Waarom krabt mijn kat aan de tv? (4 tips om dit gedrag te stoppen)

Het is niet gebruikelijk dat katten tv’s beslaan en beschadigen. Het komt echter wel voor. Sommige katten lijken om de een of andere reden vatbaar voor dit gedrag. Gelukkig maakt het niet uit waarom je kat doet het, voorkomen dat het in de toekomst gebeurt, is vrij eenvoudig , hoewel het een beetje werk vereist.

Er zijn veel potentiële theorieën achter dit gedrag en het is waarschijnlijk anders van kat tot kat. Omdat we onze katten echter niet kunnen vragen waarom ze aan de tv krabben, zitten we vast te gissen. Het kan zijn dat je kat probeert te spelen met wat er op het scherm staat. Katten kunnen uitgeschakelde tv’s krabben om de heldere en glanzende dingen weer in de open lucht te halen.

Als alternatief kan je kat het doen voor aandacht. Sommige katten kunnen erg aandacht zoeken, waardoor ze zich kunnen misdragen om je aandacht aan hen te laten besteden. In dit geval kan zelfs negatieve aandacht uw kat aanmoedigen om door te gaan met het gedrag. Hoe dan ook, er zijn verschillende manieren om dit gedrag te voorkomen.

3 katten gezichtsverdeler

De 4 tips om te voorkomen dat uw kat aan uw tv krabt

1. Zorg voor de juiste krabpalen

Krabben is een nodig hebben katten wel. Daarom moet u uw kat een geschikte plek geven om te krabben als u wilt dat hij stopt met krabben op ongepaste plaatsen. Gelukkig zijn er tal van commerciële opties beschikbaar. Je hebt waarschijnlijk meerdere krabpalen nodig als je een groter huis hebt. Bij voorkeur moeten deze anders worden gevormd en van verschillende materialen zijn gemaakt.

Variatie is immers het kruid van het leven.

Hoewel veel krabpalen er in onze ogen hetzelfde uitzien, kan onze kat ze als heel anders waarnemen. Verschillende materialen en vormen zullen anders aanvoelen onder de poten van onze kat. Sommige katten geven de voorkeur aan hout, terwijl anderen de voorkeur geven aan tapijt. Sisal is een veel voorkomend krabpaalmateriaal, omdat het geliefd is bij veel katten. Als u de voorkeuren van uw kat niet kent, wilt u misschien verschillende opties bieden.

De hoogte van de krabpaal is belangrijk. Je hebt waarschijnlijk een grotere krabpaal nodig als je kat langer is. Het moet hoog genoeg zijn om uw kat te laten opstaan en krabben. Als het te kort is, mag je kat het niet gebruiken.

Kat krabben post sisal touw
Afbeelding Credit: Svetlana Rey, Shutterstock

Vervolgens moet je je kat aanmoedigen om de krabpalen te gebruiken. Gelukkig is dit niet vreselijk ingewikkeld. Je kunt traktaties en lof gebruiken wanneer je kat interesse toont in de post. Het toevoegen van kattenkruid kan interesse wekken als uw kat in eerste instantie ongeïnteresseerd lijkt.

Als uw kat aan de tv krabt, raden we u aan een krabpaal in de buurt van de tv te plaatsen. Wanneer uw kat aan de tv krabt, kunt u hem doorverwijzen naar de krabpaal.

thematische pauze

2. Zorg ervoor dat aan hun behoeften wordt voldaan

U moet ervoor zorgen dat aan de basisbehoeften van uw kat wordt voldaan. Er zijn niet veel behoeften die uw kat probeert te vervullen door aan de tv te krabben. Verveelde katten en katten zonder aandacht kunnen echter meer geneigd zijn om het tv-scherm aan te vallen dan andere katachtigen. Daarom is de eenvoudigste manier om dit gedrag te voorkomen ervoor te zorgen dat aan deze behoeften wordt voldaan.

Bepaalde katten hebben meer beweging nodig dan andere. Voor deze katachtigen moet je misschien investeren in kwaliteitsspeelgoed en veel speeltijd om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen. Evenzo hebben jongere katten de neiging om meer beweging nodig te hebben dan anderen. Plan om veel meer met kittens te oefenen en te spelen dan met een volwassen kat, hoewel hun kortere aandachtsspanne vaak betekent dat deze speelsessies kort moeten worden gehouden.

kat spelen met eigenaar
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shutterstock

Evenzo hebben verschillende katten verschillende hoeveelheden aandacht nodig. U moet uw kat op de juiste momenten de juiste hoeveelheid aandacht geven. U wilt uw kat geen aandacht geven voor wangedrag, maar u kunt wangedrag in sommige gevallen voorkomen door ervoor te zorgen dat uw kat niet de behoefte voelt om aandacht te zoeken.

Op deze manier kunt u mogelijk lastige situaties voorkomen voordat ze beginnen.

thematische pauze

3. Beheer het milieu

Als uw kat nog krassen op de tv, raden we aan de omgeving te regelen. Maak het oppervlak voor de tv onaantrekkelijk. Veel katten houden bijvoorbeeld niet van tinfolie. Daarom kunt u het oppervlak voor de tv tijdelijk bedekken met tinfolie om de toegang van uw kat tot het scherm te beperken.

Er zijn ook verschillende andere manieren waarop u dit kunt bereiken. Soms kunt u de tv naar een andere locatie verplaatsen waar de kat er niet bij kan. Dit kan echter in veel situaties een uitdaging zijn, omdat katten erg behendig zijn en hoog kunnen springen, dus het is niet altijd praktisch om de tv te verplaatsen.

Je kunt ook speelgoed en meer interessante items in de buurt van de tv plaatsen. Op deze manier kunt u proberen uw kat af te leiden van het krabben aan de tv. Dit is natuurlijk niet het geval. altijd werk, en het kan van kat tot kat verschillen.

thematische pauze

4. Trim de nagels van uw kat

Kat in een dierenkliniek kapper nagels knippen
Afbeelding credit: 135pixels, Shutterstock

Je wilt de nagels van je kat geknipt houden als ze de tv leuk vinden, omdat je niet wilt dat ze fysiek aan de tv krabben. U kunt de nagels van uw kat zelf knippen of breng ze naar de dierenarts. Het hangt af van uw comfortniveau en voorkeuren. Veel trimmers zullen ook de nagels van uw kat snel knippen zonder afspraak. U kunt ook overwegen om nagelkapjes te kopen om op de nagels van uw kat aan te brengen, die de normale intrekking of verlenging van de cijfers niet verstoren.

kattenpootverdeler

Conclusie

Het komt niet super vaak voor dat katten aan het tv-scherm krabben. Er zijn echter verschillende mogelijke redenen waarom uw kat kan besluiten dat krabben aan de tv een leuke activiteit is. Als je je kat oplet terwijl hij aan de tv krabt, kunnen ze zelfs meer geneigd om het te doen. Vergeet niet dat zelfs negatieve aandacht nog steeds aandacht is.

De eenvoudigste manier om deze activiteit te voorkomen, is door de omgeving te beheersen en ervoor te zorgen dat aan de behoeften van uw kat wordt voldaan. Natuurlijk is het ook belangrijk om je kat te voorzien van krabpalen en andere plekken waar hij kan krabben. Krabben is een nodig hebben voor katten. Daarom moeten ze ergens krabben – zorg er altijd voor dat ze ergens hebben dat geschikt is om te krabben.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: SnacksInTheBackpack, Pexels