Walk Your Pet Month 2023: hoe en wanneer wordt het gevierd?

Veel mensen lopen niet met hun katachtigen. Ze missen echter een leuke en gemakkelijke manier om hun kat te trainen en hen te helpen de wereld te verkennen! Natuurlijk zijn katten vaak niet zo gemakkelijk te trainen als honden. Bovendien lijken velen een afkeer te hebben van riemen. Het is echter absoluut mogelijk om uw kat te trainen om aan de lijn te lopen.

En dat is precies waar Walk Your Pet Month om draait.

Januari staat in het teken van het uitlaten van je huisdier om hem (en jou) te helpen gelukkig en gezond te blijven. Regelmatige wandelingen bieden u en uw kat tal van voordelen waar u in januari van moet profiteren.

3 kattenverdelers

Waarom is Walk Your Pet Month belangrijk?

Het uitlaten van uw kat kan u en uw kat een reeks voordelen bieden. Ten eerste helpt het jullie beiden om te sporten. Veel katten hebben overgewicht en obesitas, grotendeels te wijten aan een gebrek aan lichaamsbeweging. Het lopen met je kat is een gemakkelijke manier om dit probleem te bestrijden. Bovendien kan het je ook helpen gezonder te worden.

Wandelen zorgt ook voor extra mentale stimulatie voor je kat. Veel katten zijn behoorlijk intelligent, maar ze vervelen zich snel door hun dagelijks leven. Door ze te bewandelen, krijgen ze iets nieuws om naar te kijken en verschillende plaatsen om te verkennen.

Een laatste voordeel van wandelen is socialisatie. Katten die kennis maken met veel verschillende dieren, mensen en plaatsen zijn minder snel bang voor nieuwe dingen. Daarom kunnen ze meer van het leven genieten en hebben ze minder kans om gedragsproblemen te ontwikkelen.

Helaas laten veel mensen hun katten niet uit. Het is een veel voorkomende misvatting dat katten niet kunnen worden getraind om aan de lijn te lopen. Deze maand probeert echter een einde te maken aan dat probleem door het lopen te promoten. Het is een eenvoudig ding dat je kunt doen om het leven van je kat veel beter te maken.

Een vrouw met een kat aan de lijn die over een pad in het park loopt
Afbeelding credit: Nau Nau, Shutterstock

Waar wordt Walk Your Pet Month waargenomen?

Voor het grootste deel wordt deze viering alleen in de VS waargenomen. Het begint echter enige tractie te krijgen in andere landen. Misschien vind je lokale huisdiergerichte winkels die meedoen aan deze maand van wandelen, of misschien niet.

Helaas heeft deze viering niet zoveel tractie gekregen als sommige andere.

3 kattenverdelers

Laatste gedachten

Walk your pet month is een goed moment om je kat aan de lijn te krijgen en ze mee te nemen om de wijde wereld te verkennen. Hoewel volwassen katten enkele maanden nodig kunnen hebben om te wennen aan wandelingen, wennen kittens vaak heel snel aan de hele situatie. Hoe jonger je kunt beginnen, hoe beter.

De maand januari herinnert ons er echter aan dat het nooit te laat is om met onze huisdieren te verkennen, zelfs als we niet veel verder komen dan onze veranda.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Amerigo_images, Shutterstock