Waarom houden katten zo van brood? (5 interessante redenen)

Wie kan zich niet verhouden tot een katachtige die niet genoeg koolhydraten kan krijgen? Het is ongelooflijk herkenbaar, en interessant genoeg zijn de redenen waarom sommige katten zo hunkeren naar brood dezelfde redenen waarom sommigen van ons dat ook doen!

Maar waarom kunnen sommige katten niet genoeg brood krijgen, terwijl anderen het kunnen nemen of laten staan? Er zijn een paar mogelijke verklaringen die we hier voor je zullen opsplitsen. We geven je ook enkele snelle tips over of je kat in de eerste plaats brood moet hebben, en geven je nog meer geweldige traktatie-ideeën!

3 katten gezichtsverdeler

De 5 redenen waarom katten van brood houden

1. Ze houden van de smaak

Wil je iets eten wat niet lekker smaakt? Je kat ook niet. We weten allemaal dat vers brood uitstekend smaakt, en het blijkt dat nogal wat kitties het met ons eens zijn. Dus als je een katachtige vriend hebt die gewoon gek wordt van wat brood, is de kans groot dat ze de smaak ervan gewoon lekker vinden.

Sommige eigenaren beweren dat dit komt omdat katten dol zijn op de smaak van gist, maar de waarheid is dat geen wetenschappelijk onderzoek deze beweringen ondersteunt. Ze kunnen gelijk hebben, maar maakt het uiteindelijk echt uit of je kat houdt van de manier waarop hij smaakt?

kat die een kattentraktatie of kattenvoer met de hand krijgt
Afbeelding Credit: Jakub Zak, Shutterstock
thematische pauze

2. De like de textuur

Hoe we voedsel wel en niet lekker vinden, afhankelijk van hoe ze zich voelen, het is hetzelfde met je kat. Als uw kat de voorkeur geeft aan een bepaald type brood boven een ander, speelt de textuur waarschijnlijk een belangrijke rol. Sommige broden zijn hard en knapperig, andere zijn zacht en boterachtig.

Als we onze favorieten hebben, zal uw kat dat waarschijnlijk ook doen. Als het een textuurding is, is de kans groot dat je kat liever achter het ene type brood aangaat in vergelijking met het andere.

brood
Afbeelding Credit: Couleur, Pixabay
thematische pauze

3. Het geluid is interessant

Katten zijn nieuwsgierige wezens en voedsel met een kenmerkende crunch geeft hen iets anders om over na te denken terwijl ze snacken. Het kan de reden zijn waarom je kat brood zoekt om te eten, maar niet elk stuk brood heeft zelfs een kenmerkende crunch.

Maar als je merkt dat je kat alleen achter knapperig brood aangaat, is de kans groot dat dit de reden is waarom.

kat die brood eet
Afbeelding Credit: Zanna Pesnina, Shutterstock
thematische pauze

4. Voedingstekorten

Hoewel brood niet vol zit met voedingsstoffen die je kat nodig heeft, als je kat echt iets mist dat brood heeft, kan dit de reden zijn waarom ze er constant achteraan gaan. Als u uw kat een dieet van hoge kwaliteit geeft, is dit waarschijnlijk niet de reden, maar als u net een zwerfkat of kitten hebt opgehaald, kan dit de reden zijn.

Als dit het geval is, is de kans groot dat ze minder broodgek worden als ze de voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hun normale dieet beginnen te halen.

kat voeren
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shuterstock
thematische pauze

5. Het is binnen handbereik

Katten zijn extreem opportunistisch en vaak ligt brood gewoon op het aanrecht. Een dun plastic zakje betekent niet veel voor een kat, en ze zullen zich daar graag doorheen werken om bij het brood te komen.

Brood is gewoon een van de gemakkelijkste dingen voor katten om bij te komen. Het is misschien niet zo dat je kat absoluut van brood houdt, maar het kan zijn dat ze van voedsel houden en dat brood gewoon het gemakkelijkste voedsel is om te bereiken.

Brood
Afbeelding Credit: Alexas_Fotos, pixabay

divider-catclaw1

Moeten katten brood eten?

Hoewel een beetje brood niet verschrikkelijk is voor je kat, is het ook niet goed voor hem. Pas wel op bij het voeren van je kat brood om hem niet te veel te geven en hem alleen gewoon brood te geven. Brood gebakken met knoflook, chocolade, fruit of andere ingrediënten kan mogelijk giftig zijn voor katten.

Wat je ook doet, geef ze alleen brood met mate, en het zou echt niet meer dan 10% van hun dagelijkse voeding moeten uitmaken. Dit betekent dat een paar snufjes brood gedurende de week meer dan genoeg is voor de meeste katten!

divider-catclaw1

Top 4 traktatie-opties voor katten

Als je je kat geen brood wilt geven, of als je gewoon een beetje dingen wilt mixen, zijn er tal van traktatie-opties waar je kat dol op zou moeten zijn. We hebben hier vier van onze favorieten uitgelicht die u kunt overwegen:

1. Kattenkruid

Katten houden van kattenkruid. Het is een medicijn voor hen en het activeert de “gelukkige” receptoren in hun hersenen. Kattenkruid zal je kat voor korte tijd verzachten en ze zullen vaak rondrollen en naar buiten gaan. Katten ga uit zijn dak voor het spul, en er is niets mis mee om het aan je kat te voeren!

Grijze kat geniet van verse Catnip_Anna Hoychuk_shutterstock
Afbeelding Credit: Anna Hoychuk, Shutterstock
thematische pauze

2. Kip

Kip is een hoofdbestanddeel in veel kattenvoer, en daar is een goede reden voor. Maar alleen omdat ze kip in hun gewone voedsel krijgen, betekent niet dat ze een beetje verse kip niet zullen waarderen. Vermijd kruiden bij het koken en laat het een beetje afkoelen voordat je het aan je kat voert.

thematische pauze

3. Zalm

Katten en vissen gaan gewoon samen, en een van hun favoriete oceaantraktaties is zalm. Vermijd bij het koken van zalm smaakstoffen, omdat deze niet goed zijn voor je kat. Hoewel zalm geweldig voor hen is, raden we nog steeds aan om met mate te voeren, zodat ze de rest van de voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hun reguliere voedsel kunnen halen.

thematische pauze

4. Ei

Je zult het ei willen koken voordat je het aan je kat voert, maar net als ander menselijk voedsel, vermijd het toevoegen van extra smaakstoffen of smaakmakers zoals zout of boter. Geef ze niet te veel eieren, maar af en toe een enkel ei is een geweldige manier om je kat te behandelen zonder zijn eetlust te bederven.

gekookt ei

kattenpootverdeler

Conclusie

Sommige katten houden gewoon van hun koolhydraten, en daar is niets mis mee! Je kunt ze niet laten eten wanneer ze maar willen, maar er is niets mis mee om ze van tijd tot tijd een beetje vers brood te geven.

Ze zullen dol zijn op de smaak en ze zullen van je houden omdat je het aan hen geeft. Zorg er gewoon voor dat je de rest van het brood goed buiten bereik houdt, anders vind je misschien een katachtige raider die het neemt wanneer je dat niet wilt!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: bellena, Shutterstock