Slapen binnenkatten ’s nachts?

Kattenbezitters geven hun binnenkatten soms meer krediet dan ze verdienen omdat ze zich kunnen aanpassen aan een menselijke wereld. Het kan frustrerend zijn als je verwacht dat je kat de hele tijd op jouw schema zit, terwijl ze gewoon kat wil zijn.

Slapen binnenkatten ’s nachts? Ze slapen wel wat volgens hun eigen slaapritme, maar slapen meestal niet de hele nacht door. Katten sluipen graag tijdens de vroege nachtelijke uren en weer tijdens de vroege ochtend. Sommige kunnen worden getraind om zich aan te passen aan het typische menselijke slaapschema.

Het onderstaande artikel beschrijft alles wat je moet weten over de slaaproutines van binnenkatten.

Katten zijn katten

Hoe gedomesticeerd we ze ook maken, katten blijven katten. Ze hebben hun eigen slaapcyclus die teruggaat tot de katten in het wild. Katten zijn crepusculair, wat betekent dat ze hun slaap spreiden over de dag en de avond om hun jachtschema aan te passen.

Dit geldt zelfs voor binnenkatten. Het is gewoon hun natuur. De meeste katten slapen gemiddeld minder dan 80 minuten per keer, wat waarheid geeft aan de term “catnapping”.

Wat doet een binnenkat ’s nachts?

Een binnenkat die zijn slaapschema volgt, zal een deel van de nacht dingen doen die hem vermaken. Hij mag eten, als er nog eten in zijn bakje zit, of water drinken. Hij kan proberen kasten te openen of “jagen” naar iets in een wasruimte of kast.

Binnen jagen is anders dan in het wild, dus een binnenkat zou met dingen als een insect of een stofbal spelen om zijn jachtinstinct te vervullen. Hij mag ook met zijn speelgoed spelen. Hij kan ook uit ramen kijken om prooi te zoeken.

Soms zullen katten hun mensen wakker maken om te spelen of hen te voeren. Ze zullen over hen heen lopen, naar hun gezicht grijpen en zelfs miauwen om hen wakker te maken. Een kat kan dingen van toonbanken of tafels stoten en dat kan zijn mensen wakker maken.

Deze slaap ergernissen zijn voor katteneigenaren aanleiding om te proberen het slaapschema van de kat op te lossen en hem te laten aanpassen aan de bedtijd van het gezin.

Lees: Zijn Bengaalse Katten High Maintenance?

Uw kat op uw schema krijgen

Het is niet onmogelijk om uw kat op hetzelfde slaapschema te krijgen als u of het gezin. Het zal wat tijd en moeite kosten. Hier zijn drie dingen die je kunt doen om direct een verschil te maken.

Speel met je kat

Zorg ervoor dat je kat ’s nachts moe is. Katteneigenaren moeten hun katten overdag niet zoveel laten slapen als ze willen dat ze ’s nachts slapen. Maak ze wakker en speel met ze.

Het spelen moet vooral in de vroege avond plaatsvinden, zodat ze bij het slapengaan uitgeput zijn. Een vermoeide kat is ’s nachts een goede kat.

Lees: Zijn Bengaalse katten sociaal?

Voer ze voor het slapen gaan

Geef niet toe

Laat uw kat u niet midden in de nacht wakker maken om hem te voeren of met hem te spelen. Je mag sterk nee zeggen of zelfs in een kennel stoppen als ze je lastig vallen. Ze zullen uiteindelijk de hint krijgen.

Misschien wilt u de bewegingen van uw kat beperken door ze ’s nachts in een kamer op te sluiten. Dit kan een goede oplossing zijn totdat ze zich aan uw schema kunnen aanpassen.

Zorg ervoor dat het een kamer is waar ze geen schade kunnen aanrichten zoals dingen van tafels stoten of dingen uit kasten trekken. Zorg er ook voor dat je wat speelgoed in de kamer legt.

Zorg ervoor dat de bedtijd routine aanhoudt. Katten houden van routine en consequent zijn zal je kat helpen zich veel sneller aan te passen aan het ’s nachts slapen.

Katten zijn slim. Ze pikken een verandering van routine vrij gemakkelijk op. Zolang je tijd met ze doorbrengt en ze goede maaltijden geeft, zullen ze zich goed aanpassen aan het nieuwe slaapschema.

Tenslotte, wat ze echt willen is tijd met jou.

Lees: Zijn Bengaalse katten actief?

FAQs

Mag een kat bij jou slapen?

Wie geen allergieën heeft, vindt het prima als zijn kat bij hem slaapt. Ongeveer 41 procent van de kattenbezitters zegt dat het weinig uitmaakt of de kat naast hen in bed ligt of niet. Slechts een fractie zegt dat een kat in bed die hen aanraakt het moeilijker maakt om te slapen.

Lees: Hebben katten een bed nodig?

Hoe voorkom ik dat mijn kat ’s nachts geluiden maakt?

Katten hebben de neiging om ’s nachts speelser en onstuimiger te zijn. Dat kan luidruchtig worden, vooral als ze dingen omstoten of met hun speelgoed spelen.

Werk hard aan het spelen met je kat voor het slapen gaan, zodat ze te moe zijn om ’s nachts geluiden te maken. Misschien moet je ze een paar nachten in een kennel zetten tot ze gewend zijn om ’s nachts te slapen. Het enige probleem daarbij is dat sommige katten vocaal kunnen worden als ze in bed liggen.

Lees: Zijn Bengaalse katten agressief tegenover andere katten?

Kan een kat in een kennel slapen?

Ja, een kat kan ’s nachts in een kennel slapen, maar de meeste houden er niet van om ingesloten te zijn. Een kennel is een goed idee als je een nieuwe kat hebt en ze moeten wennen aan het huis. Het kan ook nuttig zijn om de kat een veilige plaats te bieden als hij bang is. Laat de deur gewoon open.

Een kattenbed heeft misschien meer de voorkeur van uw kat, omdat het zachter en warmer is dan een kennel. Wie kennels gebruikt, moet veel zachte dekens met de familiegeur erop leggen om een kat een veilig gevoel te geven.

Hoe laat ik mijn kat ’s nachts stoppen met miauwen?

U moet het negeren zodat u uw kat geen slecht gedrag aanleert. Ervoor zorgen dat uw kat bezig blijft voor het slapen gaan en goed gevoed wordt, zal helpen bij het verminderen van de behoefte van uw kat aan aandacht midden in de nacht.

Lezen: Bengaals vs Savannah Katten: Alles wat je moet weten

Waarom miauwen binnenkatten ’s nachts?

Binnenkatten miauwen ’s nachts omdat ze zich vervelen. Ze spelen niet of krijgen niet genoeg mentale en fysieke stimulatie overdag.