Skip to Content

? Waarom uw Bengaalse kat uw kinderen zal aanbidden

Wij Bengaalse katten worden vaak verkeerd begrepen omwille van de naam van ons ras. Als mensen “Bengaalse kat” horen, denken ze meestal aan een wild dier. Sommigen denken zelfs dat we niet als huisdier gehouden mogen worden, laat staan dat we in de buurt van kinderen mogen komen, omdat ons ras oorspronkelijk is ontstaan uit de wilde Aziatische luipaardkat.

Ik begrijp waar jullie mensen vandaan komen. Dat wij Bengalen wilde voorouders hebben ziet er slecht uit, maar geloof me, we zijn net zo gedomesticeerd als elk ander kattenras. Lees verder om meer te weten te komen over ons Bengalen en wat we allemaal doen. Wie weet? Misschien worden we wel je favoriete kattenras. *wink*

Zijn we gedomesticeerd?

Wij Bengaalse katten zijn ingedeeld in verschillende generaties. Dit is hoe jullie mensen ons niveau van domesticatie kunnen identificeren. De eerste generatie-F1-F3, ook wel de filial of foundation generaties genoemd, zijn de minder gedomesticeerde en neigen naar wilde neigingen.

  • F1 Bengaal (Aziatische luipaard kat x huiskat)
  • F2 Bengaal (F1 Bengaals vrouwtje x huiskat)
  • F3 Bengaal (F2 Bengaals vrouwtje x huisman)

De generatie Bengalen die volledig gedomesticeerd is, is de vierde generatie of F4 Bengalen en verder (dat zijn wij!). Wij hebben alle kwaliteiten en eigenschappen die alle huiskatten volgens mensen zouden moeten hebben. We zijn aanhankelijk, zachtaardig en hebben een goed temperament – perfecte harige familieleden.

Onze eigenschappen en Tempremant

  • We zijn zeer intelligent

Ik ben er trots op om te zeggen dat een van de meest verbazingwekkende dingen aan ons Bengaalse katten is hoe extreem intelligent we zijn. In feite zijn we een van de meest intelligente kattenrassen die er zijn! We staan erom bekend dat we zeer trainbaar zijn en onze trainbaarheid wordt vaak vergeleken met die van honden – we kunnen net zo goed apporteren als zij!

Wij Bengalen kunnen nogal veeleisend zijn over wat we willen en wanneer we het willen. We hebben er geen probleem mee om ons uit te spreken over zaken waarover we willen praten – we houden er gewoon van om met onze mensen over alles te communiceren!

Of het nu is omdat we honger hebben of aandacht nodig hebben, we zullen het aanpakken door verschillende geluiden te maken om ons punt over te brengen. Sommige mensen houden misschien niet van hoe vocaal ons ras is, maar voor Bengaalse kattenliefhebbers maakt het ons alleen maar charmanter.

Wij zijn een ras dat veel energie heeft – en dan bedoel ik veel, soms beginnen we zomaar uit het niets te racen, dit noemen we zoomies. We houden absoluut van klimmen en zijn overal waar het hoog is. We verkennen graag alles om ons heen en gaan graag op avontuur met onze mensen. We spelen ook graag met interactief speelgoed en alles wat we kunnen achtervolgen en bespringen. Dus, als u een mens bent met een zeer actieve levensstijl, zijn wij het perfecte kattenras voor u!

Kunnen we opschieten met kinderen?

Als je overweegt een Bengaalse kat te nemen en je hebt kinderen, ben je waarschijnlijk bezorgd of ons ras het wel goed doet met kleine mensen. Nou, hoe eng onze naam ook klinkt, we zijn eigenlijk een heel zachtaardig ras. Als je eenmaal een Bengaal hebt en hem met succes deel laat uitmaken van je gezin, zul je verrast zijn hoe aanhankelijk ons ras kan zijn tegenover kinderen.

Een van de belangrijkste redenen waarom wij Bengaalse katten het goed doen met kinderen is omdat we op hen lijken. Kinderen houden van spelen en zijn extreem nieuwsgierig. Ze zijn erg actief en altijd op zoek naar leuke en vermakelijke dingen om te doen – ze zijn eigenlijk kleine menselijke versies van ons! Plus, met Bengalen hoef je je geen zorgen te maken over klauwen. Wij houden die van ons altijd ingetrokken als we met mensen spelen, vooral de kleintjes.

Wij Bengalen zijn een van de zachtaardigste, meest gemakkelijk te temmen kattenrassen en zijn geweldige familie huisdieren. Laat je niet misleiden door ons uiterlijk en onze wilde afkomst.