Waarom houden katten van het strand? 3 verrassende redenen

Waarom krijgen honden alle eer omdat ze leuk zijn om mee te nemen op vakantie? Je kat kan net zo leuk zijn om mee op avontuur te gaan. Toegegeven, het kan wat voorbereiding en veiligheidsmaatregelen vergen, maar er is geen reden waarom je katachtige vriend je niet naar het strand kan vergezellen.

Je kat zal er absoluut dol op zijn om wat tijd door te brengen bij de golven. Laten we het hebben over waarom katten het strand misschien leuk vinden.

Kattenkogelverdeler 1De 3 redenen waarom katten van stranden houden

Hoewel je kat waarschijnlijk een hekel heeft aan water, zullen ze om dezelfde redenen van stranden houden als jij. De zon schijnt, er is veel activiteit en er hangt een element van avontuur in de lucht. Hier zijn drie belangrijke componenten die uitmaken waarom uw kat van het strand houdt zoals hij dat doet.

1. Kijk naar al dat zand

kat rusten op het strand
Afbeelding Credit: Bazz Lernprogramm, Pixabay

Het is vrij duidelijk. Een strand lijkt op een gigantische kattenbak voor je kat. Ze zullen dol zijn op de natuurlijke, korrelige materialen onder hun voeten. Ze zullen waarschijnlijk ronddraven om de verschillende texturen tussen nat en droog zand te testen. Ze zullen waarschijnlijk overal ruiken en kennis nemen van de hints van zeeleven in de lucht en op verschillende voorwerpen die aanspoelen.

Pas wel op dat je geen kleine verrassing achterlaat voor anderen. Er is niets mis mee om ze rond te laten lopen om te zien wat ze kunnen ontdekken, maar wees klaar met poepzakjes bij de hand om eventuele kleine bommen op te ruimen die ze in de kleine korrels achterlaten.

thematische pauze

2. Iedereen klaar voor verkenning?

kat op het strand
Image Credit: steph foto’s, Shutterstock

Het maakt niet uit naar welk strand je gaat, er gebeurt heel veel. Er zijn fladderende vogels, bewegend water, veel andere mensen en huisdieren – de werken! Je kat zal het geweldig vinden om naar alle sites om hem heen te kijken, omdat het volkomen onbekend is met zijn normale dagelijkse leven.

De meeste katten zullen een aanzienlijke interesse en nieuwsgierigheid hebben in alles om hen heen. Stimuleer hun nieuwsgierigheid door ze rond te laten lopen om alle nieuwheid in de omgeving op te snuiven.

Je kat kan overweldigd raken als hij te stimulerend is op een grote, nieuwe plek. Zorg er dus voor dat je hun lichaamstaal in gedachten houdt wanneer je ze verschillende landschappen laat zien.

thematische pauze

3. Er is zoveel entertainment

Er zijn zoveel andere dieren op het strand, van honden, tot vogels, tot krabben en natuurlijk veel mensen. Uw kat krijgt een goede dosering socialisatie met andere beestjes.

Dit kan voor hen heel stimulerend en verleidelijk zijn, maar onthoud wanneer genoeg genoeg is. Uw kat zal het heerlijk vinden om een dag nieuw terrein te verkennen. Maar na een paar uur willen ze waarschijnlijk weer in een vertrouwde ruimte zijn. Dus maak gewoon afspraken om je kat te troosten en zorg ervoor dat je ook zijn tijdlijnen respecteert.

divider-catclaw1Katten op stranden: dingen om te overwegen

Het zijn niet allemaal perziken en room. Er zijn enkele dingen om te overwegen wanneer u uw kat naar het strand brengt, vooral als dit de eerste reis van uw kat naar het strand is.

Je wilt immers zorgen voor een goede strandetiquette en een teamspeler zijn om de veiligheid van je kat en andere mensen en dieren om hen heen te waarborgen.

Als uw kat een ongelooflijke of slechte eerste ervaring op het strand heeft, kan het volgende reizen verzuren.

Laten we dus de voordelen en mogelijke nadelen van strandbezoeken bespreken.

kat wandelen in de woestijn
Afbeelding Credit: AltArt, Shutterstock

Voordelen

We zijn er zeker van dat u uw eigen voordelen kunt bedenken waarom uw kat graag naar het strand zou gaan. Hier zijn er een paar die uw kat goed van pas zullen komen.

Oefening

Je kat wil misschien niet ruw en tuimelen in de golven van de oceaan, maar ze zullen het geweldig vinden om rond het strand te gaan. Ze zullen waarschijnlijk veel meer bewegen dan je denkt dat ze zullen doen, en veel extra calorieën verbranden.

Er zijn veel dingen om te ruiken en veel glimmende voorwerpen om hun aandacht te trekken.

Met je kat aan de lijn kun je hem op en neer over het strand lopen om overal bezienswaardigheden te zien. Als het lijkt alsof je kat moe wordt, vergeet dan niet om hem een frisse, schone waterbron te geven om gehydrateerd te blijven.

vrouw en haar kat op het strand
Afbeelding Credit: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock

Socialisatie

Veel mensen denken er misschien niet over na, maar veel katten hebben ook socialisatie nodig. Bepaalde rassen zijn ook energieker en nieuwsgieriger dan andere. Hier moet dus rekening worden gehouden met temperament.

Als je een zeer aimabele kat hebt die klaar is om onderweg te zijn, zal hij waarschijnlijk baat hebben bij een outintelen op het strand veel meer dan een rustige huiskat die in de hoek zit.

Voorkomt isolatie

Als je kat op wat voor manier dan ook aanhankelijk is, wees er dan zeker van dat hij liever aan je zijde op het strand staat dan alleen thuis. Als je een bijzonder behoeftige kat hebt, kan het meenemen van hen op reis hun dag echt opfleuren. Sommigen van hen willen immers gewoon deel uitmaken van dingen.

Val

Net zoals elke situatie voordelen heeft, heeft het ook nadelen. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden voordat u in uw voertuig stapt en uw kat meeneemt naar het strand.

Losgelaten honden

Honden en katten zijn berucht om het hebben van conflicten. Alles, van tekenfilms tot real-life avonturen, vertelt ons dat er een rivaliteit is tussen deze twee soorten. Terwijl sommige katten en honden goed met elkaar overweg kunnen, zullen anderen een behoorlijke ruckus creëren.

Als je je kat meeneemt naar het strand, willen honden met een prooidrift je kat misschien achtervolgen. Het is altijd het beste om ervoor te zorgen dat u veiligheidsmaatregelen heeft die van belang zijn voor uw kat.

Beperkingen voor huisdieren

Helaas zijn huisdieren op sommige stranden niet toegestaan op het terrein. Vaak is het waarschijnlijk te wijten aan een hoge populatie mensen en een gebrek aan opruimen na het huisdier. Sommige stranden geven er de voorkeur aan om het gedoe niet rond te hebben, zodat iedereen zich kan vermaken zonder in een verse stapel poep te stappen.

Zorg ervoor dat welk strand je ook kiest om met je kat naartoe te gaan, ze huisdieren toestaan en het zal geen probleem zijn. Het zou vreselijk zijn om daar te komen om er vervolgens achter te komen dat je niet van je dag kunt genieten en op het laatste moment andere afspraken moet maken.

Onveilige draagmethoden

Heb je al nagedacht over hoe je kat van en naar het strand komt? Heb je ook stilgestaan bij hoe je kat zich zal verplaatsen terwijl jij er bent? Dit roept de vraag op of uw kat wel of niet klaar is voor een uitje.

Stranden kunnen gevaarlijke plaatsen zijn, vooral als uw kat te dicht bij het water komt en in het tij komt. Het laatste wat je wilt doen is naar een openbare setting gaan en je dier uit het oog verliezen. Alle katten die van plan zijn om rond te lopen, moeten volledig worden geharnast en aangelijnd om ontsnappingen te voorkomen.

Zorg ervoor dat ze ofwel ingesloten zijn of voortdurend beperkingen hebben.

Kattenkogelverdeler 1Laatste gedachten

Dus nu begrijp je waarom katten toch van stranden houden. Bereid je altijd voor op het strand door ervoor te zorgen dat de veiligheid en strandregels van je kat de hoogste prioriteit voor je hebben. Kies huisdiervriendelijke stranden waar mensen hun honden aanlijnen om conflicten tussen andere huisdieren en uw kat te voorkomen.

Niemand wil zijn kat verliezen op het strand! Zorg er ook voor dat uw kat veilig in een harnas of rugzak zit om schone ontsnappingen te voorkomen. Anders genieten jullie kinderen van al die zonnestralen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: vvvita, Shutterstock