Waarom zijn katten bang voor komkommers?

Heb je het volume van virale YouTube-video’s gezien waarin katten in paniek raken als ze zich omdraaien en een komkommer zien? Als dat zo is, vraag je je waarschijnlijk af, Waarom zijn katten bang voor komkommers?

Hoe vreemd het ook lijkt, katten hebben een instinctieve angst voor komkommers die ervoor zorgt dat ze in paniek raken bij het zien van een komkommer. Hoewel je deze reactie misschien grappig vindt, is het voor je kat allesbehalve grappig.

We zullen de verschillende redenen waarom katten bang zijn voor komkommers op een rijtje zetten en je vertellen hoe je een bange kat kunt kalmeren.

Is het normaal dat mijn kat springt als hij schrikt?

Springen als ze schrikken is een normale reactie voor katten. De reden dat katten in deze virale video’s springen, is dat ze komkommers op de een of andere manier als een bedreiging ervaren.

Je kat is een roofdier, wat betekent dat katten zeer gevoelig zijn voor de wereld om hen heen. Wanneer objecten zoals komkommers plotseling in hun gezichtsveld verschijnen, wordt uw kat overrompeld en springt instinctief in reactie op het object.

Hoewel je misschien geen angstige kat op je handen hebt, als je kat voorwerpen blijft zien die zijn angstreactie oproepen, zul je merken dat je kat dagelijks angstig en gestrest wordt. Daarom is het belangrijk om je kat te beschermen tegen zijn angsten, inclusief komkommers.

Belangrijkste redenen waarom katten bang zijn voor komkommers

komkommer met keukenpotten, tomaten en vetplanten - waarom zijn katten bang voor komkommers

Deze virale video’s van katten die schijnbaar overdreven reageren op komkommers lijken op het eerste gezicht misschien grappig, maar het is belangrijk om begrip te hebben voor het feit dat de kat waarschijnlijk bang is of schrikt van de komkommer – met andere woorden, niet een leuke tijd hebben. Maar waarom zijn katten bang voor komkommers? De reden voor de reactie van elke kat op een schijnbaar eenvoudig salade-ingrediënt kan een van de volgende mogelijkheden zijn!

Komkommers herinneren katten aan slangen

Katten houden niet van slangen. En wie kan het hen kwalijk nemen? In feite sissen katten om slangen te imiteren, die worden gezien als enkele van de meest angstaanjagende wezens in het dierenrijk.

De theorie dat komkommers katten aan slangen doen denken, is een solide theorie. Stel je voor dat je je omdraait en een slangachtig voorwerp aan je voeten ziet. Je zou waarschijnlijk dezelfde reactie hebben!

Zelfs de meest gedomesticeerde katten zijn roofdieren. Ze kunnen op kleine slangen jagen als ze buiten in de wereld zijn, en de glibberige beweging van slangen zorgt ervoor dat katten springen. Maar wanneer katten niet in de mindset zijn om prooien aan te vallen, zal het zien van een potentiële bedreiging ervoor zorgen dat ze reageren door te springen of weg te rennen.

Komkommer schrok de kat

Alles wat een dier besluipt, heeft het potentieel om het te laten schrikken. Hoewel katten van nature erg alert zijn en een groot sociaal bewustzijn hebben, verwachten ze dat ze zich veilig en geborgen voelen als ze in hun huis zijn. Als een voorwerp in het huishouden hen opschrikt, springen ze in reactie.

Komkommer verschijnt wanneer de kat eet

Als je de video’s online hebt gezien, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de grap het grootste deel van de tijd op de kat wordt getrokken terwijl ze eten. De kat draait zich om en ziet plotseling een indringer hun ruimte binnendringen terwijl ze aan het eten zijn. Katten zijn over het algemeen territoriaal van hun voedsel, dus katten zullen de komkommer als een bedreiging voor hun maaltijd beschouwen.

Katten zijn solitaire wezens

In tegenstelling tot mensen en honden zijn katten meestal solitaire wezens. Ze houden ervan om alleen te zijn en alleen te jagen, wat over het algemeen betekent dat ze niet over de beste sociale vaardigheden beschikken. Het comfort dat uw kat in eenzaamheid vindt, wordt belemmerd wanneer een nieuw object in zijn omgeving wordt geïntroduceerd. Dit kan spanning en ongemak veroorzaken.

Kat is gestrest

Als je een angstige kat hebt, is de kans groot dat ze een angstige reactie hebben op elke plotselinge beweging of object, inclusief een komkommer. Een gestreste kat zal in bijna elke situatie triggers hebben. Ze zullen gemakkelijk worden opgeschrikt door bijna elk item dat snel in de buurt van hen beweegt.

Wat te doen als je kat bang is

Langharige witte kat in kattensilo - waarom zijn katten bang voor komkommers

Waar zijn katten bang voor? We weten dat katten bang kunnen zijn voor komkommers, maar er zijn veel andere voorwerpen die ervoor kunnen zorgen dat uw kat een angstreactie heeft. Als je merkt dat je kat steeds nerveuzer of banger wordt en je je kat opzettelijk opschrikt, het is tijd om te stoppen met de grappen.

Hoewel het misschien grappig lijkt om naar de capriolen van je kat te kijken wanneer ze worden opgeschrikt door een komkommer, is het niet leuk voor hem. Het veroorzaakt onnodige stress en angst, wat kan leiden tot haaruitval, braken en diarree, naast vele andere bijwerkingen.

Ze kunnen zelfs fysiek worden verwond terwijl ze scharrelen en snel proberen een ontsnappingsroute te vinden. Dus, hoe kalmeer je een bange kat? Hier zijn een paar trucs die u moet overwegen:

 • Verminder de blootstelling aan triggers
 • Vermijd dingen die hen bang kunnen maken
 • Introduceer langzaam nieuwe dingen
 • Beweeg langzaam rond je kat
 • Geef uw kat een privéruimte zoals een kattenbol
 • Geef ze een plek om zich veilig te voelen als de mooie kattenzak
 • Zorg voor krabpalen zoals de kattensilo
 • Wees kalm zodat je stress de stress van je kat niet verergert

Laat je kat je begeleiden als het gaat om het vinden van de beste manier om zijn stress onder controle te houden. Als ze je aanwijzingen geven dat ze gestrest, angstig of ongemakkelijk zijn, geef ze dan wat ruimte en werk met ze samen om ze te helpen ontspannen.

4 andere dingen die katten bang maken

We weten dat komkommers katten kunnen laten schrikken, maar er zijn ook andere dingen die katachtigen bang kunnen maken. Als uw kat bang is, kan dit het gevolg zijn van een van deze factoren:

 • Harde geluiden: Deze kunnen van alles zijn, van rotjes en onweersbuien tot blenders of een dichtslaande deur – en alles daartussenin.
 • Sterke geuren: Je kat heeft een reukvermogen dat vele malen groter is dan het zintuig van de mens (zelfs groter dan het zintuig van sommige hondenrassen!), dus sterke geuren kunnen hem van streek maken.
 • Andere dieren: Honden en andere katten kunnen uw kat een schrik geven wanneer ze de ruimte van uw kat betreden.
 • Nieuwe mensen: Katten kunnen angstig zijn rond bezoekers, vooral mensen die ze niet kennen.

Wanneer u veranderingen aanbrengt in het dagelijks leven van uw kat, kan dit een verhoogde angstreactie veroorzaken omdat katten niet van verandering houden. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan veranderingen die je kat bang kunnen maken en geef hem de ruimte die hij nodig heeft om te ontstressen als hij bang wordt van gebeurtenissen.

Komkommers: een verrassende verrassing voor katachtigen

Waarom zijn katten bang voor komkommers? Misschien moeten we ons afvragen waarom iemand de behoefte zou voelen om zijn kat bang te maken voor een lach! Wees voorzichtig met het verrassen van uw kat met voorwerpen zoals komkommers om te zien of ze ervoor zorgen dat uw kat springt. Een kat zien springen bij het zien van een eenvoudige vrucht kan je grinniken, maar voor je kat is het geen lachertje.

Katten worden bang door indringers en zullen koste wat het kost proberen weg te komen. Prioriteit geven aan hun veiligheid is hun hoogste instinct, maar in het proces van weglopen van het opzienbarende object, kunnen ze zichzelf uiteindelijk pijn doen.

In plaats van uw kat helemaal alleen door zijn stress te laten werken, kunt u manieren vinden om uw kat te kalmeren nadat hij een verrassende verrassing heeft ervaren. Kortom, je moet er een punt van maken om helemaal verrassende verrassingen te voorkomen. Help de angst- en stressniveaus van uw kat te verminderen door een rustige sfeer te bieden met veilige plaatsen om te decomprimeren.

Zijn komkommers slecht voor katten?

Katten kunnen komkommers eten. In feite zijn ze een geweldige bron van water, vitamines en voedingsstoffen. Komkommers zijn echter slecht voor katten als ze worden gebruikt als een hulpmiddel om ze te laten schrikken; dit kan leiden tot onnodige stress en een verhoogd niveau van angst bij katten.

Hoe kalmeer je een bange kat?

Geef uw kat een rustige en ontspannen omgeving. Creëer veilige ruimtes voor uw kat om eenzaamheid te vinden en zorg voor krabpalen die uw kat helpen ontstressen als hij bang is.