Waarom niest mijn Ragdoll Kitten?

Ragdoll kitten niezen komt veel voor. Elk Ragdoll-kitten dat we in ons huis hebben gekocht, gaat door een korte periode van niezen terwijl ze zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving. Als het niezen echter langer dan een paar dagen aanhoudt, kunnen er andere redenen zijn waarom uw kitten niest.
waarom niest mijn ragdoll

Wat zijn de oorzaken Ragdoll Kitten Niezen?

Er zijn veel mogelijke oorzaken van niezen van kittens, maar de meest voorkomende is een verkoudheid of allergie. Andere oorzaken van niezen bij kittens kunnen een virale infectie of een luchtweginfectie zijn.

Allergieën

Als uw kitten niest en een loopneus heeft, kan hij last hebben van allergieën. Als het slijm helder is, zal uw kitten geen bacteriële infectie hebben en zal de oorzaak van het niezen eerder een allergie zijn. Kittens kunnen allergisch zijn voor verschillende dingen, net als mensen. Deze omvatten allergieën voor stof, pollen, schimmel, sigarettenrook, chemicaliën, tapijtreinigers, aerosolen, kaarsrook en andere dingen. Net zoals wanneer iemand hooikoorts krijgt of allergisch is voor stof ze vaak niezen, heeft een kitten met allergieën vaak een loopneus als reactie.

Infectie van de bovenste luchtwegen

Uw kitten kan tekenen vertonen van een infectie van de bovenste luchtwegen, wat een veel voorkomende kattengriep is. Infecties van de bovenste luchtwegen komen vaak voor bij jonge katten, vooral katten die afkomstig zijn van fokbatterijen. Dit virus is zeer besmettelijk en zal uw kitten in de mond, neus en sinusgebieden beïnvloeden. Enkele andere symptomen die kunnen worden gezien, zijn koorts, een natte neus, tranende ogen en hoesten. Als u deze tekenen bij uw kitten opmerkt of als ze zich ontwikkelen tot ernstiger problemen zoals longontsteking of bronchitis, breng ze dan zo snel mogelijk naar de dierenarts voor behandeling.

Ragdoll Kitten

Katachtige herpes

Ragdoll-kittens zijn vatbaar voor het feline herpesvirus (FHV), een virus dat luchtwegaandoeningen bij katten kan veroorzaken en sommige fokkers kunnen kattenherpes in hun cattery hebben. Het virus wordt verspreid door contact met speeksel, slijm of bloed van een geïnfecteerde kat. Symptomen van FHV zijn niezen, hoesten en koorts. Als uw Ragdoll-kitten een van deze symptomen heeft, raadpleeg dan uw dierenarts voor diagnose en behandeling.

Vreemd object

Dit komt niet vaak voor, maar soms kan een kitten een vreemd voorwerp in zijn luchtwegen krijgen. Je kunt proberen het zelf los te maken met een zaklamp en een pincet. Als dit moeilijk is of als u het niet zeker weet, breng uw kitten dan naar de dierenarts. Dit komt niet vaak voor.

Tandbederf

Als uw kitten veel niest en een slechte adem, pus in de mond en gezwollen tandvlees heeft, kan dit te wijten zijn aan tandbederf. U moet uw dierenarts raadplegen om ze te laten behandelen.

Ragdoll Kitten

Als het niezen aanhoudend is en je Ragdoll stopt met eten, gekleurd slijm ontwikkelt of moeite heeft met ademhalen, dan moet het onmiddellijk door een dierenarts worden gezien.

Lees meer over de gezondheid van Ragdoll Cats

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt