Waarom zit mijn kat als een persoon? Is dat normaal?

De meeste katteneigenaren kunnen het erover eens zijn dat er nooit een saai moment is in een kattenhuishouden. Ongeacht de persoonlijkheid van je kat, ze zijn altijd opgewassen tegen hun eigen merk van kattenkwaad of chaos. Bovendien besteden ze veel van hun tijd aan het uitvoeren van acties die we hilarisch vinden.

Hoewel je kat waarschijnlijk verschillende dingen doet die je het gegiechel geven, heb je misschien een paar foto’s gemaakt van hem die als een mens zit. Wat maakt dat een kat dit doet? We gaan het hebben over dit maniërisme en wat het zou kunnen uitlokken.

kattenpootverdeler

Dus, je kat zit als een persoon

Je denkt misschien niet dat het normaal is dat je kat als een mens zit, maar ze kunnen het daar niet mee eens zijn. Dus, hier zijn een paar mogelijke redenen waarom uw kat dol is op de rechtopstaande positie.

1. Uw kat kan u nadoen

katten zitten
Afbeelding Credit: Kirgiz03 , Pixabay

Je kat doet misschien gewoon wat hij ziet gebeuren. Deze monkey-see monkey-do houding creëert bepaald gedrag dat direct van je vertelt. We weten niet zeker of dit de echte reden is, maar het is zeker mogelijk.

Net zoals onze katten onze emoties kunnen voelen, verbale of gebarensignalen kunnen volgen en hun namen kunnen leren, kunnen ze ook maniertjes oppikken. Mensen zitten de hele tijd rechtop. Ze zien het om een paar redenen handig. Ze herhalen de actie – het is echt zo eenvoudig.

Maar word niet te groot van een hoofd – het kan net zo goed niets om met jou te maken te hebben. Laten we meer redenen lezen.

thematische pauze

2. Uw kat verzorgt

Als je zo flexibel was als een kat, moet je toegeven dat dit een vrij goede verzorgingspositie zou zijn. Je kat zit misschien rechtop om wat spinale hefboomwerking te krijgen om zijn buik te bereiken. Het ziet er misschien hilarisch uit, maar de methode werkt waarschijnlijk voor hen.

Geen dingleberries vandaag! Uw kat kan zeker zijn geslachtsdelen bereiken en zorgt voor zijn hygiëne terwijl hij ontspannen likt terwijl hij rechtop zit.

thematische pauze

3. Uw kat toont vertrouwen

Een dikke kat die op tafel zit
Image Credit: Сергей Корчанов, Pixabay

In de wijze woorden van Theory of a Deadman: “Laat je buik zien zoals je wilt dat ik dat doe.” In het nummer is dit een signaal van kwetsbaarheid. De buik is een zeer kwetsbaar onderdeel om te laten zien, omdat het de zachte plek is waar al je vitale organen liggen. Voor je kat is het hetzelfde.

Als je kat pronkt met zijn buik, is dit een trefzeker teken dat hij de mensen vertrouwt die hij op dat moment in de buurt heeft. Zelfs als je kat gewoon op deze manier rechtop zit omdat het goed voor hem voelt, zou hij alleen zijn buik laten zien als hij op geen enkele manier een bedreiging voelde.

thematische pauze

4. Je kat is te geroosterd

Je kat krijgt het misschien iets te warm. Omdat katten niet zweten zoals mensen, moeten ze dingen een beetje anders doen om hun lichaamswarmte te reguleren.

Door in zo’n rechtopstaande positie te zitten, kunnen hun poten van een vloeroppervlak rusten, zodat ze naar behoefte door de klieren in hun voeten kunnen zweten.

Is dit normaal?

Schattige kat die in bed zit
Afbeelding Credit: Nelson Agamata, CP

Rechtop zitten als een mens kan voor sommige katten heel normaal zijn. Dit hangt af van de kat zelf, omdat alle katten speciale eigenaardigheden en persoonlijkheden hebben. Zeer zelden is dit ooit het teken van een ernstig probleem. Dus als je kat het leuk vindt om op deze manier te zitten, doet het geen pijn om dit te doen.

Is het de beste houding? Zeker niet. Maar het is waarschijnlijk geen teken van een significant gezondheidsprobleem. Als u begeleidende gedragsveranderingen opmerkt, is het zeker de moeite waard om uw dierenarts te bellen.

divider-catclaw1

Conclusie

Dus nu weet je dat katten om verschillende redenen als mensen kunnen zitten. Maak een paar foto’s wanneer het gebeurt om te posten naar je nieuwste Facebook-verhaal. Iedereen kan er een kick van krijgen, net als jij.

Zoals we in het artikel vermeldden, is zitten als een mens echt geen aanwijzing om een alarmerend gezondheidsprobleem aan te geven, maar je moet altijd met je dierenarts praten als je een probleem voelt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: zossia, Shutterstock