Kunnen katten cheesecake eten – alles wat u moet weten


Als een van de meest populaire desserts over de hele wereld, is cheesecake ook interessant geworden voor kattenbezitters. Waarom kunnen katten in de eerste plaats cheesecake eten? Nou, misschien heeft je katachtige vriend besloten om een hap of twee van je bord te stelen.

Maar moet je je zorgen maken als dat gebeurt? Als de cheesecake geen giftige ingrediënten bevat, je kat moet helemaal in orde zijn. We zullen later meer over die giftige ingrediënten praten.

Meestal mogen katten geen cheesecake eten omdat het hun spijsverteringsstelsel kan verstoren. Blijf bij ons artikel en je zult alles over deze kwestie vinden.

Waarom cheesecake schadelijk kan zijn voor je kat

de kat staat op zijn achterpoten op tafel en snuift aan de taart
Foto uit: @ahloandpojai

Ik denk dat we het allemaal eens kunnen zijn over sommige ingrediënten die cheesecake tot cheesecake maken, dat zou een zure room en een zware dosis roomkaas zijn, de rest kan van persoon tot persoon verschillen.

Hoewel veel mensen denken dat katten zware mil drinkers zijn, is dat meestal niet het geval omdat de meeste katachtigen lactose-intolerant zijn. Dat betekent dat hun spijsverteringsstelsel de suikers in de zuivelproducten niet kan verteren.

Als katten zuivelproducten consumeren en cheesecake eten, kan dit leiden tot diarree en braken. Er zijn katten die zuivel beter kunnen verdragen dan anderen, en als je kat in diezelfde groep valt, zal een klein deel van de cheesecake, en als we een kleine portie zeggen, we één hap bedoelen, ze niet noodzakelijkerwijs ziek maken.

GERELATEERD: Kat likte mijn voedsel, kan ik het nog steeds eten?

Waarom cheesecake niet gezond is voor uw kat

We kunnen er niet omheen dat de meeste cheesecakes vet en suikers bevatten. We weten dat we deze dingen moeten vermijden of op zijn minst de hoeveelheid moeten beperken als we gezonder willen leven, en hetzelfde geldt voor katten.

Suiker als additief ingrediënt heeft een minimale voedingswaarde voor katten, omdat ze obligate carnivoren zijn, wat betekent ze moeten hun voedingsstoffen uit dierlijke bronnen halen.

Suiker komt echter uit planten en daardoor is het voor katten gewoon onmogelijk om het goed te verteren. Het kan ervoor zorgen dat ze braken en diarree hebben.

Als de consumptie van suiker langdurig is, kan dit leiden tot diabetes en obesitas. Omdat katten in de eerste plaats geen zoete bloemen kunnen proeven, hunkeren ze niet naar cheesecake zoals wij.

Een ander probleem met cheesecake is de vet. Gezonde volwassen katten hebben een matige hoeveelheid vet nodig in hun voeding en dieet, maar ze hebben niet te veel nodig.

Het consumeren van vetrijk voedsel, het eten van suiker zal katten leiden tot obesitas. Dat zal veel gezondheidsproblemen zoals artritis, kanker, hoge bloeddruk en hartaandoeningen verhogen.

Giftige ingrediënten mogelijk in cheesecake

Cheesecake op een bord bedekt met chocolade

Veel cheesecake-recepten bevatten geen giftige elementen, maar er zijn zoveel variaties dat sommige ervan moeten bevatten. Het consumeren van dit soort cheesecake kan problemen veroorzaken voor je harige vriend.

Laten we eens kijken wat die “giftige” ingrediënten zijn!

Rozijnen

Sommige cheesecake recepten kunnen gevaarlijk zijn voor je kat, zoals rum rozijnen cheesecake.

Eten rozijnen en druiven kan schadelijk zijn voor uw katachtige en vaak leiden tot braken en mogelijke nierproblemen.

Omdat de rozijnen gedroogd zijn, zijn ze giftig in kleine hoeveelheden, dus als uw kat contact opneemt met zelfs een paar, kan dit ernstige problemen veroorzaken.

Chocolade

Chocoladevergiftiging komt minder vaak voor bij katten dan bij honden, maar het is mogelijk. Als je katachtige vrienden chocolade consumeren, kan dit leiden tot ernstige problemen.

Omdat cheesecakes veel chocoladevormen kunnen bevatten, zoals chocoladedruppel, chocoladekorsten en cacaopoeder, kan het consumeren van dergelijke soorten cheesecake tot veel problemen leiden.

Chocolade bevat cafeïne, theobromine, die fungeren als stimulerende middelen en die twee zijn niet iets dat je katachtige vriend kan verteren. Pure chocolade heeft een hoog gehalte aan Theobromine, en dat bepaalt hoe giftig de chocolade is.

Symptomen van chocoladetoxiciteit zijn:

  • Overmatige dorst en urineren
  • Lethargie
  • Braken
  • Rusteloosheid/Nervositeit
  • Vangsten
  • Diarree
  • Coma
  • Verhoogde bloeddruk
  • Misselijkheid
  • Tremoren

Het eten van te veel chocolade kan fataal zijn. Echter, de aberg chocolade die problemen veroorzaakt, hangt af van de gevoeligheid en het gewicht van de kat, maar het consumeren van zelfs een klein beetje donkere chocolade kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Als het gaat om chocolade cheesecake, weten we dat het is gemaakt van pure chocolade, dus het is logisch dat het veel katten ernstig ziek kan maken.

Xylitol

Wat is een xylitol? Dat is een veel voorkomende suikervervanger die extreem gevaarlijk is voor honden, niet zozeer voor katten omdat ze niet dezelfde bijwerkingen hebben, maar het is belangrijk dat uw kat dit vermijdt, omdat mogelijke bijwerkingen verschrikkelijk zijn.

Op korte termijn zorgt deze suikervervanger ervoor dat katten lage bloedsuikerspiegel, terwijl ze op lange termijn kunnen leiden tot Leverfalen.

Hoewel een studie aantoonde dat katten meer verdraagzaam zijn voor xylitol dan honden, wordt het nog steeds aanbevolen door de dierenartsen dat katten het ook moeten vermijden.

Houden katten wel van cheesecake?

de kat eet de cheesecake van het bord
Foto van: @jasper.shorthair

We maken ons zorgen over katten die cheesecake consumeren, niet wetende of katten het zelfs graag eten. Dit zal waarschijnlijk afhangen van de kat. Cheesecake is zoet en katten kunnen het niet proeven, maar de cake bestaat ook uit andere smaakprofielen die katten kunnen proeven en misschien zelfs lekker vinden.

Die katten die graag melk, kaas en room eten, zullen waarschijnlijk meer van cheesecake houden dan van degenen die dat niet doen.  Als je kat een beetje van je cheesecake wil, zorg er dan voor dat het gekookt ze eten dus geen rauwe eieren. We kunnen niet garanderen dat uw kat het leuk zal vinden of niet.

Mijn kat heeft nooit interesse getoond in het proeven van iets zoets, maar ze springt graag op alles wat er nog over is van onze lunch op tafel of op het aanrecht. We moeten voortdurend over haar waken.

Kan Cheesecake je kat doden?

Een man aait een kat met de hand op een zere buik

Je hoeft niet in paniek te raken als je kat stopt met een hap gewone cheesecake, het zal haar niet doden. Om dergelijke schade aan te richten die tot de dood leidt, moet de kat er veel van eten en regelmatig. Maar dat zal niet gebeuren, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Uw kat kan echter spijt hebben van het stelen van die beet, omdat hij later wat ongemak kan voelen omdat de meeste katten lactose-intolerant zijn en we u niet hoeven te vertellen hoeveel lactose cheesecake bevat.

In de 24 uur na de gestolen beet kunt u enkele symptomen zien zoals diarree, braken en buikpijn.  Maar je kat komt snel genoeg goed, als dat een aantal dagen niet gebeurt.

Als uw katten echter vaak cheesecake eten, zal dat op lange termijn een effect hebben, niet alleen op het maagdarmstelsel. Omdat cheesecake vol zit met suiker en koolhydraten, zal het hen veel problemen bezorgen omdat ze het niet dienovereenkomstig kunnen verteren.

Daarnaast kunnen katten suiker niet regelmatig verwerken en veroorzaakt het pieken in hun bloedsuikerspiegel, wat na verloop van tijd zal leiden tot gewichtstoename als gevolg van te veel junkfood en koolhydraten.

Dat alles zal leiden tot mobiliteitsproblemen, diabetes en gewrichtsproblemen. Ook kan het leiden tot tandheelkundige problemen omdat de suiker de eerste verdachte is voor het laten rotten van tanden.

Dit alles kan gebeuren als uw kat een fan is van plataancake en het regelmatig krijgt. Het grotere gevaar is als je kat andere soorten cheesecake eet, zoals koffie, chocolade of sterke drank.

Er zijn enkele veiligere cheesecakes dan chocolade, maar de beste optie voor één hap is zeker gewone cheesecake, omdat anderen meer suiker kunnen bevatten.

Dus als we het allemaal bij elkaar optellen, wordt geconcludeerd dat een kleine hap van een gewone cheesecake je kat niet zal doden. Er kunnen echter zoveel complicaties zijn omdat er zoveel smaken zijn, dus het is het beste dat ze het niet eten.

Hoeveel cheesecake kan je kat eten?

Je katachtige vriend kan een kleine hap van je cheesecake nemen, maar de lactose kan ongemak veroorzaken voor je kat en het is waarschijnlijk het beste als ze zich ertegen verzet.

Laatste woorden

Dus kunnen katten cheesecake eten? Het stelen van een hap of twee van je cheesecake zal je kat niet schaden, maar laten we er geen gewoonte van maken, want op de lange termijn kan het wat problemen veroorzaken

Blijf bij het dieet van uw kat dat geschikt is volgens hun voedingsbehoeften. Als je het gewoon niet kunt laten om wat menselijke voedseltraktaties aan je harige vriend te geven, probeer dan kleine hoeveelheden van enkele gezondere varianten zoals vis, eieren of gekookt vlees.

Gerelateerde inhoud

9 Best smakende kattenvoer voor kieskeurige eters

Kunnen katten slagroom eten?

Hoe lang kunnen kittens zonder voedsel gaan (voordat het alarmerend is)?