Waarom houden katten van drogerlakens? – Het verrassende antwoord!

Gebruik je graag drogerlakens als je je was doet? Ze zorgen ervoor dat je kleding lekker ruikt, zacht aanvoelt en statische kleding verwijdert. Wie wil er nou geen verse was? Het blijkt dat katten ook van drogerlakens houden.

Drogervellen zijn semi-ruw, ruiken goed en glijden gemakkelijk rond op harde vloeren. Een verveelde kat kan gemakkelijk een bal hebben met een droog laken. Mensen gebruiken ook drogerlakens om huisdierbont op meubels af te weren. Sommigen gebruiken zelfs een drogervel op de vacht van hun huisdieren om statische ophoping te verwijderen. Drogere lakens kunnen echter een groot probleem zijn met huisdieren.

divider-catclaw1Waarom drogervellen schade aanrichten bij katten

Denk terug aan scheikunde op de middelbare school, als je kunt. Atomen en moleculen verliezen en winnen voortdurend elektronen, toch?

Drogerplaten zijn kationische detergenten, waarbij het actieve deel van het molecuul een positieve ionenlading is. Dit is belangrijk vanwege de manier waarop het wasmiddel werkt en reageert. De positieve lading in wasverzachter en drogervellen helpt de kleding te neutraliseren en statische elektriciteit te verwijderen.

Droger Laken
Afbeelding credit: Nathan Antonino, Shutterstock

Dus, wat heeft dit te maken met katten?

Kationische detergentia zijn krachtige corrosieve middelen. Ze kunnen gemakkelijk schade aan de ogen, huid en het spijsverteringskanaal veroorzaken. Katten hebben onberispelijke verzorgingsgewoonten, dus elk contact met een drogervel zal ervoor zorgen dat een kat de chemicaliën over zijn lichaam verspreidt.

Wat te doen als uw kat een drogerlaken eet

Typische tekenen van inname van kationisch wasmiddel zijn:

  • Zweren in de mond
  • Hypersalivatie
  • Gezwollen tong
  • Braken
  • Lethargie
  • Geluiden van de bovenste luchtwegen
  • Maagpijn
  • Ontsteking van de mond en keel

Als u denkt dat uw kat een drogerlaken heeft gegeten, breng uw kat dan naar de dierenarts. Uw kat zal ziek worden en sowieso veterinaire zorg nodig hebben, dus het is het beste om het spel voor te blijven en zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen.

Na inname van een toxine raden dierenartsen aan om braken te induceren en actieve kool toe te dienen. Omdat kationische wasmiddelen echter kunnen verbranden, kan dit meer kwaad dan goed doen.

In plaats daarvan kan uw dierenarts ervoor kiezen om de chemische stof te verdunnen met behulp van vloeistoffen. Andere behandelingen kunnen nodig zijn, afhankelijk van waar het wasmiddel uw kat heeft beïnvloed.

dierenarts holding birma kat
Afbeelding Credit: Elpisterra, Shutterstock

Uw kat veilig houden, drogervellen alternatieven

De beste manier om uw kat uit de buurt van drogere lakens te houden, is door ze niet te gebruiken. In plaats daarvan kunt u veiligere alternatieven kiezen of kiezen voor huisdierveilige drogerlakens.

Wollen Ballen

Wollen Ballen

Wollen ballen zijn een uitstekend alternatief voor drogere lakens. Ze bevatten geen chemicaliën en besparen u geld, omdat u niet constant nieuwe wollen ballen opnieuw hoeft te kopen. Ze versnellen ook het drogen, waardoor je kleding zacht blijft en je huisdieren haarvrij zijn.

Spritz wat essentiële oliën op deze slechte jongens, en je kleding zal heerlijk ruiken!

Azijn

Oma wist wat ze deed bij het gebruik van azijn. Azijn is een natuurlijke wasverzachter die 100% veilig is rond dieren. Voeg wat toe aan je wasmachine en je kleding komt zacht uit de droger.

Wees voorzichtig met hoeveel je gebruikt. Anders ruikt je kleding naar azijn. Toch zou je veel moeten gebruiken om dat te laten gebeuren. Voeg wat essentiële oliën toe aan de lading om je kleding fris te laten ruiken.

Mrs. Myer’s Dryer Lakens

Mrs. Myer's Dryer Lakens

De producten van Mevrouw Myer zijn veilig rond huisdieren, inclusief hun drogerlakens. Gemaakt van plantaardige verzachtende ingrediënten en essentiële oliën, houden deze drogervellen je kleding zacht en ruiken ze geweldig. U hoeft zich geen zorgen te maken over schadelijke wasmiddelen.

Houd deze drogerlakens voor de zekerheid uit de buurt van uw huisdieren. De geïnfundeerde lavendel kan nog steeds maagklachten veroorzaken.

divider-catclaw1Conclusie

Hoewel drogere lakens onze kleding helpen geweldig te ruiken, kunnen ze onze huisdieren schaden. Eerlijk gezegd heb je sowieso geen drogerlakens nodig. Er zijn tal van veilige alternatieven die mensen al eeuwen gebruiken voordat drogere lakens bestonden.

Probeer de was te doen zonder drogere lakens of probeer de alternatieven die we hierboven hebben genoemd. Het is beter voor het milieu en u hoeft zich geen zorgen te maken over uw huisdier.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Crucible Pictures, Shutterstock