Waarom slapen katten graag in wastafels? (6 interessante redenen)

Katten zijn berucht om het slapen in vreemde posities en plaatsen. Hun lieve en grappige slaaphoudingen en bedkeuzes zijn geweldige inhoud voor fotoalbums en feeds op sociale media, maar als je verder kijkt dan het entertainment van hun keuzes, laat het je een beetje verward en nieuwsgierig achter.  Katten worden vaak gezellig opgerold in de wastafel in de badkamer gevonden, en zodra ze deze ongewone slaapindeling hebben ontdekt, zul je merken dat het hun favoriete slaapplek wordt.

Er zijn enkele interessante redenen waarom uw kat ervoor kiest om in de wastafel in de badkamer te slapen, en we zullen ze hieronder in detail bespreken.

3 katten gezichtsverdeler

De 6 redenen waarom katten graag in gootstenen slapen

1. Ze gebruiken het om af te koelen

Gootstenen zijn meestal gemaakt van porselein of keramiek en deze materialen kunnen koel blijven aanvoelen. Op een warme dag kan uw kat in de gootsteen kruipen omdat het een effectieve methode is om af te koelen, net zoals de vensterbank een ideale plek is om de warmte van de zon op te vangen.

Heb je ooit op een warme dag tegen een koel oppervlak gerust en die onmiddellijke opluchting gevoeld? Het werkt hetzelfde voor katten, en je kunt de jouwe opgerold in het bassin vinden op een warme dag. De gootsteen is ook een perfecte vorm om je kat vast te houden, zoals een nest of mand, dus op een warme dag wanneer je kat zich warm en lastig voelt, is de gootsteen een perfecte plek om te relaxen.

kat die rust in de wastafel in de badkamer
Afbeelding credit: Andreas Gradin, Shutterstock
thematische pauze

2. Ze houden van het gevoel van veiligheid

Katten houden ervan om hoog te zijn. Wanneer ze hoger zijn dan de grond, voelen ze zich veilig. Het geeft ze ook meer zichtbaarheid, en voor een katachtige die van nature alert is op roofdieren, zullen ze meestal plekken kiezen die veilig en zeker zijn om te slapen. Als een kat zich kwetsbaar voelt en op zoek is naar de veiligste plek om te slapen, is een gootsteen perfect. Het is hoog, ze hebben volledig zicht, ze passen perfect en ze kunnen hun hoofd instoppen en zich verstoppen.

thematische pauze

3. Het is comfortabel

Het ontwerp van een gootsteen biedt de perfecte vorm voor het lichaam van uw kat om comfortabel op te kruipen en zijn aangeboren instinct te bevredigen om gezellig en comfortabel te zijn. Het is als een klein nest dat het lichaam van je kat vasthoudt, waardoor het zich veilig en gevoed voelt. Katten vinden ook andere gebieden comfortabel om dezelfde redenen, zoals kartonnen dozen of zelfs je schoot, maar een gootsteen is als een perfecte kleine kattenpod.

beige huiskat ligt in een witte gootsteen
Afbeelding Credit: Oleg Opryshko, Shutterstock

thematische pauze

4. De wastafel in de badkamer is een rustige ruimte

In vergelijking met andere kamers wordt de badkamer zelden bezocht, vooral als het een gastenbadkamer is. Uw kat zal leren dat hij meestal stil en ononderbroken is, waardoor hij een perfecte ruimte is om als slaapplek te claimen. Beter nog, de gootsteen is een ideaal bed op een warme dag.

Katten zijn ook gevoelig voor geluid, zoals harde, plotselinge geluiden en hoogfrequente geluiden. De badkamer is meestal waar deze opzienbarende geluiden kunnen worden vermeden, en in de gootsteen zijn zal hen helpen zich alerter, veiliger en comfortabeler te voelen.

thematische pauze

5. Katten houden van drinken uit een kraan

Hoewel katten meestal een kom met vers water krijgen, kunnen velen niet anders dan water drinken uit lopende kranen. Katten drinken zelfs graag uit de toiletten! Dit kan bijdragen aan de redenen waarom katten in het algemeen van badkamers houden. Er wordt ook gezegd dat sommige katten moeite hebben met het zien van stilstaand water en dat ze liever uit kranen drinken.

Je hebt misschien gemerkt dat je katten naar een glas water lopen om te zien wat erin zit, omdat ze het oppervlak niet kunnen zien. Sommige katten voelen zich ook ongemakkelijk bij het drinken uit een kom in de hoek, omdat ze het gevoel hebben dat hun rug bloot ligt, en drinken uit een kraan helpt hen meer controle te hebben over hun omgeving.

Je kat kan dicht bij de kraan in de gootsteen blijven, misschien in de hoop dat je hem komt aanzetten of dat hij op magische wijze zichzelf aanzet.

kat drinken uit kraan
Afbeelding credit: Sample Stars, Shutterstock
thematische pauze

6. Katten houden van badkamers

Om veel van de redenen die we hierboven hebben genoemd, lijken katten in het algemeen van badkamers te houden. Het is een plek waar ze ongestoord kunnen spelen en slapen. Het is rustig en vredig en heeft zelfs een bron van stromend water.garen ball divider

Hoe u uw kat uit de gootsteen kunt houden

Voor sommige katteneigenaren is het delen van uw gootsteen met uw kat misschien geen probleem, maar sommigen geven er misschien de voorkeur aan dat hun kat een nieuwe slaapplaats vindt. Katten kunnen koppig zijn, voorallly als het gaat om hun rust en stilte, maar als je je kat uit je gootsteen moet houden, kun je de koppigheid doorbreken. Hier zijn enkele tips om je bontbal uit je gootsteen te houden:


  • De voor de hand liggende techniek is om de deur gesloten te houden, en misschien ook de ramen. Dit hoeft niet voor onbepaalde tijd te zijn; het is maar voor een korte tijd dat je kat de boodschap krijgt. Overweeg om een briefje op de deur te plaatsen voor medefamilieleden en gasten om ervoor te zorgen dat de deur nooit open blijft staan.

  • Probeer hun slaapplek na te bootsen. Probeer dezelfde vorm op dezelfde hoogte te creëren, zoals een krabpaal met een geschikt nest of pod.

  • Je kunt je kat uit de gootsteen afstoten door een geur toe te voegen waar hij niet van geniet, zoals munt of citrusvruchten.

  • Het plaatsen van aluminiumfolie in de gootsteen kan uw kat ook afschrikken.

kattenpootverdeler

Conclusie

De gootsteen is een dagelijkse favoriet voor katten om te rusten en te slapen. Een gootsteen blijft altijd koel, dus het is een geweldige plek voor katten om af te koelen, en het past perfect bij hun lichaamsvorm. Het is hoog, waardoor je kat een gevoel van veiligheid krijgt, en er is een bron van stromend water waarvan ze weten dat het op een gegeven moment zal worden ingeschakeld. Als u tevreden bent met het delen van uw gootsteen met uw kat, zult u blij zijn te weten dat het niets is om u zorgen over te maken, maar als u liever hebt dat uw kat ergens anders slaapt, is het het beste om de deur gesloten te houden en een vergelijkbare plek te creëren waar uw kat van zal gaan houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Burunduk’s, Shutterstock