Waarom smeekt mijn kat om voedsel?

Wanneer je harige familielid rond de voedselbak hangt en miauwt voor voedsel, kan het aan je hart trekken. Het kan echter ook een beetje vervelend zijn, vooral als je ze al hebt gevoerd!

Soms kan het voelen alsof je kat altijd honger heeft. Dus, hoe weet je of je kat honger heeft? Laten we eens kijken naar de tekenen van honger bij katten en of het normaal kattengedrag is dat ze om voedsel bedelen.

Hoe gedragen katten zich als ze honger hebben?

1. Miauwen

Katten zijn vaak erg vocaal als ze honger hebben en laten je in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het voedertijd is (althans in hun gedachten!). Als je samenwoont met een hongerige of hebzuchtige kat, zou je willen dat je oordoppen had!

Lees ook: Wanneer de miauw van een kat vreemd klinkt (hese stem)

2. Je volgen

Als je kat als je schaduw is en je overal door het huis volgt, laat hij je misschien weten dat hij honger heeft. Ga er echter niet van uit dat er tal van andere redenen zijn waarom je kat aanhankelijk kan zijn, waaronder verveling, eenzaamheid, stress en onwel zijn.

Lees ook: Waarom volgt mijn kat mij overal?

3. Tegen je aan wrijven

Als je kat honger heeft, zal hij alles proberen om je aandacht te trekken. Dat omvat het in- en uitwringen van je benen en tegen je aan wrijven, gewoon om ervoor te zorgen dat je ze opmerkt! Vergeet echter niet dat je kat misschien geen honger heeft, ze willen misschien gewoon je aandacht of wat liefde.

Lees ook: Wat betekent het als een kat tegen je wrijft?

4. Knabbelen aan jou

Zachte knabbels of meer pittige tepels kunnen een teken zijn dat ze hun geduld verliezen en gevoed willen worden! Afhankelijk van uw kat kan dit echter een teken zijn van genegenheid of gewoon aandachtzoekend gedrag.

Lees ook: Waarom is mijn kat zo vervelend? Kat aandachtzoekend gedrag uitgelegd

5. Je slaan

Als je kat je met zijn poten vleermuizen terwijl je langs hem in de keuken loopt, kan dit een teken zijn dat hij honger heeft. Aan de andere kant voelen ze zich misschien gewoon speels!

Lees ook: Waarom spelen katten met hun prooi?

6. Kopstoten

Liefdevol hoofdstoten, bekend als gorzen, is een aanhankelijk gedrag in de kattenwereld. Als je kat echter extra liefdevol en aandachtzoekend is, kan het zijn omdat ze willen dat je hem voedt.

Lees ook: Hoe je ervoor zorgt dat je kat nog meer van je houdt [8 Ways]

Is het normaal dat katten bedelen om voedsel?

Het kan normaal zijn dat katten om voedsel bedelen. In feite kunnen katten om voedsel bedelen, of ze nu bijzonder hongerig zijn of niet, gewoon uit gewoonte. Voordat u echter het smeken van uw kat om voedsel afwijst of negeert, bekijkt u de redenen waarom ze zich misschien hongeriger gedragen dan normaal, omdat er een paar medische redenen zijn.

Waarom smeekt mijn kat om eten?

1. Ze zijn op dieet

Als u de voedselinname van uw kat actief beperkt, zodat ze afvallen en gezonder worden, kunt u enkele luide protesten verwachten. Na verloop van tijd moet uw kat wennen aan zijn nieuwe voedseltoelage, maar als zijn vraatzuchtige gedrag niet verbetert, probeer dan geleidelijk over te schakelen naar een minder calorierijk dieet waar hij meer van kan eten. Op die manier voelen ze zich langer vol.

Lees ook: Hoe zet je een kat op dieet?

2. Hun voedsel wordt gestolen

Zelfs buurtkatten kunnen van de gelegenheid gebruik maken om het voedsel van uw kat te stelen als u een kattenluik heeft.

Als u meer dan één kat of zelfs meer dan één huisdier heeft, moet u overwegen of uw kat zijn volledige portie krijgt of dat deze wordt gestolen!

Zelfs buurtkatten kunnen van de gelegenheid gebruik maken om het voedsel van uw kat te stelen als u een kattenluik heeft. Als u vermoedt dat uw kat misschien niet zijn volledige toewijzing van voedsel krijgt, probeer hem dan apart te voeren en kijk of hij minder honger lijkt te hebben.

Lees ook: Waarom steelt mijn kat het voedsel van mijn andere kat?

3. Ze hebben een gezondheidstoestand

Aandoeningen die het metabolisme veranderen, zoals diabetes of hyperthyreoïdie, kunnen ervoor zorgen dat uw kat erg hongerig lijkt, ook al eet hij de normale hoeveelheid voedsel.

Aandoeningen die het metabolisme veranderen, zoals diabetes of hyperthyreoïdie, kunnen ervoor zorgen dat uw kat erg hongerig lijkt, ook al eet hij de normale hoeveelheid voedsel. Evenzo kunnen bepaalde kankers en darm- en nierziekten ook de opname en het gebruik van voedingsstoffen door het lichaam beïnvloeden, of leiden tot eiwitverlies in de urine of ontlasting.

De meeste medische problemen die bedelen om voedsel veroorzaken, zullen gewichtsverlies en een verhoogde eetlust veroorzaken, dus houd uw kat in de gaten en breng ze binnen voor een gewichtscontrole als u zich zorgen maakt.

Lees ook: De beste zelfgemaakte kattenvoerrecepten voor nierziekte

4. Ze hebben WoRms

Darmparasieten, zoals wormen, kunnen gewichtsverlies en verminderde opname van voedingsstoffen veroorzaken.

Darmparasieten, zoals wormen, kunnen gewichtsverlies en verminderde opname van voedingsstoffen veroorzaken. U kunt ook merken dat uw kat maagklachten heeft met braken, bloed in de ontlasting of diarree. Omdat ze hun verteerde voedsel niet zo goed kunnen opnemen, kunnen ze zich erg hongerig voelen, wat kan leiden tot bedelgedrag.

Lees ook: De 9 beste kattenvoer voor diarree

5. Ze houden niet van hun eten

kat die weigert uit een kom te eten

Als uw kat geen fan is van zijn kattenvoer, kan hij het in de kom laten en om iets anders smeken.

Als uw kat geen fan is van zijn kattenvoer, kan hij het in de kom laten en om iets anders smeken. Dit zou betekenen dat ze echt honger hebben, maar ze houden vol in de hoop dat je iets smakelijkers zult aanbieden, zoals menselijk voedsel! Als de voerbak van de kat normaal gesproken vol zit met droogvoer, probeer dan over te schakelen op natvoer, of je kunt proberen de smaken van het dieet van je kat te veranderen.

Lees ook: Waarom eet mijn kat niet? Verlies van eetlust bij katten

6. Hun voedsel doet pijn

waarom eet mijn kat niet uitgelichte afbeelding

Nogmaals, als uw kat zijn eten verlaat maar ook bedelt, kan het zijn dat zijn voedsel hem pijn doet.

Nogmaals, als uw kat zijn eten verlaat maar ook bedelt, kan het zijn dat zijn voedsel hem pijn doet. Tandziekten, mondzweren, abcessen en tumoren kunnen allemaal mondpijn veroorzaken die het eten ongemakkelijk kan maken.

Als dit het geval is, kunt u ook merken dat uw kat speeksel dribbelt, bloedt of in zijn mond loopt. Het komt vaak voor dat katten met orale pijn hun natte voedsel eten, maar het droge kattenvoer of brokjes laten staan omdat het pijnlijker is om te eten.

Lees ook: Mondkanker bij katten: oorzaken, symptomen & behandeling

7. Ze zijn een beetje hebberig

Als je kat om eten smeekt, kan er niets mis zijn, afgezien van een grote liefde voor eten!

Sommige katten zijn gewoon een beetje hebberig! Als je kat om eten smeekt, kan er niets mis zijn, afgezien van een grote liefde voor eten! Natuurlijk is obesitas een ernstig gezondheidsprobleem bij katten en andere huisdieren, dus als uw kat aankomt, praat dan met uw dierenkliniek over diëten voor gewichtsverlies en andere ondersteuning.

Lees ook: Obesitas grafiek bij katten: ontdek of uw kat zwaarlijvig is

8. Ze vervelen zich

Net als mensen kunnen katten die zich vervelen of hunkeren naar aandacht hun toevlucht nemen tot eten! Investeren in wat voedselpuzzels, extra speelgoed en activiteitencentra of kattenbomen kan helpen om verveling te bestrijden en de hunkering te verslaan.

Lees ook: De 5 beste interactieve kattenspeeltjes voor verveelde katten

9. Het is een gewoonte

Als je kat elke keer om voedsel smeekt, je het verstrekt, zullen ze leren het te verwachten. Door ze te voeren, beloon je ze en versterk je de bedelgewoonte, waardoor de kans groter wordt dat ze het opnieuw zullen doen.

Tijd doorbrengen met hen op andere manieren, met speeltijd of een knuffel, zou moeten helpen de gewoonte te veranderen, zodat ze hun bedelarij reserveren voor wanneer ze echt honger hebben. Sommige katteneigenaren krijgen zelfs een automatische feeder, zodat hun kat ze niet associeert met voedsel.

Conclusie

Het herkennen van de tekenen dat uw kat liefde, aandacht of spel wil in plaats van honger, zou moeten helpen om onnodige voeding te voorkomen.

Als je een kat hebt die om voedsel smeekt, kan het een beetje frustrerend zijn, en je ook in de verleiding brengen om toe te geven aan die smekende ogen en ze te voeren! Het kan lastig zijn als ons hart ons vertelt om ze te voeden of een traktatie te geven, maar ons hoofd weet dat ze niet meer nodig hebben en gewichtstoename kan ze ongezond maken.

Het herkennen van de tekenen dat uw kat liefde, aandacht of spel wil in plaats van honger, zou moeten helpen om onnodige voeding te voorkomen. En vergeet niet om ze door een dierenarts te laten controleren als hun eetlust is veranderd, voor het geval er een gezondheidsprobleem is.

Lees ook: Lijst met voedingsmiddelen die katten wel en niet kunnen eten

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik mijn kat zover dat hij stopt met bedelen om eten?

Het bedelen van je kat bestrijden is niet eenvoudig. Het vereist toewijding en strengheid van je, en misschien moet je je eigen gedrag veranderen. Zorg er ten eerste voor dat uw kat geen medisch probleem heeft, vooral als zijn eetgedrag of eetlust is veranderd. Ten tweede, zorg voor veel kattenvermaak om verveling te verlichten en besteed veel tijd aan interactie met hen, zodat ze op andere manieren je aandacht krijgen.

Als niets van dit alles helpt, moet je misschien een voedsel kiezen dat hen langer een vol gevoel geeft. Voedingsmiddelen met een lagere calorie of voedingsmiddelen die verhoudingsgewijs hoger zijn in vezels of eiwitten, kunnen helpen om voorkom dat je kat zich zo hongerig voelt.

Waarom gedraagt mijn kat zich alsof hij honger lijdt?

Er zijn veel redenen waarom uw kat zich erg hongerig kan gedragen. Sommige zijn duidelijk, zoals wanneer je ze op dieet hebt gezet of de kat naast de deur hun voedsel steelt. Aan de andere kant kan je kat wormen of een ander medisch probleem hebben, of het kan gewoon zijn dat ze hebzuchtig zijn.

Moet ik mijn kat negeren die om voedsel smeekt?

Het is belangrijk om uw kat niet te negeren totdat u weet dat er geen onderliggende gezondheidsproblemen zijn die het gedrag veroorzaken. Een controle bij de dierenarts zal helpen om uw geest op uw gemak te stellen, en de dierenartsen en dierenartstechnici kunnen u helpen met wat advies als u het nodig heeft.