Waarom staren katten naar je terwijl je slaapt?

Je weet dat je bekeken wordt, ook al heb je je ogen dicht. Je ruikt een beetje visachtige adem en hoort misschien een spinnetje naast je. Instinctief open je je ogen om te ontdekken dat je kat je de hele tijd heeft aangestaard.

Waarom staren katten naar je terwijl je slaapt? Katten staren naar hun menselijke baasjes om verschillende redenen. Ze vinden veiligheid en een hechte vriendschap in je en staren je aan uit liefde of ze voelen dat je op het punt staat wakker te worden en willen weten wat je volgende stap is. Ze kunnen honger hebben, angstig zijn of gewoon controleren of alles goed met je gaat.

Katten zijn alerter en opmerkzamer dan de meeste mensen beseffen. Lees de rest van het artikel om erachter te komen wat ze denken als ze naar je staren terwijl je slaapt.

Hoe de redenering van een kat te ontcijferen?

Omdat er vele redenen kunnen zijn waarom een kat naar je staart terwijl je je ogen sluit, is het belangrijk om de rest van de lichaamstaal van de katachtige op te merken om erachter te komen wat ze denken.

Het is liefde

Een kat die een ontspannen lichaamstaal heeft met zijn gezicht vlak bij het jouwe terwijl hij je aankijkt, is waarschijnlijk gelukkig en hij toont gewoon wat liefde. Je weet dat dit waar is als je je katje langzaam naar je ziet knipperen.

Het langzame knipperen is de manier van een kat om te zeggen hoeveel ze van je houden. Ze voelen zich helemaal veilig.

Lees: Zijn Bengaalse Katten High Maintenance?

Hij is boos.

Een kat die een stijve lichaamstaal heeft, zijn staart beweegt en de oren meer opzij gedraaid heeft, is een beetje nijdig op je. Heb je zijn kattenbak verschoond? Heb je hem eten en water gegeven? Het is het beste om die dingen eerst te controleren.

Lees: Zijn Bengaalse katten sociaal?

Hij is bang.

Een kat die laag gaat liggen met zijn staart onder zijn lichaam, vergezeld van die blik, betekent dat hij ergens bang of angstig voor is. Misschien was er een storm of heeft hij een geluid gehoord en zoekt hij troost bij jou. Aai en stel hem gerust dat alles in orde is.

Het is een goed idee om in deze situatie op je omgeving te letten. Is er een storm gaande of wordt er een voorspeld? Uw kat kan er een voelen aankomen.

Soms kunnen ze stormen of aardbevingen een paar uur van tevoren voorspellen.

Uw kat heeft misschien een geluid in huis gehoord. Zijn zijn oren gespitst of beweegt hij zijn kop plotseling in een bepaalde richting? Als het antwoord ja is, betekent dat dat de situatie hem niet bevalt en dat hij u probeert te waarschuwen.

Lezen: Zijn Bengaalse katten actief?

Katten willen aandacht

De meest voor de hand liggende behoefte na het wakker worden is het voeden en meestal, wacht uw kat gewoon tot u wakker wordt om hem te voeren.

Katten voelen aan wanneer we klaar zijn om wakker te worden door onze ademhaling, gewoontes en zonlicht, dus ze worden eerder wakker dan wij en zitten daar gewoon te wachten, te staren, ons niet te willen opdringen.

Hoewel katten de tijd niet kunnen vertellen, begrijpen ze de tijd van de dag en de routine wel goed. Ze weten dus wanneer je moet opstaan en wat er dan moet gebeuren. Dat kan etenstijd of speeltijd zijn, maar ze zijn er klaar voor.

Katten kunnen ook proberen je subtiel wakker te maken met hun ogen, omdat ze weten dat je op het punt staat je te verslapen. Dit komt vaak voor bij dutjes. Ze zijn klaar met het dutje dus willen ze je wakker hebben.

Het kan beginnen met staren en eindigen met een lik over de oogbol en een borstel tegen je hoofd.

Lees: Zijn Bengaalse katten agressief tegenover andere katten?

Uw kat is geïrriteerd

Er kunnen echter ook andere redenen zijn voor het staren. Je zou hun plek kunnen binnendringen. Katten zijn gewoontedieren en raken geïrriteerd als je in hun slaapgebied begint over te steken.

Een kat kan proberen zich uit te breiden om zijn plek te bedekken zodat je niet verder kunt binnendringen en kan je aanstaren om je op de hoogte te stellen van je overtreding.

De kat kan zich ook vervelen. Katten zijn nachtdieren en misschien heeft uw kat moeite met slapen en staart hij daarom naar u.

Lees: Bengaals vs Savannah Katten: Alles wat je moet weten

Je kat bewaakt je

Katten zijn geweldige bedmaatjes, maar kunnen soms grenzen overschrijden. Ze kunnen merken dat je niet goed slaapt, dus staren ze om zeker te zijn dat je in orde bent. Ze kunnen zelfs dicht bij je neus komen en snuffelen om er zeker van te zijn dat je ademt en normaal ruikt!

FAQs

Waarom slapen katten aan mijn voeten?

Katten weten dat ze kwetsbaarder zijn als ze slapen, dus slapen ze soms aan de voet van het bed. zodat ze u kunnen waarschuwen als ze voelen dat er een bedreiging is.

Waarom lijken katten bezig met de slaapkamerdeur?

Katten hebben wel het gevoel dat ze je moeten beschermen terwijl je slaapt en hebben vaak de neiging om te slapen waar ze de slaapkamerdeur in de gaten kunnen houden. Dit is om eventuele prooien bij u weg te houden. Je maakt deel uit van hun trots en dit is hun instinct.

Lees: Hebben katten een bed nodig?

Slapen katten graag bij hun baasjes?

Katten slapen graag op een plek of bij iemand die ze kunnen vertrouwen. Katten die ervoor kiezen om bij hun baasjes te slapen, laten zien dat ze hen vertrouwen. Plus, je bent een manier om warm te blijven en katten houden van warmte.

Hoe kiezen katten bij wie ze willen slapen?

Katten slapen graag op plaatsen waar ze snel weg kunnen om zich te verstoppen als er een bedreiging is. Ze zoeken ook mensen uit op geur en geluid en kiezen diegenen uit wiens nachtelijke geluiden en geur hen troost.

Slapen katten graag onder dekens?

Sommige katten slapen graag onder dekens omdat ze zich dan veilig voelen. Misschien houdt hij van de afgesloten verborgen ruimte waar hij zich kan ontspannen.

Andere katten voelen zich misschien opgesloten onder een deken en slapen liever in de open lucht waar ze gemakkelijk weg kunnen als ze dat willen.