Waarom volgt mijn Ragdoll-kat me overal?

Een ragdoll kat is een speciaal ras dat bekend staat om zijn volgzame en liefdevolle aard. Een van de meest vertederende eigenschappen van ragdolls is hun neiging om hun eigenaren te volgen, schijnbaar altijd gretig om bij hen in de buurt te zijn. Maar waarom lijken deze katten zo’n sterke band met hun mensen te hebben?

Hoewel dit gedrag misschien schattig lijkt, is het eigenlijk geworteld in de geschiedenis en biologie van de ragdoll. Ragdolls zijn een van de meest populaire kattenrassen ter wereld en ze staan bekend om hun liefdevolle en aanhankelijke persoonlijkheden. Ragdolls werden voor het eerst gefokt in de jaren 1960 in Californië en ze werden al snel populair als huisdieren vanwege hun zachte karakter. Het ras is vernoemd naar zijn neiging om slap te worden wanneer het wordt opgepakt, zoals een ragdoll. Ze staan bekend als zeer ontspannen katten en ze houden ervan om lui te zijn en rond te loungen.

Ragdolls lijken een aangeboren behoefte te hebben om dicht bij hun eigenaren te zijn. Deze connectie is duidelijk vanaf het moment dat je je ragdoll mee naar huis neemt. Ze zullen je volgen en willen te allen tijde bij je in de buurt zijn. Zelfs als je gewoon privé het toilet wilt gebruiken, zal je harige vriend daar zijn en willen weten wat je doet.


Hoewel het in het begin misschien schattig is, kan het voor sommigen snel vermoeiend worden. Dus waarom lijken ragdolls zo’n obsessie te hebben met het volgen van hun eigenaren?

Waarom volgt mijn Ragdoll kat mij overal?

Er zijn een paar theorieën over waarom ragdolls zo hechte gehechtheid aan hun eigenaren vormen.

Hun genetische samenstelling: Ragdolls zijn gefokt om gezelschapsdieren te zijn, en dus hebben ze een natuurlijk verlangen om in de buurt van hun menselijke metgezellen te zijn.

Hoe ze worden opgevoed: Ragdolls zijn meestal zeer goed gesocialiseerde kittens, vaak opgegroeid in huizen met kinderen en andere huisdieren. Deze socialisatie helpt hen zich comfortabel en veilig te voelen in hun relaties met mensen.

Hun persoonlijkheid: Ragdolls hebben van nature een kalme en aanhankelijke persoonlijkheid, waardoor ze ideale metgezellen zijn. Ragdolls zijn beschreven als “puppy-achtig” in hun gedrag en ze vinden het vaak leuk om geknuffeld en geaaid te worden.

Ze zijn sociaal: Ragdolls zijn van nature sociale wezens. Ze houden ervan om in de buurt van mensen te zijn en haten het om alleen gelaten te worden. Daarom is het belangrijk om ze voldoende aandacht te geven en ze niet te lang alleen te laten.

Ze houden ervan om geaaid te worden: Ragdolls leren van jongs af aan dat het volgen van hun eigenaar resulteert in aaibaar en geprezen worden, wat dit gedrag versterkt.

Wat de reden ook is, het is duidelijk dat ragdolls geweldige metgezellen zijn die dicht bij je zullen blijven. Dus als je op zoek bent naar een harige vriend die er altijd voor je zal zijn, overweeg dan om een ragdoll te adopteren!

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt