Waarom kneedt mijn kat me, maar niet mijn man – 8 redenen


Waarom kneedt mijn kat mij wel en mijn man niet? Soortgelijke vraag die ik de hele tijd stel: Waarom kneedt mijn kat mijn moeder wel en ik niet? Ik denk dat ik nooit de eerste keuze van mijn kat zal zijn, maar dat is gewoon een verhaal voor een andere keer.

Wanneer we het over huisdieren hebben, zijn we ons ervan bewust dat katten de meest populaire keuze zijn onder eigenaren. Ze zijn pluizig, schattig, grappig en interessant. Ongeacht het ras, de kat zal communiceren met zijn eigenaar.

Als het gaat om interactie, zullen ze een soort routine hebben om met de eigenaar te communiceren. Maar het lijkt erop dat ze altijd één favoriete persoon hebben. Laten we eens kijken waarom je katten je altijd kneden.

8 redenen waarom uw kat u kneedt en niet uw man

We weten niet waarom katten ons kneden, laat staan waarom ze de ene persoon boven de andere verkiezen. Maar we kunnen raden dat het te maken heeft met hun genegenheid voor die specifieke persoon.

Dus laten we ingaan op enkele mogelijke redenen waarom uw kat u verkiest boven uw man.

1. Je kleding

jonge vrouw die schattige Siberische kat vasthoudt met groene ogen in haar armen

Van katten is bekend dat ze van zachte en knuffelige voorwerpen houden en je kat kiest je waarschijnlijk om te kneden omdat je constant in comfortabele en zachte kleding zoals losse overhemden en truien.

Als je wilt weten of dit de reden is dat je kat je kneedt, kijk dan of je kat naar je toe komt als je iets anders draagt. Zo weet je wat eigenlijk de waarheid is.

2. Je katten vinden je leuk

Het is logisch om te denken dat het kneden van een kat te maken kan hebben met de voorliefde van de kat voor die specifieke persoon. Waarom? Omdat kneden een soort gedrag is waarbij een kat drukt emoties van veiligheid en tevredenheid uit.

Dus als je kat jou knedt en niet je man, kan dit betekenen dat je kat je leuker vindt dan je man.

Als hij wenst dat de kat hem kneedt, moet hij misschien meer tijd met haar doorbrengen om een relatie te ontwikkelen en te zien of de kat na enige tijd naar hem toe zou komen.

GERELATEERD: Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?

3. Je zit vaak stil

Een kleine gember en tabby kat op de schoot van een jonge vrouw

Veel katten zullen er de voorkeur aan geven om op degenen te springen die het grootste deel van de tijd stilzitten. Ik snap het nu, ik ben constant in beweging en daar houdt mijn kat niet van.

Maar mijn kat denkt dat mijn moeder een stuk deeg, net zoals je bent voor je kat. Je kat denkt misschien dat je man niet stil zal zitten terwijl ze hem kneedt en ervan geniet, en ze kiest je liever voor de zekerheid omdat ze weet dat je kalm zult zijn.

4. Je kat en jij zijn gebonden

Katten zullen vaak een sterke band vormen met degenen die meestal met haar spelen. En bovendien, als jij bent de persoon die haar kattenbak schoonmaakt, voedt en verzorgt, er is geen weg terug, je bent de eerste persoon van de kat die kneedt.

Dus als je man wil dat een kat hem kneedt, kan hij misschien proberen al die dingen een tijdje te doen om te zien of de kat zal begrijpen dat de andere persoon voor haar zorgt. Laat hem zien hoe je het doet en laat de magie beginnen!

5. Je kat ziet je als moeder

Schattige Schotse kat die op de schoot van de vrouw slaapt

Hoewel dit vreemd kan zijn om te denken, is er een mogelijkheid dat je kat denkt dat je zijn moeder bent. Kittens hebben geleerd om moederkatten te kneden om melk te krijgen. Als je je katachtige vriend van jongs af aan hebt, is het waarschijnlijk mogelijk dat je zijn ouderfiguur.

Dus als je kat denkt dat jij zijn moeder bent, is het logisch dat hij je man niet kneedt.

6. Je kat kneedt voor een dutje

Mijn kat Luna zal altijd haar kneedsessie doen voordat ze een dutje doet. Dat geldt ook voor veel katten. En als ze geen kattenvrienden heeft, moet de kat iemand of iets dergelijks vinden. een deken of kledingstuk om te kneden.

Maar als die dingen niet beschikbaar zijn en je kat ziet dat je daar helemaal alleen ligt, raad eens, ze heeft net de perfecte plek gevonden.

De volgende keer dat je kat op het punt staat een dutje te doen, laat je man dan bij haar in de buurt om te zien of ze ook naar hem toe komt.

7. Gendervooroordelen

Een kat die op de schoot van een vrouw zit

Er is een mogelijkheid dat katten ervoor kiezen om vrouwen te kneden omdat zij degenen zijn die het meest voor hen zorgen.

Vrouwen, wat de situatie ook is, hebben de neiging om medelevend, geduldig en zachtaardig. Ze hebben gewoon de behoefte om voor anderen te zorgen, als een moederinstinct in hen. Dit geldt niet ook voor mensen, maar ook voor dieren.

Net als dat zijn vrouwelijke katten degenen die voor hun kittens zorgen, ze voeden met hun melk en ze regelmatig verzorgen, zodat ze te allen tijde schoon. Mannelijke katten kunnen hun kittens echter niet eens herkennen, laat staan dat ze genegenheid tonen en voor ze zorgen.

Dus als we erover nadenken, is het eigenlijk niet het geslacht waar katten zich toe aangetrokken voelen, maar eerder die zorg die de vrouwen hebben. Het is mogelijk dat u voor uw kat zorgt vanwege moederinstinct terwijl uw man meer aandacht besteedt aan andere dingen.

8. Geur

We weten allemaal dat geuren belangrijk zijn in de wereld van katten. De kans is groot dat uw kat is dol op je geur of het maakt haar op haar gemak en ontspannen. Je kunt proberen het op je man te spuiten om te zien of je kat naar hem toe komt.

Als je kat lang bij je is geweest, heb je waarschijnlijk gemerkt dat haar gedrag soms onregelmatig kan zijn. Het is bekend dat katachtigen de neiging hebben om bepaald gedrag te richten op bepaalde personen of geuren die ze kennen.

Samen met kneden hebben katten de neiging om dieren slechts naar één persoon te brengen, omdat ze hun gedrag richten op slechts één persoon in het huishouden.

Dus, als je man zich zorgen maakt over het feit dat je kat je alleen kneedt, laat hem dan geen zorgen maken.

Waarom kneden katten überhaupt mensen?

een glimlachend jong meisje speelt met een kat

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat wanneer je kitten eet, ze broodkneedende bewegingen maakt of zogenaamde koekjes. Dat vormt een band tussen een kitten en een moederkat.

Dus katten kneden is een gedrag dat van jongs af aan is aangeleerd dat dient als troost en goed sentiment bij katten.

Omdat dat gedrag wordt meegenomen naar de volwassenheid, maakt het niet uit of je kat geen kitten meer is, ze zal nog steeds willen kneden, vooral als ze iets zachts en gezelligs opmerken om op te kneden, of om hun favoriete persoon te zien liggen.

Als jij de uitverkorene bent, wees dan vereerd, want dat geeft aan dat de kat van je houdt en je vertrouwt.

Hoe kneden te beschrijven?

Katten kneden wordt beschreven als het voortdurend uit- en naar achteren steken van hun poten, meestal met hun linker- en rechtervoorpoten. Veel mensen zeggen dat kneden lijkt op katten die Koekjes.

Katten zullen kneden op dekens, kussens, muren, tapijten en natuurlijk mensen. Het kneden kan soms gepaard gaan met ander gedrag zoals spinnen.

Wat betekent het als een kat besluit om je te kneden?

Kattengedragsdeskundigen en dierenartsen weten nog steeds niet zeker waarom katten kneden. Er zijn echter enkele theorieën om dit gedrag te verklaren, zoals:

• Katten kneden is eigenlijk een oud kattengedrag dat ze deden voordat ze werden gedomesticeerd toen ze struiken moesten graven of naar beneden duwen om een bed op te maken en comfortabel te slapen.

• Het gedrag is hun kittengedrag dat werd gebruikt om de verse melk van moederkat te stimuleren

• Katten gebruiken kneden om geur te verspreiden op mensen en andere objecten, zoals het markeren van een territorium

Als het gaat om het kiezen van wie te kneden, hebben we het bovenstaande al besproken.

Woorden sluiten

Dus, waarom kneedt mijn kat mij wel en mijn man niet? Het heeft met veel dingen te maken, maar vooral door je moederinstinct, band, geur enzovoort.

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat het kneden van katten eigenlijk een goede zaak is en dat het uit het hart komt. Ze willen je gewoon laten zien hoeveel ze van je houden.

Mannen, wees niet boos! Breng in plaats daarvan meer tijd door met je kat en zorg voor haar net als je vrouw en misschien krijg je de kans om voor één keer de uitverkorene te zijn.

Gerelateerde inhoud

Waarom kneedt mijn kat niet?

Hoe een kat te laten stoppen met kneden

Waarom ligt mijn kat ineens op mij?