Waarom vinden zwerfkatten mij leuk? 7 interessante redenen

Er zijn weinig dingen in de wereld die vleiender zijn dan benaderd te worden door een kat die je niet kent. Voor sommige mensen benaderen zwerfkatten en losse katten hen echter schijnbaar overal waar ze gaan.

Waarom hebben sommige mensen zo’n sterk kattenmagnetisme? Weten waarom zwerfkatten sommige mensen benaderen, kan u helpen manieren te vinden om het magnetisme van uw kat te verbeteren, zodat u overal waar u gaat een katachtige vriend vindt.

3 katten gezichtsverdeler

De 7 redenen waarom zwerfkatten je misschien leuk vinden

1. Het is een vriendelijke kat

Sommige katten zijn uitzonderlijk vriendelijk, waardoor ze geneigd zijn om zowat iedereen te benaderen. Dit komt niet vaak voor bij verwilderde katten, maar als je een vriendelijke buurt zwerfhond hebt die gewend is om in de buurt van mensen te zijn, moet je niet al te verbaasd zijn over de kat die je nadert.

Het is heel goed mogelijk dat je wordt benaderd door vriendelijke zwerfkatten die gewoon wat zachte oorkrabben van je willen krijgen. Sommige katten vinden het gewoon leuk om tijd door te brengen met socialiseren, of het nu met mensen of andere dieren is, en ze zullen iedereen benaderen die vriendelijk genoeg lijkt.

thematische pauze

2. Je hebt de juiste vibes

Er is een running joke dat katten zich altijd aangetrokken voelen tot de persoon in de kamer die niet van katten houdt. Hoe grappig het ook is, hier zit een kern van waarheid in.

Katten voelen zich meestal aangetrokken tot mensen die hen een veilig en comfortabel gevoel geven, en in veel gevallen is de persoon die de minste aandacht aan de kat besteedt de persoon die ervoor zorgt dat de kat zich veilig en comfortabel voelt. Dit komt omdat katten bepaalde dieren zijn en ze zijn geen grote fans van aandacht en genegenheid die hen worden opgedrongen.

Als je een relaxt soort persoon bent die niet de aandacht van zwerfkatten opzoekt, dan kunnen zwerfkatten je benaderbaar vinden omdat je ze een veilig gevoel geeft.

thematische pauze

3. Je hebt eten

Een ding waar we allemaal achter kunnen komen, is rondhangen met mensen die snacks bij zich hebben. Zwerfkatten kunnen je vooral aantrekkelijk vinden als je een persoon bent met lekkere lekkernijen. Als een kat genoeg honger heeft, kunnen ze mensen benaderen die voedsel hebben, of het nu mensenvoer of kattenvoer is. Als u de persoon bent die zwerfkatten in uw omgeving voedt, is het zeer waarschijnlijk dat ze u met voedsel gaan associëren. Wanneer een zwerfkat je associeert met voedsel, kun je verwachten dat ze je beginnen te benaderen, vooral rond de voedertijd.

thematische pauze

4. Je brengt tijd door in hun territorium

Zelfs als u niet de persoon bent die de zwerfkatten voedt, kunnen ze gewend raken aan uw aanwezigheid als u veel tijd in hun territorium doorbrengt. Dit kan zijn omdat het territorium van de kat kruist met uw territorium, zoals als zwerfkatten vaak tijd doorbrengen in uw tuin of langs uw dagelijkse wandelpendel. Het kan ook zijn omdat je regelmatig het territorium van de kat betreedt, bijvoorbeeld als je veel tijd besteedt aan het verlenen van zorg en aandacht aan zwerfdieren of zelfs het park bezoekt waarin ze wonen.

nijlvallei Egyptische zwerfband cat_Rodrigo Munoz Sanchez_shutterstock
Afbeelding Credit: Rodrigo Munoz Sanchez, Shutterstock
thematische pauze

5. Het is nieuwsgierig

De uitdrukking “nieuwsgierigheid doodde de kat” verscheen niet uit het niets op een dag. Het is bekend dat katten nieuwsgierige dieren zijn die zelfs hun nieuwsgierigheid in kleverige situaties kunnen brengen. Als je paden kruist met een bijzonder nieuwsgierige zwerfkat, dan kunnen ze je heel goed benaderen of zelfs volgen.

Dit komt vaker voor bij een kat die enigszins gewend is om in de buurt van mensen te zijn, maar sommige extra vriendelijke en nieuwsgierige verwilderde katten kunnen ook besluiten om je te benaderen om je te besnuffelen of om voedsel of huisdieren te vragen.

thematische pauze

6. De kat wil aandacht

Sommige katten houden ervan om aandacht van iedereen te krijgen, en deze vriendelijke katten kunnen je benaderen. Er zijn echter nog andere redenen waarom een zwerfkat je kan benaderen. Katten kunnen opmerkzame en intelligente dieren zijn die in staat zijn om te begrijpen dat mensen hen kunnen helpen.

Het is mogelijk dat een zwerfkat je benadert om je aandacht te trekken als ze je aandacht nodig hebben. Het is niet ongehoord voor een zwerfkat om menselijke aandacht te zoeken wanneer hij of een andere kat gewond raakt of zich in een gevaarlijke situatie bevindt.

thematische pauze

7. Het is niet echt een zwerfhond

Er is altijd de mogelijkheid dat je wordt benaderd door zwerfkatten die helemaal geen zwerfkatten zijn. Als je ergens woont met een groot aantal buitenkatten, dan is het zeer waarschijnlijk dat de zwerfkatten je graag benaderen omdat het volledig gesocialiseerde katten zijn die eigendom zijn van iemand.

Ze benaderen je misschien omdat ze een vriendelijke kat zijn die je aandacht of snacks wil, maar als je consequent wordt benaderd door zwerfkatten, dan is de kans groot dat ten minste een deel van de katten van iemand is.

zwerfkatten
Afbeelding Credit: Lea Rae, Shutterstock

Zwerfkatten vs. Wilde Katten

Er zijn opmerkelijke verschillen tussen zwerfkatten en verwilderde katten, en je hebt veel meer kans om benaderd te worden door de gemiddelde zwerfkat dan door een echt verwilderde kat. Omdat katten huisdieren zijn, zijn ze niet in staat om echt wild te zijn. Wilde huisdieren worden als verwilderd beschouwd, wat in wezen betekent dat hun domesticatie is omgekeerd. Dit kan permanent of tijdelijk zijn. Sommige verwilderde katten kunnen met succes worden gesocialiseerd en opgenomen in huizen, terwijl sommige nooit het vertrouwen of comfort van mensen zullen winnen, wat er ook gebeurt.

Verwilderde katten zijn technisch gezien zwerfkatten omdat ze geen thuis hebben. Niet alle zwerfkatten zijn echter verwilderde katten. Zwerfkatten kunnen ook volledig gesocialiseerde katten zijn die om verschillende redenen geen huis hebben. Of ze nu zijn gedumpt of op straat zijn geboren voor een volledig gesocialiseerde kat, zwerfkatten kunnen vriendelijke en extraverte katten zijn.

Er is ook een mogelijkheid dat een zwerfkat een kat is die uit zijn huis is verdwaald. Als je een onbekende kat ziet waarmee je hem kunt benaderen, is het een goed idee om de kat te controleren op een halsband en tag, zodat je hem terug naar huis kunt krijgen als hij een thuis heeft om naartoe te gaan.

kattenpootverdeler

Conclusie

Zwerfkatten zijn er in alle soorten en maten, en ze zullen niet allemaal bereidwillig iedereen benaderen. Hoewel sommige zwerfkatten iedereen zullen benaderen die aandacht aan hen zal besteden, hebben sommige mensen gewoon kattenmagnetisme dat hen aantrekkelijk maakt voor zwerfkatten.

Er zijn meerdere redenen waarom je kunt merken dat je wordt benaderd door zwerfkatten. Als je wilt beginnen met het aantrekken van zwerfkatten, dan is de beste manier om dit te doen hun vertrouwen te winnen door ze voedsel, zorg en voldoende tijd, ruimte en geduld te geven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: dimitrisvetsikas1969, Pixabay