Waarom omhelst mijn kat mijn arm? (5 waarschijnlijke redenen)

Het is niet elke dag dat een kat je toestaat om de heiligheid van zijn wereld binnen te gaan. Veel katten paraderen door het huis alsof ze het bezitten, waarvan we weten dat ze dat doen, en negeren je genadig totdat ze klaar zijn voor voedsel. Op andere momenten zal je kat iets doen dat zo schokkend is dat je naar internet rent om erachter te komen of er iets mis is met hem of dat het iets sinisters is, zoals een complot smeden om je te doden terwijl je slaapt.

Gelukkig voor katteneigenaren over de hele wereld heeft niet alles wat je kat doet bijbedoelingen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen waarom je kat plotseling opspringt en je arm omhelst. Of misschien doen ze dit als je slaapt of zelfs terwijl jullie met z’n tweeën op de bank liggen. De reden waarom je kat je arm omhelst, kan een beetje verrassend voor je zijn. Het meest voorkomende antwoord is dat ze je genegenheid willen tonen. Ja, schokkend, maar waar. Er zijn echter nog een paar andere redenen waarom uw kat kan besluiten om hem zijn aanraking aan u te geven en uw arm te knuffelen. Laten we eens dieper kijken, zodat je ’s nachts gemakkelijker kunt rusten, wetende dat je kat geen masterplan uitstippelt.

3 katten gezichtsverdeler

De 5 redenen waarom je kat je arm omhelst

Katten hebben individuele persoonlijkheden. Net als wij mensen heeft elk zijn eigen eigenaardigheden, voorkeuren, antipathieën en temperamenten. Dit is wat ons zo van de kleine diva’s doet houden. Dat gezegd hebbende, het is moeilijk om de exacte reden aan te wijzen waarom een bepaalde kat iets doet, vooral als de relatie met de kat nieuw is. Om u te helpen de vraag beter te beantwoorden waarom uw kat uw arm omhelst, zullen we verschillende redenen bekijken waarom uw kat dit mogelijk doet. Hoe meer je je kat begrijpt, of hem leert kennen als de relatie nieuw is, hoe beter je kunt bepalen welke reden het beste bij de persoonlijkheid van je kat past.

1. Ze tonen je liefde en genegenheid

Hoewel het misschien moeilijk te geloven is, vinden katten ons soms leuk. Aardige katten of degenen die je waardig achten, hebben de neiging om te proberen je te laten zien hoe belangrijk je bent in hun leven. Wanneer uw kat in een bijzonder liefdevolle bui is, wil hij misschien uw arm vasthouden en u dit laten weten. Als de situatie het toelaat dat je daar met je kat zit en geniet van de genegenheid die ze tonen, doe het dan zeker. Dit zal de band tussen jullie twee alleen maar versterken.

Een jong tienermeisje doet een dutje op de bank en knuffelt haar kat
Afbeelding credit: Simone Hogan, Shutterstock
thematische pauze

2. Kitty is op zoek naar beveiliging

Katten staan erom bekend dat ze in bepaalde situaties gestrest en angstig worden. Misschien hebben ze buiten iets gehoord dat hen bang maakte of vinden er nieuwe omstandigheden plaats in huis. Wanneer dit soort dingen gebeuren, kan uw kat verwachten dat u hem comfort en veiligheid biedt, zodat hij ermee om kan gaan. Een manier om deze veiligheid te bereiken, is door je arm te omhelzen.

thematische pauze

3. Je kat kan het koud hebben

Zoals velen van ons zijn katten geen fans van het koud hebben. Wanneer de koudere maanden van het jaar ronddraaien, is het niet ongebruikelijk dat je kat op dekens ligt of in de buurt van een verwarmingsbron slaapt. Je bent een andere bron van warmte voor je kat. Als de kou bij je kat komt, kan naar je toe komen voor een lekkere knuffel alles weer goed maken in hun wereld.

thematische pauze

4. U op uw plaats houden

vrouw die een kat knuffelt
Afbeelding Credit: Alek_B, Pixabay

Als je kat je arm omhelst terwijl jullie tweeën in bed of op de bank liggen, kan dit een teken zijn dat ze niet willen dat je beweegt. Het is volkomen normaal dat katten manieren proberen om je bij hen te houden wanneer ze in de stemming zijn om je aanwezigheid te tolereren. Blijf op je plek. Je wilt waarschijnlijk geen overstuur poesje.

thematische pauze

5. Ze houden van wat je doet

Hoewel dit niet vaak gebeurt, zijn er momenten waarop we iets goed doen in de ogen van onze kat. Ze laten bijvoorbeeld een buikwrijven toe. Ja, dit is normaal gesproken een reden tot bezorgdheid. Er zijn echter momenten waarop uw kat dit soort aandacht leuk vindt. Als dat het geval is, kunnen ze je hand vasthouden om te voorkomen dat je stopt.

Wanneer het vasthouden van je arm geen goede zaak is

De redenen waarom je kat graag je arm knuffelt, zijn meestal schattig en gastvrij. Er zijn echter momenten, en alle kattenouders hebben in deze situatie gezeten, dat je kat je arm “knuffelt” niet zo leuk is. Als een eenvoudige knuffel op de arm verandert in een strakke knijp waarbij achterpoten betrokken raken, moet je jezelf voorbereiden. Hoogstwaarschijnlijk is het vervolg op deze omhelzing de gevreesde ‘liefdesbeet’.

Terwijl neeNe van ons echt de innerlijke werking van de geest van een kat begrijpen, krijgen we de “liefdesbeet”. Dit is wanneer uw kat heeft toegegeven aan ons knuffelen, binden en genegenheid alles wat hij wil. Als ze klaar zijn. Ze zijn klaar. Soms geven ze je waarschuwingssignalen dat de pret voorbij is. Andere keren doen ze dat niet. Hoe dan ook, als je arm in positie blijft en je kat het zat is, zal er hoogstwaarschijnlijk een beet op je pad komen. Als je deze pijnlijke herinneringen aan hoeveel je kat onder controle heeft wilt vermijden, leer dan de kamer te lezen. Na een paar uitglijders weet je wanneer het tijd is om je arm uit de klauwen van het beest te halen.

Begrijpen katten liefde en genegenheid?

Hoewel niemand de gedachten van een kat kan lezen, is het duidelijk dat katten begrijpen wat er om hen heen gebeurt. Ze weten wanneer je blij of verdrietig bent. Ze weten zelfs wanneer je probeert een beetje genegenheid met hen te bereiken. Wat nog beter is, is het feit dat ze soms je gevoelens willen teruggeven. Natuurlijk zal niet elke kat zich zo voelen en niet elke kat zal tekenen van genegenheid beantwoorden. Dat is niet erg. Het maakt deel uit van het leven dat we kiezen om te leiden als katteneigenaren. Sommige dagen is het geweldig. Op andere dagen bestaan we nauwelijks.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Zoals je kunt zien, zijn er veel redenen waarom een kat je arm kan knuffelen, maar het belangrijkste punt van dit gedrag is om te laten zien dat ze van je houden. Als je een schattige, knuffelige kat hebt die zijn dag wil doorbrengen met je knuffelen en je alle kusjes geven, ben je een echt gelukkige katteneigenaar. Als je een van de vele katteneigenaren bent die constant probeert een beetje genegenheid uit je kat te halen, geniet er dan van als ze het aanbieden. Mooie momenten zoals een armknuffel zijn maar al te vluchtig om te negeren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: gka-foto, Shutterstock