Waarom houden katten van String?

Het wordt algemeen erkend dat katten gek worden van een bal touw, en ze houden ervan om alles wat ze kunnen te achtervolgen en te vangen. Het is niet alleen beperkt tot touw, katten houden ook van lint, schoenveters, naaigaren en klatergoud. Dus hoe komt het dat onze katten uren van hun tijd kunnen doorbrengen met het spelen met een eenvoudig stuk touw? Blijf lezen om erachter te komen waarom!

Waarom vinden katten het zo leuk om met snaren te spelen?

waarom houden katten zo van paaien met touw

Strijkspel stimuleert hun geest en zintuigen, waardoor ze superscherp blijven

1. Jachtinstincten

De meeste spellen die we met onze katachtige vrienden spelen, omvatten een soort achtervolging en vangen en wat springen. Dit komt omdat het de manier nabootst waarop ze op hun prooi jagen.

Een stuk bewegend touwtje zal onmiddellijk hun aandacht trekken, omdat hun visie zo gericht is op beweging (in het wild is dit hoe ze hun prooi spotten), en ze houden echt van een uitdaging – ze zullen zich vervelen als ze het touw meteen vangen, dus ze geven er de voorkeur aan om het eerst een tijdje te achtervolgen, vergelijkbaar met het besluipen van hun prooi.

Lees ook: Waarom spelen katten met hun prooi?

Het daadwerkelijk vangen van het touwtje is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het spel voor je kat, omdat dit een succesvolle jacht en het vangen van prooien nabootst. De vangst is bevredigend voor je kat en voor hen hebben ze het spel ‘gewonnen’.

Speelgoed dat de jacht nabootst, is ontworpen om de natuurlijke wens van uw kat om te jagen te verzadigen, dus deze spellen kunnen vooral gunstig zijn voor huiskatten of oudere katten die niet zoveel tijd buitenshuis doorbrengen. Maar ze kunnen ook geweldig zijn voor jongere actieve katten om hen voor te bereiden op het vangen van hun prooi buiten.

2. Spelen

Het is het oude gezegde van ‘nieuwsgierigheid doodde de kat’ en hoewel dat misschien een beetje dramatisch is, worden katten inderdaad erg gedreven door hun sterke gevoel van nieuwsgierigheid. Ze houden ervan om te spelen en nieuwe dingen te ontdekken, en spelen kan een geweldige manier voor hen zijn om te leren, te verkennen en zich te ontwikkelen. Eén enquête heeft zelfs ontdekt dat katten die regelmatig spelletjes spelen met hun baasjes minder snel last hebben van gedragsproblemen.

String is een geweldig speeltje voor katten om hun behendigheid, snelheid en nauwkeurigheid te ontwikkelen, en vooral voor kittens kan het hen helpen hun zintuigen te ontdekken en te gebruiken voordat ze naar buiten gaan. Spelen is vooral belangrijk voor binnenkatten, omdat het hen in staat stelt energie te verbranden, actief te blijven en hun reacties snel te houden! Maar spelen met snaar kan ook een belangrijke hechtingsmogelijkheid zijn voor ons mensen en onze katachtige vrienden, omdat het iets is waar je samen van kunt genieten.

Lees ook: 8 Purrfect-spellen die je met je kat kunt spelen

3. Textuur

String heeft een geweldige textuur voor katten om hun klauwen in te krijgen en heeft een vergelijkbare aantrekkingskracht op hen als dingen als tapijt en gordijnen. Ze kunnen hun klauwen in het touwtje klemmen, scheuren en erop kauwen. Het kan vergelijkbaar zijn met texturen die katten kunnen ervaren bij het jagen in het wild.

Verschillende texturen maken het spel interessanter voor katten en helpen hen om nieuwsgieriger te worden naar de wereld om hen heen.

Lees ook: Katten declameren: wat je moet weten

4. Mentale stimulatie

Zowel fysieke als mentale stimulatie zijn ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Fysieke activiteit helpt hen om energie en calorieën te verbranden en actief en fit te blijven, maar het stimuleert ook hun geest en zintuigen, waardoor ze superscherp blijven! Een gebrek aan stimulatie kan leiden tot verveling en gedragsproblemen, terwijl een gebrek aan fysieke activiteit kan bijdragen aan gewichtstoename en obesitas.

5. Plezier!

Alle serieuze dingen terzijde, als het erop aankomt, is een van de grootste redenen waarom katten van string houden, omdat het hen eindeloze uren plezier biedt!

Is String veilig voor katten?

waarom spelen katten graag met touwtjes

Als u niet onder toezicht staat, kan uw kat kleine of lange stukjes touw inslikken terwijl hij ermee speelt

Hoewel string uren plezier kan brengen aan de dag van je kat, kan het ook een riskant spel zijn als het niet onder toezicht staat. Katten kunnen gemakkelijk kleine of lange stukjes touw inslikken terwijl ze ermee spelen, meestal omdat hun jachtinstinct in werking treedt en ze het speelgoed behandelen als een prooi die delen ervan eet.

Daarom is het essentieel om er altijd voor te zorgen dat je toezicht houdt op je kat die met speelgoed van het snaartype speelt, en als je weet dat ze de gewoonte hebben om erop te kauwen, kun je altijd het touwtje van hun speelgoed afknippen om problemen te voorkomen. Als uw kat touw inslikt, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts voor advies.

Wat gebeurt er als katten touw eten?

Schildpad kat spelen

Het vereist onmiddellijke veterinaire behandeling en saandrang om de gewraakte string te verwijderen alsof het links is, kan sepsis veroorzaken.

Als katten touw eten, kan het vast komen te zitten in hun keel en verstikking veroorzaken. Als het zonder problemen wordt ingeslikt, kan het een obstructie in hun darm veroorzaken – omdat het lang is, kan het vast komen te zitten met het ene uiteinde in het ene deel van de darm met het andere uiteinde verderop in de darmen.

Dit is wat bekend staat als een lineair vreemd lichaam, waardoor touw mogelijk een van de gevaarlijkste objecten is die uw kat kan eten.

Lees ook: Pica bij katten: oorzaken, symptomen, & Behandeling

Het vereist onmiddellijke veterinaire behandeling en chirurgie om de gewraakte string te verwijderen alsof het links is en sepsis kan veroorzaken. In zeldzame gevallen zal het touwtje door het spijsverteringsstelsel van uw kat gaan zonder problemen te veroorzaken, maar u moet er nooit van uitgaan dat dit het geval zal zijn.

Tekenen dat uw kat touw heeft gegeten /ingeslikt, zijn hoesten / stikken, kokhalzen, inappetentie, braken, diarree, zwakte, lethargie en een pijnlijke buik. Als u een van deze symptomen opmerkt nadat uw kat met touw heeft gespeeld, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts.

Alternatieven voor String

waarom houden katten van het achtervolgen van touw

Een kat gebruikt de krabpaal als een kans om zijn territorium af te bakenen. Het is dus een goed idee om de post in sociaal belangrijke delen van het huis te plaatsen.

Als alternatief voor touw, zoals wanneer u geen toezicht kunt houden op uw kat of voor katten die graag touw eten, kunt u elk ander type speelgoed gebruiken, zoals ballen, speelgoedmuizen of krabpalen.

Laatste gedachten

Touwspeelgoed

Touwspeelgoed moet altijd onder strikt toezicht worden gebruikt, want als het wordt ingeslikt, kunnen ze gevaarlijk zijn en verstikking of obstructie in de darm veroorzaken

String toys kan katten enorm veel plezier bieden en is een geweldige manier voor ons mensen om een band op te bouwen met onze huisdieren. Katten houden ervan om touw te achtervolgen en te vangen omdat het hun natuurlijke prooi in het wild nabootst, ze houden van de textuur en hun nieuwsgierige geest kan het niet weerstaan.

Maar touwspeelgoed moet altijd onder strikt toezicht worden gebruikt, want als het wordt ingeslikt, kunnen ze gevaarlijk zijn en verstikking of obstructie in de darm veroorzaken. Dus, als je dat nog niet hebt gedaan, koop je kat wat touwspeelgoed, of zelfs gewoon een bal garen of wat oude schoenveters, en zie zelf hoeveel ze ervan houden!

Lees ook: De 10 beste kattenvertragers &puzzelvoeders

Veelgestelde vragen

Is het OK voor katten om op touw te kauwen?

Katten mogen niet op touw kauwen – de kleine of langere stukjes kunnen verstikkingsgevaar opleveren of een obstructie in hun darm veroorzaken die erg gevaarlijk voor hen kan zijn.

Waarom bijten katten slierten?

Katten bijten touw omdat het hun prooi nabootst – katten dateren meestal van vóór kleine knaagdieren met lange staarten en hebben een natuurlijk instinct om te eten wat ze vangen. Spelen met snaar bootst hen na die prooien achtervolgen of jagen, dus ze zullen waarschijnlijk op de snaar of een ander speelgoed waarmee ze spelen willen bijten.

Moet je je kat met touwtje laten spelen?

Het is prima om je kat met touw te laten spelen, omdat het veel voordelen heeft voor hun mentale stimulatie, fysieke gezondheid en hun prooi nabootst. Maar ze moeten altijd onder toezicht staan om te voorkomen dat het wordt gegeten of rond hun lichaam wordt gevangen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat stopt met het eten van touwtjes?

Het is moeilijk om een kat te trainen om bepaalde dingen niet te eten. Als uw kat de neiging heeft om touw te kauwen of te eten, is het het beste om touwspeelgoed te vermijden en ervoor te zorgen dat ze geen toegang hebben tot een touw in zijn omgeving om problemen te voorkomen.

Waarom is mijn kat zo geobsedeerd door een touwtje?

De meeste spellen die we met onze katachtige vrienden spelen, omvatten een soort achtervolging en vangen en wat springen. Dit komt omdat het de manier nabootst waarop ze op hun prooi jagen.