Waarom houden katten van nat haar? (10 interessante redenen)

Katten doen veel dingen die we een beetje vreemd vinden. Hoeveel katteneigenaren zijn midden in de nacht wakker geworden en zien hun kat naar een plek op de muur staren en er is niets? Hoe zit het met al die schattige geluiden die je kat maakt als ze vogels buiten het raam bekijken? Ja, katteneigenaren zijn zich heel bewust van vreemde capriolen van katten. Ze realiseren zich na verloop van tijd zelfs dat hun kat dingen leuk vindt waarvan we de aantrekkingskracht gewoon niet begrijpen. Een van die dingen is nat haar. Als je een katteneigenaar bent wiens kat veel meer lijkt rond te komen als je haar nat is, heb je je waarschijnlijk afgevraagd waarom. Laten we eens kijken naar 10 interessante redenen waarom uw kat van nat haar houdt, zodat u het vreemde gedrag van uw kat beter kunt begrijpen.

kattengezichtsverdeler 2

De 10 redenen waarom katten van nat haar houden

1. Ze houden van je shampoo

We kiezen shampoos die goed werken en heerlijk ruiken. Je kat kan genieten van het aroma van je shampoo. Als je kat opspringt terwijl je haar nat is om aan je haar te snuffelen, te likken en soms te bijten, wees dan niet geschokt. Die heerlijk ruikende shampoo die je hebt gekozen, kan hen net zo aanspreken als jij.

thematische pauze

2. Je kat denkt dat je vies bent

een vrouw die vrolijk lacht met een kat op haar hoofd
Afbeelding Credit: Olesya Kuznetsova, Shutterstock

Aan de andere kant van katten die van de geur van je shampoo houden, is de mogelijkheid dat ze het haten. Als dit het geval is, kan uw kat het gevoel hebben dat u vies bent en van uw stinkende shampoo af wil. Opnieuw je zou kunnen zien dat ze likken en bijten in de hoop je goed schoon te maken. Ze kunnen zelfs iets in je haar opmerken dat jij niet hebt opgemerkt. Hoogstwaarschijnlijk zul je het verschil merken tussen een kat die geniet van je frisse geur en iemand die denkt dat je slecht hebt gedaan in het schoonmaken van jezelf.

thematische pauze

3. Ze proberen te socialiseren

Katten die samen in een groepssetting leven, verzorgen elkaar vaak. Je zult merken dat ze elkaar wrijven, likken en zelfs bijten. Dit is gewoon normaal kattengedrag. Het is de manier van een kat om te zeggen dat degenen die ze verzorgen veilig zijn om in de buurt te zijn. Het verspreidt ook de geur van de kat. Het hebben van hun geur op je is in feite de manier van je kat om te zeggen dat je deel uitmaakt van het gezin en iemand bij wie ze zich veilig voelen.

thematische pauze

4. Ze houden van je

een tabby kat die het hoofd van zijn eigenaar likt
Afbeelding credit: Caterina Trimarchi, Shutterstock

Hoewel veel katten niet groot zijn in het tonen van genegenheid, genieten anderen ervan. Als je een kat hebt die het niet erg vindt om je te laten zien hoeveel ze om je geven, kan het nemen van de tijd om interesse te tonen in je natte haar een geweldige manier zijn om je dit te laten zien. Terwijl het verzorgen van degenen om wie ze geven, zoals we hierboven vermeldden, is hoe katten laten zien dat anderen om hen heen veilig zijn, kan het ook een manier zijn om genegenheid te tonen en je als de hunne te markeren.

thematische pauze

5. Je herinnert ze aan hun moeder

Katten leren veel van hun moeders als ze kittens zijn. Hoewel ze misschien gescheiden raken van hun moeders, betekent dat niet dat ze zich geen dingen van hen herinneren. Het is ook mogelijk voor katten om jou en de zorg die je ze geeft te associëren als moederlijk. Aangezien verzorging gebruikelijk is tussen moeders en kittens, is het alleen logisch dat uw kat uw natte haar verzorgt als ze zich hun moeders herinneren.

thematische pauze

6. Uw kat wil spelen

kat die het haar van het meisje likt
Afbeelding Credit: yuris, Shutterstock

Misschien ben je op het verkeerde moment onder de douche gesprongen. Als dat het geval is, was je kat misschien in de stemming om te spelen. Als ze ergens niet in kwamen terwijl je weg was, zou het geïnteresseerd raken in je natte haar hun manier kunnen zijn om je in te wijden in het plezier. Als een kat je haar slaat, kauwt en plezier probeert te hebben, neem dan de tijd voordat je de föhn pakt om ermee te spelen.

thematische pauze

7. Het kan dwangmatig gedrag zijn

Er zijn katten die dwangmatige kauwers zijn. Als uw kat toevallig een van hen is, kan de aantrekkingskracht van nat haar te veel voor hen zijn. Helaas, als dit gedrag erger wordt, kan uw kat Pica hebben. Dit is waar ze een gedreven verlangen hebben om dingen te eten die geen voedsel zijn. Als u het gevoel heeft dat het dwangmatige kauwen van uw kat uit de hand loopt, neem dan contact op met uw dierenarts.

thematische pauze

8. Je kat kalmeert zichzelf

een vrouw die haar kat knuffelt
Afbeelding credit: U__Photo, Shutterstock

Zoals humannen, katten kunnen gestrest raken. Wanneer dit gebeurt, is verzorging een van de manieren waarop ze decomprimeren. Als je haar nat is, kan je kat ervoor kiezen om je in plaats daarvan te verzorgen. Dit stelt hen in staat om te ontspannen van wat hen van streek maakt, terwijl ze tegelijkertijd een band met je opbouwen. Je zult merken dat dit soort gedrag vooral waar kan zijn wanneer er veranderingen hebben plaatsgevonden rond het huis of in de situatie van de kat.

thematische pauze

9. Je kat voelt zich genegeerd

Katten kunnen het gevoel hebben dat ze niet genoeg aandacht krijgen. Wat is een beter moment om je te benaderen om wat meer liefde te krijgen dan wanneer je uit de douche bent gekomen? Als je kat naar je toe komt en je natte haar likt, spint en zich aanhankelijk gedraagt, willen ze misschien gewoon een beetje extra liefde. Neem de tijd om het aan hen te geven. Je weet nooit wanneer ze je weer waard zullen achten.

thematische pauze

10. Je hebt het gedrag versterkt

een vrouw die een kat op schoot houdt
Afbeelding Credit: Wanwajee Weeraphukdee, Shutterstock

Als je kat is opgestaan en je natte haar heeft gelikt na een douche en je hebt hem genegenheid getoond terwijl hij het heeft gedaan, heb je dit gedrag misschien versterkt. Dit is niet per se een slechte zaak, als je kat je haar niet eet, dat wil zeggen. Het hoeft echter niet per se de drive van uw kat te zijn om in uw natte haar te stoeien. Het kan gewoon zijn dat ze zich de aandacht herinneren die je ze gaf toen ze het eerder deden.

3 kattenverdeler

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende redenen waarom uw kat van nat haar kan houden. Je zult misschien nooit de ware redenen achter de acties van je kat kennen, maar gelukkig is het niet allemaal slecht. Houd er echter rekening mee dat als uw kat nieuw gedrag begint te vertonen, vooral gedrag dat verder gaat dan normale interacties met u, er iets aan de hand kan zijn. Als u zich zorgen maakt, neemt u gewoon contact op met uw dierenarts. Ze zullen je helpen bepalen of alles in orde is en je helpen je kat beter te begrijpen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Olesya Kuznetsova, Shutterstock