Waarom vinden katten het leuk om op de bodem te worden geslagen? (8 interessante redenen)

Het maakt niet uit hoeveel we van ze houden, niemand kan ontkennen dat katten vreemde dingen kunnen doen. Het zijn waaghalzen die genieten van hoge plaatsen. Ze fixeren zich op de kleinste dingen en kunnen daar urenlang zitten schijnbaar naar niets te staren. Sommigen van hen houden zelfs van dingen die een beetje ruw zijn. Heb je ooit je kat op de bodem geslagen en gemerkt dat ze het leuk vonden? Niet elke kat zal genieten van dit soort interactie, maar sommigen, nou ja, ze zijn er dol op. Er zijn verschillende redenen waarom katten het leuk vinden om op de bodem te worden geslagen, en deze katten zullen hun achterkant optillen en nog een klap willen en soms naar je toe komen om het contact te initiëren.

Laten we eens kijken naar de interessante redenen waarom katten graag op de bodem worden geslagen. Dit zal je helpen dit gedrag beter te begrijpen en kan je zelfs helpen om je meer op je gemak te voelen om het te doen.

3 katten gezichtsverdeler

De 8 redenen waarom katten graag op de bodem worden geslagen

1. Slaan of kloppen activeert zenuwuiteinden

Velen geloven dat katten een grote verzameling zenuwuiteinden hebben rond de basis van hun staart. Als dit inderdaad het geval is, kan het slaan of kloppen van de billen van uw kat de hersenen een signaal zijn om dopamine of oxytocine vrij te geven. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor het aangeven van plezier en kunnen ervoor zorgen dat uw kat zich gelukkig en tevreden voelt tijdens de interactie.

Huiskat die op de schoot van de eigenaar ligt
Afbeelding Credit: evrymmnt, Shutterstock
thematische pauze

2. Seksuele bevrediging

Vrouwelijke katten die niet zijn gesteriliseerd, worden om de paar maanden loops. Helaas kunnen vrouwelijke katten gedurende deze tijd behoorlijk geïrriteerd raken en pijn lijden als ze niet worden gedekt. Je kunt merken dat ze aan hun geslachtsdelen likken of tegen voorwerpen wrijven in de hoop de driften die ze ervaren te bevredigen. Een kat die loops is op de bodem slaan, kan hen de voldoening geven waar ze naar hunkeren. Ongewijzigde mannelijke katten kunnen ook een gevoel van plezier krijgen van deze actie. Mannetjes die op zoek zijn naar een partner kunnen agressief zijn, dus ga voorzichtig te werk.

thematische pauze

3. Het voelt als een massage

Net als mensen hebben katten acupressuurpunten. Ze bevinden zich in het hele lichaam van uw kat. Omdat het rompgebied zoveel zenuwuiteinden heeft, is het alleen maar logisch dat het ook acupressuurpunten zou hebben. Lichte klappen naar de bodem helpen deze drukpunten te activeren. Voor sommige katten voelt het goed. Je kunt je kat een lekkere massage geven zonder een dubbeltje te hoeven betalen. Vergeet niet, sla je kat niet te hard.

man die oranje kat vasthoudt
Afbeelding Credit; Piqsels
thematische pauze

4. Uw kat heeft jeuk hij kan niet krabben

Als je langsloopt en je kat een lichte klap op de billen geeft en hun achterste opstijgt om je te ontmoeten, weet je meteen dat ze ervan hebben genoten. Soms komt dit plezier voort uit het feit dat zijn huid daar jeukt en het gewoon niet kan bereiken om enige verlichting te krijgen. We hebben allemaal gezien hoe katten zich verzorgen. De meesten van hen zijn er heel zorgvuldig mee bezig. Helaas kunnen ze niet elk deel van het lichaam bereiken. Lichte klappen kunnen je in staat stellen om die jeuk voor je kat te verlichten. Je moet echter altijd je ogen open houden. Als uw kat problemen heeft met een droge huid of andere huidproblemen, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies en behandeling.

thematische pauze

5. Uw kat houdt van de aandacht

Of je kat nu hunkert naar aandacht of je zelden toestaat om te communiceren, een klap op de bodem laat zien dat je om je geeft. Wanneer je kat in de stemming voor je is, kan hij billen klappen zien als een beloning of een hechtingsmoment. Of we het ons nu realiseren of niet, onze katten leren onze acties. Als je de billen van je kat een paar keer slaat om genegenheid te tonen, zullen ze willen dat je het vaker doet. Ze zullen zelfs naar je toe komen als ze wat liefde willen.

kat die een vrouw likt
Afbeelding Credit: NivCube, Shutterstock
thematische pauze

6. Katten zien het als een vorm van spelen

We kennen allemaal het stereotype rond katten dat ze alleen maar willen eten en slapen. Dat is gewoon niet waar. Katten houden van spelen. Voor sommigen kan een klap op de bodem een indicatie zijn dat je ook wilt spelen. Als je je kat op de achterkant knalt en ze komen onmiddellijk tot leven, klaar om te spelen, zorg er dan voor dat je deelneemt. Hoewel sommige katten erg onafhankelijk zijn, is een beetje speeltijd met hun mensen geweldig voor hechting en helpt het hen de oefening te krijgen die ze nodig hebben.

thematische pauze

7. Het herinnert uw kat aan verzorging

Hoewel we niet precies kunnen zeggen hoe het voelt als we een kat aaien, hebben de meesten het gevoel dat het vergelijkbaar is met de sensaties die ze voelen wanneer ze they zijn zichzelf verzorgen. Voor het geval je het nog niet hebt gemerkt, sommige katten komen echt op gang tijdens een verzorgingssessie. Vooral als ze proberen naar hun achterkant te komen. Wanneer je ze een klap op de bodem geeft of ze zelfs aait, kunnen ze eraan worden herinnerd hoe goed verzorging voelt.

vrouw hand aaien kat
Afbeelding Credit:
Christin Hume, Unsplash
thematische pauze

8. Het doet je kat denken aan zijn moeder

Kittens leren alles van hun moeders. Zoals een moederkat voor haar jongen zorgt, doet ze alles voor hen. Ze verzorgt ze, likt ze om eliminatie te initiëren, helpt ze te leren eten en corrigeert ze zelfs wanneer dat nodig is. Als je een moederkat met haar kittens hebt gezien, heb je gezien dat ze niet bepaald zachtaardig is. De verzorging en likjes die ze geeft zijn een beetje ruw. Je moet er ook aan denken hoe ruw de tong van een kat sowieso is. Zelfs bij oudere katten is het mogelijk dat wanneer je op hun billen slaat, ze zich herinneren hoe hun moeders voor hen zorgden toen ze jong waren. Het kan hen zelfs helpen een band met je op te bouwen, omdat ze het gevoel hebben dat jij nu degene bent die voor hen zorgt.

kattenpootverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er meerdere redenen waarom katten graag op de bodem worden geslagen. Als je kat van dit soort interactie houdt, is er geen reden om bang te zijn. Zoals met alles wat je met je kat doet, houd je gewoon het beste met hem voor. Sommige kitties vinden hun billenkoek misschien wat ruwer, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om het zacht te maken. Sla je kat nooit te hard. Hun achterkanten zijn erg gevoelig en hun botten zijn kwetsbaar. Vergeet niet dat zodra je kat iets vindt dat hij leuk vindt, hij er meer van wil. Wees niet verbaasd als je op de bank zit en je kat besluit zijn kont in de lucht te steken voor een klopje.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Pixel-Shot, Shutterstock