandeling. En hoewel je misschien perfect gelukkig bent met wandelen op warme, vochtige dagen, zijn katten misschien niet zo comfortabel. Zowel u als uw kat zullen waarschijnlijk een aangenamere ervaring hebben op een mooie, zonnige, gematigde dag.

garen kogelverdeler

Conclusie

Het is mogelijk om met een kat te wandelen, op voorwaarde dat ze geïnteresseerd zijn en een paar basisprincipes hebben geleerd, zoals hoe je een harnas moet dragen en aan de lijn moet lopen. Sommige katten zijn niet geknipt voor buitenavonturen en geven de voorkeur aan vertrouwde omgevingen zoals de slaapkamer.

Als u besluit om met uw kat te wandelen, vergeet dan niet om uw katachtige metgezel op te nemen in uw veiligheidsplanning; Neem voldoende voedsel, water en lekkernijen mee om je kat minstens 24 uur langer gelukkig te houden dan je van plan bent om op de paden te zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Amerigo_images, Shutterstock