Waarom praten Ragdolls zo veel ?

Ragdoll katten hechten zich erg aan mensen, wat zou verklaren waarom ze ook de neiging hebben om zo veel te praten. Volgens de Cat Fancier Association zal dit kattenras ervoor kiezen om bij je in de buurt te zijn omdat ze van nature aanhankelijk zijn, maar is dat de reden voor het constante praten?

Waarom praten ze dan zo veel? Ragdoll katten kunnen luidruchtig zijn, vooral wanneer ze opgewonden zijn of tijdens een interactie met hun baasjes. Ragdolls zijn echter meestal een heel rustig ras. Dus als uw Ragdoll kat veel praat, wil ze u misschien vertellen dat ze honger heeft of dat er iets mis met haar is.

Als je rust wilt, is het van groot belang dat je leert wat je Ragdoll je wil vertellen. Laat ons je daarbij helpen!

LEVEN MET EEN RAGGIE: PRATEN ALLE RAGDOLLS VEEL?

Eerst en vooral moet je begrijpen dat de Ragdoll een van de stilste kattenrassen is. Dus als je Ragdoll voortdurend miauwt of kwebbelt, kan er iets mis zijn.

Slechts enkele Ragdolls zijn gewoon geboren kletskousen. Meestal praten Ragdolls alleen als ze hun eten nodig hebben. Sommigen worden wat spraakzamer naarmate ze ouder worden.

Je weet dat je een geboren babbelaar hebt als ze praten als ze naar het toilet gaan, hun spiegelbeeld zien, willen dat je met ze wandelt of speelt of gewoon om je te laten weten dat ze er zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Ragdoll katten, van nature, zeer behoeftige huisdieren zijn. Ze hebben voortdurend aandacht nodig en hebben de neiging zich vast te klampen aan hun verzorger of lievelingsdier.

Ragdoll katteneigenaren leren snel om te gaan met het praten van hun kat. Een streng commando “NEE” of wat voor negatief commando dan ook, zal worden beantwoord met ingetrokken oren, vluchtige blikken en een terugtrekken naar hun favoriete rustplaats.

De remedie voor het leven met een Ragdoll kat die te veel praat is begrijpen wat uw kat probeert te zeggen.

WAT BETEKENEN DE MIAUWEN VAN RAGDOLLS?

Ragdoll katten uiten hun behoeftes in een verscheidenheid van miauwen, meestal naar hun baasjes. Ragdoll katten miauwen om vijf belangrijke redenen.

  • Frustratie
  • Aandacht zoeken
  • Waarschuwing
  • Tevredenheid
  • Uitputting

WAARSCHUWING

Dit soort miauwen van uw Ragdoll kat is meestal in de vorm van een grom of een sis. Ze komen alleen voor wanneer de kat in de verdedigingsmodus zit of bang is. Dergelijke miauwen zijn erg belangrijk om op te letten, omdat ze aangeven dat uw huisdier in gevaar is of dat u in gevaar bent.

Soms, wanneer uw kat het gevoel heeft dat hij met een ander huisdier concurreert om uw aandacht, zal hij naar hen sissen of grommen.

FRUSTRATIE

Wanneer uw Raggie probeert te spelen met een speeltje dat onbereikbaar is, zal het een reeks miauwen ontketenen die bijna onder hun adem zijn. Dit miauwen is een uiting van frustratie.

U zult soortgelijke miauwen ook horen wanneer de kat probeert te spelen met een vogel, vlinder of een hangende boomtak door een glazen raam.

Het miauwen uit frustratie is meestal een afleidingsmanoeuvre en duurt slechts zolang het fascinerende onderwerp in de buurt is.

AANDACHT ZOEKEN

Omdat uw Ragdoll kat dol is op aandacht zal dit miauwen de hoofdmoot van het gesprek vormen. De chirp is de vrolijke hey-look-at-me- miauw. Het kan opdringerig zijn, maar het is niet agressief en de kat zal je blijven volgen tot je hem aandacht geeft.

Als uw Ragdoll echter voortdurend miauwt, kan dat een teken zijn van cognitieve disfunctie, vooral als hij ouder is.

Zacht kort miauwen kan betekenen dat de kat uw aandacht wil. Dit zijn zachte miauwtjes die u hoort als u in gedachten verzonken bent en de kat wil dat u naar hem kijkt of als u thuis bent maar hem nog niet heeft erkend.

SATISFACTIE

De kat zal spinnen als hij in uw armen ligt of gewoon naast u ligt. Dit geluid communiceert tevredenheid. U zult merken dat wanneer de kat zijn favoriete houding aanneemt wanneer hij dicht bij u is, hij zal beginnen te spinnen.

Uw Ragdoll zal echter ook spinnen als hij pijn heeft of zich agressief voelt.

EXPERATIE

Ragdolls staan bekend om hun stemmingswisselingen. Het meest gehoorde Ragdoll geluid van ergernis is de “ugh”. Dit is hilarisch en maakt deel uit van de persoonlijkheid van de Ragdoll kat.

KAN EEN TWEEDE KAT HET PRATEN VERLICHTEN?

Het praten zal niet echt afnemen als uw Ragdoll zich nog steeds eenzaam voelt met een tweede kat. Ragdolls houden van gezelschap van andere katten, maar ze houden ook van hun mensen. Dus als je Ragdoll niet stopt met miauwen, zelfs niet met een tweede kat, moet je twee dingen controleren:

  • Geef je je Ragdoll kat (of katten) wel genoeg aandacht en liefde?
  • Is je Ragdoll gezond?

Als u geen tweede Ragdoll wilt, kunt u overwegen een rustiger ras te nemen, zoals de Abessijn, Amerikaanse Korthaar of Britse Korthaar, die allemaal erg aanhankelijk zijn, maar minder luidruchtig.

Is dit een garantie dat je Ragdoll stiller zal zijn? Dat hangt ervan af. Als de reden voor het constante miauwen eenzaamheid was dan is de kans vrij groot dat het praten zal afnemen (het is de reden in de meeste gevallen).

Maar ook als uw Ragdoll kat niet voortdurend miauwt, raden wij u aan een tweede kat voor uw Ragdoll kat te nemen. Hier zijn meer redenen waarom Ragdoll katten altijd een metgezel nodig hebben.

Naast een kat kan ook een hond een goede metgezel zijn voor Ragdoll katten om het indringende praten te temperen.

Volgens een studie van Professor Joseph Terkel en N. Feuerstein van de Universiteit van Tel Aviv, kunnen katten en honden vriendschappelijk en zelfs affectief samenleven in hetzelfde huishouden en genieten van een uitstekende communicatie.

De studie beweert dat honden en katten elkaars communicatie begrijpen, zodat de kat misschien gewoon een ander dier heeft waarmee hij kan praten.

Om ze echter tot uitstekende kameraden te maken, moet u de hond aan uw Ragdoll kat voorstellen en niet omgekeerd.

Dus haal je kat eerst als hij jonger is dan zes maanden en introduceer een hond van minder dan 12 maanden er na een tijdje aan.

DE MEESTE RAGDOLLS PRATEN EN MIAUWEN VEEL MINDER NAARMATE ZE OUDER WORDEN

Vanwege hun speelse, uitbundige aard, hebben Ragdoll katten tot op hoge leeftijd een kittenachtige persoonlijkheid. Naarmate ze ouder worden, hebben ze de neiging om minder te praten, vooral als u al weet wat hun behoeften zijn en aan die behoeften wordt voldaan.

Naarmate ze ouder worden, kunnen ze afhankelijker worden omdat ze vastgeroest zijn, maar ze zijn ook zachtaardiger.

De meeste Ragdoll katten worden zelfs aanhankelijker naarmate ze ouder worden. We leggen dat in dit artikel uit.

WAT ZIJN ANDERE MANIEREN WAAROP RAGDOLL KATTEN LATEN ZIEN DAT ZE VAN JE HOUDEN?

Hier is hoe je Ragdoll je wil laten zien dat hij/zij van je houdt 🙂

OMDRAAIEN VOOR EEN BUIKMASSAGE

Ragdoll katten zijn dol op liefdevolle aanrakingen. Ze draaien zich om op hun rug en geven je zo toegang tot hun buikje in de hoop op een zachte massage. Ze belonen je met een spinnend geluid.

ROLLEN

Wanneer uw Ragdoll kat u door de deur ziet komen, kan hij over de vloer beginnen te rollen. Dit laat zien dat hij opgewonden is om je te zien.

SPELEN

Speels gedrag is synoniem met Ragdoll katten. Ze dansen buiten hun bereik om je te treiteren en je uit te lokken om naar hen uit te reiken. Ze binden zich ook vast en vallen je voet of vingers aan om het spel op gang te brengen.

Ragdolls houden van spelen – meer daarover in ons artikel hier.

SCHRATTEN

Laat je Ragdoll krassen achter op je favoriete stoel, dekentje of je bureau? Deze katten laten hun sporen na op de bezittingen van hun baasje omdat ze graag spelen met je spullen.

Het helpt hen met u verbonden te blijven terwijl u weg bent. Alles wat van u is, is toegestaan.

KNEADEN

Niet te verwarren met krabben omdat de beweging vergelijkbaar is, kneden is wanneer uw Ragdoll kat zachtjes uw dij of been streelt zonder zijn klauwen te gebruiken. Het is een teken van genegenheid en aanbidding dat u voor het eerst bij uw kat ziet als baby, terwijl hij borstvoeding geeft.

GELOOFDE STAART

Wanneer uw kat zijn staart rechtop houdt met een lichte punt aan de rand, is dat een liefdevolle uitnodiging voor u om hem te aaien. Ze houden van een krasje of een aai en zullen u herhaaldelijk benaderen als u ze negeert of ze niet genoeg tijd geeft.

BUNTEN

Dit is de manier waarop uw Ragdoll kat u markeert als hun territorium. Het is het wrijven van hun kop tegen u of het kopstoten van u, wat hun geur op u achterlaat en u markeert als hun geliefde eigenaar. Ragdoll katten zullen dit alleen doen met baasjes of andere huisdieren waar ze van houden.

OOGCONTACT

Ragdolls zijn vol expressie en om hun liefde voor jou te tonen zullen ze je voluit, rechtstreeks en met grote ogen aankijken wanneer ze dicht bij je gezicht zijn. Ze knipperen ook langzaam met hun ogen om hun adoratie te tonen, vooral als ze spinnen.

LIKKEN

Ragdolls zijn prachtige dieren omdat ze zeer goed verzorgd zijn. Het likken is een onderdeel van hun verzorging en laat zien hoeveel ze van zichzelf houden. Door jou te likken, verzorgen ze jou en laten ze zien hoeveel ze ook van jou houden.

Ze kunnen je hand, gezicht, zelfs kleren of persoonlijke voorwerpen likken. Katten alleen verzorgen of likken dieren of mensen die ze beschouwen als onderdeel van hun familie.

GERELATEERDE VRAGEN

Zijn Ragdoll katten goede huisdieren als er kinderen in de buurt zijn?
Ragdoll katten zijn uitstekende huisdieren voor kinderen omdat ze erg aanhankelijk zijn. Vooral met kinderen zijn ze erg vergevingsgezind en ze verdragen zelfs ruwe behandeling en aaien zonder te sissen, bijten of krabben.

HOE ZIT HET MET JOU?

Praat jouw Ragdoll voortdurend? Heb je een manier gevonden om het praten te verminderen? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder!

Verder, als je dit artikel leuk vond, zouden we het erg leuk vinden als je het zou delen met anderen. Het zou ons enorm helpen!