Hoe je je huis kattenproof kunt maken voor de komst van je eerste kat

Als je hebt besloten om een kat in je leven te brengen, zijn er een paar voorbereidingen die je moet overwegen om je huis kattenbestendig te maken om ervoor te zorgen dat je haar met comfort en veiligheid verwelkomt.

Of u nu besluit om een kitten te nemen of in plaats daarvan ervoor kiest om een oudere kat te adopteren, weten hoe u uw huis zowel uitnodigend als veilig kunt maken, zou ertoe moeten leiden dat u en uw katachtige vriend vele jaren van geluk samen hebben.

Hoewel je waarschijnlijk tonnen artikelen hebt gelezen, het advies hebt gevraagd aan vrienden die katten hebben en talloze uitstapjes hebt gemaakt naar lokale dierenwinkels en dierenasielen op zoek naar de perfecte kat, is er nog steeds genoeg waar je rekening mee moet houden.

Als je klaar bent om die laatste voorbereidingen te treffen, is hier wat advies over hoe je je huis kattenproof kunt maken.

Hoe u uw huis kattenproof kunt maken

Pas op voor giftige planten

Als je kamerplanten hebt zitten, is het een goed idee om ze in een kamer te plaatsen waar je kat er geen toegang toe heeft. Bepaalde planten zijn giftig voor katten en kunnen braken, lethargie en, in sommige gevallen, de dood veroorzaken.

Daarom, als je planten hebt zoals lelies, vingerhoedskruid, philodendron, azalea, rododendron, onder anderen, houd ze uit de buurt van je kat, omdat katten graag op gras en planten kauwen.

Leg uw waardevolle spullen op

Als je fijn porselein op een eetkamertafel hebt, of veel andere breekbare schatten in je huis, plaats ze dan in een vitrinekast die kan worden afgesloten of in een deel van je huis waar kitty niet elke dag toegang toe heeft.

Omdat kittens en oudere katten graag rondspringen en elke centimeter van hun omgeving verkennen, is de kans groot dat als je dit advies niet opvolgt, je al snel het geluid hoort van iets dat je koestert dat op de grond valt en in vele stukken breekt!

En vergeet niet dat iets dat valt en breekt een gezondheidsrisico voor uw kat kan zijn als ze opstapt of een klein stukje gebroken glas inneemt.

Veilige elektrische snoeren

Omdat de meeste huizen talloze elektrische snoeren op de vloer hebben, is het beveiligen hiervan een absolute must om te voorkomen dat uw kat een grote schok krijgt in haar systeem.

Om je kat te beschermen, koppel je eventuele snoeren los van items die niet vaak worden gebruikt en investeer je ook in een aantal snoerbeschermers, die een onnodige tragedie kunnen voorkomen.

Controleer uw vensters en schermen

Wanneer je je nieuwe kat mee naar huis neemt, is een van de eerste dingen die ze kan doen, bij een raam zitten en haar nieuwe omgeving in zich opnemen.

Voordat je haar dit laat doen, moet je ervoor zorgen dat je ramen veilig zijn en dat de schermen goed zijn vergrendeld. Als je dat niet doet, kun je je even de rug toekeren, om er vervolgens achter te komen dat je nieuwe aanwinst uit het raam is geglipt en verdwenen.

Essentiële benodigdheden voor uw kitty

Naast het nemen van stappen om je huis kattenbestendig te maken, is het ook belangrijk om veel benodigdheden bij de hand te hebben wanneer je je kat mee naar huis neemt.

Als het gaat om het kopen van kattenvoer, neem dan zowel natte als droge variëteiten op. Zorg er ook voor dat je wat voedsel- en waterbakken koopt die duurzaam zijn en de tand des tijds zullen doorstaan. Voor veel mensen die overdag werken, kan het gebruik van automatische voedsel- en waterdispensers die grote hoeveelheden tegelijk kunnen bevatten, nuttig zijn.

Litter-Robot 3 - kat-proof uw huisEn natuurlijk is een kattenbak ook nodig. Hoewel u misschien kiest voor een eenvoudige plastic kattenbak, kiezen steeds meer kattenouders voor automatische zelfreinigende kattenbakken, zoals de Litter-Robot met Connect.

Wil je echt dat de eerste herinneringen aan je tijd samen worden vertroebeld door de stinkende kattenbak te moeten doorzoeken en kattenpoep eruit te scheppen? Het is misschien wel het meest vervelende deel van het hebben van een kat in huis.

Automatische kattenbakken zijn ultrahandig en gemakkelijk te gebruiken, omdat ze afval van schoon strooisel zeven, zodat u nooit tijd hoeft door te brengen met de oude poepschepper in de hand. Bovendien helpt de Litter-Robot u minder zwerfvuil te gebruiken, dus de investering zal het zeker waard zijn gedurende de levensduur van het product.

Speciale behoeften van kittens

Hoewel het belangrijk is om uw huis kattenproof te maken voor uw nieuwe kitten, zijn er enkele aanvullende overwegingen die u in gedachten moet houden.

Om te beginnen hebben kittens enorme hoeveelheden energie, dus geef haar een ruimte waar ze voldoende ruimte heeft om te spelen. Koop een verscheidenheid aan speelgoed voor haar om van te genieten, maar zorg ervoor dat het speelgoed geen kleine onderdelen heeft die kunnen worden ingeslikt. Probeer voor het beste resultaat grotere kreukels en rubberen ballen die ze kan achtervolgen, speelgoed of gewoon een kartonnen doos of papieren boodschappentas, beide van which zijn altijd leuk om te verkennen.

En aangezien kittens een speciaal dieet nodig hebben (ze hebben VEEL meer calorieën nodig dan een volwassen kat), moet u ervoor zorgen dat u zowel nat als droog voedsel hebt dat speciaal is ontworpen voor kittens.

Vergeet ten slotte niet om een bezoek te brengen aan uw dierenarts voor een controle, gewoon om er zeker van te zijn dat uw nieuwe dartel katachtige gezond is. Hij of zij zal ook gecastreerd of gesteriliseerd moeten worden wanneer hij of zij op het juiste gewicht is!

Laatste tips om je te settelen in een nieuw huis

Net als mensen in een nieuwe omgeving, zal je kat waarschijnlijk een beetje nerveus zijn wanneer je haar voor het eerst thuisbrengt. Om haar te helpen zich te settelen en te beginnen met ontspannen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen.

Om te beginnen, houd haar alleen binnen voor ten minste de eerste paar maanden. Anders zal uw kat naar buiten gaan en waarschijnlijk op weg gaan naar onbekende delen, omdat ze niet bekend is met haar omgeving. Als je je kat af en toe buiten laat zijn, zorg er dan voor dat je haar laat chippen en goed vaccineren.

Geef haar indien mogelijk haar eigen kamer, waar ze kan eten, spelen en slapen wat ze wil, zodat ze kan wennen aan de geluiden en geuren van het nieuwe huis. Je kunt haar langzaam voorstellen aan de rest van het huis als ze zich begint te settelen.

Probeer haar niet te veel plaatsen te geven om zich te verstoppen en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengt, waar je kunt spelen en met haar kunt praten.

Last but not least, heb veel geduld en begrip. Door dit te doen, zal je nieuwe kat uiteindelijk voor je opwarmen en hopelijk beseffen dat ze de jackpot heeft gewonnen voor een geweldige kat thuis!