Waarom lopen katten graag en zitten ze net zo vaak op toetsenborden als ze doen?

De beste stoel in huis voor een kat? Het is natuurlijk het toetsenbord. En meestal als je midden in een belangrijke vergadering zit of boodschappen doet! Uw kat kan zoveel knusse bedden en dekens hebben als u in uw huis past, maar ze zitten nog steeds graag op onze laptops.

Snel overzicht

01

Katten zijn gefascineerd door de manier waarop we met computers omgaan en zijn geïntrigeerd door onze focus op hen

02

De warmte van een computer en de geluiden en bewegingen van toetsenborden en muizen trekken de aandacht van katten

03

Uw kat kan tussen u en uw scherm komen om uw aandacht te trekken

De meeste katteneigenaren zijn bekend met het moeten houden van hun huisdier van het toetsenbord, maar hoe komt het dat katten zo graag op computertoetsenborden lopen? Deze vraag teistert kattenbezitters al zolang toetsenborden bestaan. Het antwoord is niet eenvoudig, omdat we weten dat katten mysterieuze wezens zijn en dat kattengedrag een complex onderwerp is.

Waarom houden katten van toetsenborden?

Voor een kat is een computer een fascinerend apparaat en alle katteneigenaren weten hoe nieuwsgierig onze katachtige familieleden zijn.

Voor een kat is een computer een fascinerend apparaat en alle katteneigenaren weten hoe nieuwsgierig onze katachtige familieleden zijn. We moeten onszelf in de harige schoenen van onze katten plaatsen – het is niet dat ze opzettelijk ons werk of winkelen in de weg willen staan, maar meer dat ze ongelooflijk nieuwsgierig zijn naar de manier waarop we omgaan met een apparaat dat voor hen gewoon een vreemde metalen doos is. Voor je kat is dit erg interessant.

Wanneer we achter onze computers zitten, wordt onze energie direct en vaak moedeloos op het scherm geprojecteerd. Katten observeren nauwlettend het gedrag dat we vertonen, zoals hoe stil en gefocust we zijn, en de manier waarop onze ogen kunnen vernauwen naarmate we langer naar het scherm staren.

Omdat katten zulke productieve en bekwame jagers zijn met sterke roofdierinstincten, zullen ze merken dat de manier waarop we omgaan met onze computers vergelijkbaar is met de manier waarop een goede jager zich op zijn prooi zal concentreren. Dus voor je kat is dit erg interessant, en ze zullen waarschijnlijk je prooi komen bekijken, of echt, alleen je scherm!

Lees ook: Hoe jagen katten?

Er zijn enkele andere eenvoudigere redenen waarom onze katten graag op onze toetsenborden zitten!

1. Het is warm

Katten voelen zich ook aangetrokken tot warmte en toetsenborden zijn een zeer mooie warmtebron!

Katten voelen zich ook aangetrokken tot warmte en toetsenborden zijn een zeer mooie warmtebron! De thermoneutrale zone van een kat (het temperatuurbereik waar ze geen energie hoeven te gebruiken om hun temperatuur te regelen) ligt tussen 85-100 graden Fahrenheit. Dus daarom vind je je kat altijd loungend in een zonnestraal of slapend op je warme laptop!

Lees ook: Lichaamstemperatuur van de kat: oorzaken & behandeling van abnormale lichaamstemperatuur

2. Aandacht zoeken

Wanneer we achter onze computers werken, heeft het apparaat onze onverdeelde aandacht.

Wanneer we achter onze computers werken, heeft het apparaat onze onverdeelde aandacht. En daar houden onze katten niet van. Het leggen of lopen over het toetsenbord tussen ons en het ding waar we het meest op gefocust zijn, zal onze aandacht onmiddellijk op hen vestigen.

Ook zijn onze katten graag dicht bij ons en krijgen ze comfort, veiligheid en geluk van die nabijheid. Tussen ons en het apparaat zitten is ook hun manier om dichter bij ons te zijn.

Lees ook: Waarom is mijn kat zo vervelend? Kat aandachtzoekend gedrag uitgelegd

3. Het is vermakelijk en speels

Het snelle klik- en tikgeluid dat het toetsenbord maakt en de snelheid waarmee onze vingers er overheen bewegen terwijl we typen, zijn fascinerend voor katten.

Het snelle klik- en tikgeluid dat het toetsenbord maakt en de snelheid waarmee onze vingers er overheen bewegen terwijl we typen, zijn fascinerend voor katten. Ze zien dit als een leuk spel en het achtervolgen van onze muis of cursor kan hen een tijdje vermaken.

Het lijkt misschien irritant voor ons, maar dit zijn gewoon de natuurlijke instincten van katten en ze kunnen niet altijd het verschil begrijpen tussen speeltijd en werktijd.

Lees ook: Waarom spelen katten met hun prooi?

4. Het is een waardevolle bron

Katten zijn afhankelijk van de toegankelijkheid van middelen en geven prioriteit aan hun waarde.

Katten zijn afhankelijk van de toegankelijkheid van middelen en geven prioriteit aan hun waarde. Omdat onze computers zoveel van onze onverdeelde aandacht trekken, zullen onze katten ze leren herkennen als een belangrijke of waardevolle hulpbron. Daarom zullen ze er tijd mee willen doorbrengen, net zoals jij dat doet.

Lees ook: Waarom sist mijn kat naar mijn partner?

Hoe u uw C kunt behoudenbij Off Your Keyboard

Of je nu een deadline najaagt of gewoon je favoriete boxset inhaalt, het kan behoorlijk vervelend zijn om een harige obstructie voor het scherm te hebben. Niet alleen dat, maar je kat kan je toetsenbord beschadigen of zelfs op iets drukken dat ze niet zouden moeten doen!

Herken aandachtzoekend gedrag

Het is belangrijk om je kat niet te straffen voor dit gedrag, omdat ze gewoon nieuwsgierig en vriendelijk zijn. En als je kat aandacht zoekt, moet je overwegen waarom. Misschien heeft je kat het gevoel dat je niet genoeg quality time samen hebt doorgebracht, of heeft hij honger.

Als uw kat echt volhardt achter uw toetsenbord, is het misschien tijd om een pauze te nemen, uw kat zijn maaltijd te geven of samen wat speeltijd te genieten voordat u teruggaat naar uw apparaat. Hopelijk zijn ze klaar voor een dutje terwijl je klaar bent met je werk, of ze zullen blij zijn om op je schoot te kruipen terwijl je een film kijkt.

U kunt aandachtzoekend gedrag voorkomen door ervoor te zorgen dat uw kat voldoende verrijking heeft, zoals speelgoed en krabpalen, en dat hij indien nodig toegang heeft tot het buitenleven. Katten hebben fysieke en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven, dus je moet altijd luisteren naar en handelen naar de signalen die ze je geven dat niet volledig aan hun behoeften wordt voldaan.

Lees ook: De 10 beste kattenvertragers &puzzelvoeders

Leer ze nee

Het draait allemaal om compromissen met katten, dus je moet er ook voor zorgen dat je werkruimte een aantal aangewezen gebieden voor je kat heeft.

Het draait allemaal om compromissen met katten, dus je moet er ook voor zorgen dat je werkruimte een aantal aangewezen gebieden voor je kat heeft. Je kat kan blij zijn opgerold op je schoot terwijl je werkt of geniet van een bed naast je bureau. Op die manier kunnen ze nog steeds dicht bij je zijn en je genegenheid ontvangen, maar je zult veel typefouten vermijden!

Het gebruik van eenvoudige woorden zoals ‘stop’ en ‘nee’ op een rustige, maar stevige toon gevolgd door het weghalen van je kat van je toetsenbord kan hen ook versterken dat dit geen gepast gedrag is. Het zal geduld en consistentie vergen voor uw kat om te begrijpen dat lopen op het toetsenbord vervelend voor u is. Vergeet niet om ze nooit weg te duwen, maar til ze voorzichtig op en leg ze op je schoot, in hun bed, of bied ze in plaats daarvan een speeltje aan als afleiding.

Lees ook: 10 verrassende feiten over kattensnorharen die je misschien niet wist

Laatste gedachten

Kitty-typefouten kunnen schattig zijn, maar ze kunnen ook erg afleidend en irritant voor ons zijn wanneer we proberen te werken.

Kitty-typefouten kunnen schattig zijn, maar ze kunnen ook erg afleidend en irritant voor ons zijn wanneer we proberen te werken. Maar ze doen het niet om op onze zenuwen te werken, katten zijn gefascineerd door ons gedrag en interacties met computers.

We geven onze schermen onze onverdeelde aandacht en focus, die de intriges van de roofdierinstincten van onze kat vangt. Ze zijn gewoon nieuwsgierig en willen vaak meedoen met wat ons zo interessant lijkt.

Katten voelen zich ook aangetrokken tot de warmte van toetsenborden en vinden de geluiden en bewegingen vermakelijk. Maar het kan er ook op wijzen dat onze kat om de een of andere reden onze aandacht nodig heeft – zittend op het toetsenbord is hun manier om ons te vertellen dat ze iets van ons willen en misschien wat verlatingsangst voelen.

U kunt uw kat van uw toetsenbord houden door hem eenvoudige commando’s met positieve bekrachtiging te leren en door uw kantoorruimte katvriendelijker te maken. Je moet ook eventuele problemen aanpakken die leiden tot aandacht zoeken.

Lees ook: Waarom zitten katten op laptops?

Veelgestelde vragen

Waarom lopen katten graag op toetsenborden?

Katten zijn gefascineerd door de manier waarop mensen omgaan met computers. Ze voelen zich ook aangetrokken tot de warmte en de geluiden en bewegingen van toetsenborden en computerschermen. Soms zoeken katten ook onze aandacht.

Waarom zitten katten graag op notitieboekjes?

Katten zullen er vaak voor kiezen om tussen ons in te zitten en iets dat onze onverdeelde aandacht heeft, zoals een notebook of laptoptoetsenbord. Dit is hun manier om onze aandacht te trekken.

Waarom zitten katten graag op elektronica?

Katten voelen zich aangetrokken tot de warmte van elektronische apparaten en vaak vinden ze de geluiden en beweging op schermen en toetsenborden vermakelijk. Katten merken ook dat elektronische apparaten veel van onze aandacht krijgen en herkennen ze als een hoogwaardige bron, dus zullen ze proberen onze aandacht weg te krijgen van het apparaat en erop.