Waarom hebben tv-personages geen katten? De verrassende reden!

Het valt niet te ontkennen dat huisdieren een belangrijke rol spelen in de tv-entertainmentindustrie. Veel films en tv-programma’s bevatten huisdieren, van honden tot katten en zelfs vogels. Katten lijken echter geen solide aanwezigheid te hebben in tv-programma’s en films in vergelijking met andere huisdieren.

Dus waarom hebben tv-personages geen katten? Lees verder om erachter te komen.

cat + lijnverdeler

Katten zijn minder coöperatief dan andere huisdieren

De belangrijkste reden waarom katten zelden in films en tv-programma’s voorkomen, is dat ze minder coöperatief zijn dan andere huisdieren. Iedereen met een kat als huisdier weet maar al te goed hoe uitdagend het is om ze te trainen (maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om dit te doen).

In tegenstelling tot honden hebben katten onafhankelijke persoonlijkheden, dus ze willen meestal doen wat ze willen, wanneer ze maar willen. En in een tv-programma of film waar alles op schema moet gebeuren, is werken met een kat niet de beste keuze.

kattentraining
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock

Een scenarioschrijver legt zijn ervaring uit

De vraag waarom katten meestal niet in tv-programma’s of films te zien zijn, werd onlangs in de schijnwerpers gezet door ene Michael Jamin, een Hollywood-scenarioschrijver en -producent. In zijn TikTok-video, die viraal ging, legde Jamin uit waarom tv-personages geen katten hebben.

Michael gaf een voorbeeld van een show die hij produceerde, genaamd ‘Maron’. In één scène wordt het personage verondersteld zalm te eten aan een eettafel en huppelt een kat op tafel. Michael en zijn team kregen een getrainde kat voor deze scène, maar alles verliep niet zoals gepland.

Toen de richting ‘actie’ werd genoemd, bevroor de kat en sprong hij niet op de tafel zoals ze hadden verwacht. Michael legde uit dat het een uur duurde om die scène op te nemen, omdat ze veel tijd besteedden aan het aanmoedigen van de kat om op tafel te springen.

Jamin legde verder uit waarom tv-programma’s en films een kat niet gewoon toestaan om door een scène te zwerven en te doen wat hij wil. Michael legde uit dat als het zou worden toegestaan om dit te doen, dit zou betekenen dat de kat op de ene locatie zou zijn tijdens de ene take en een andere plaats tijdens een andere take. En wanneer deze takes worden samengevoegd om een scène te creëren, zou het lijken alsof de kat verschijnt en verdwijnt, wat er raar uit zou zien.

kat die naar kom rauwe groenten kijkt
Afbeelding Credit: Scharfsinn, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Hoewel echte katten meestal niet te zien zijn in films en tv-programma’s, doden veel fictieve kattenpersonages het in de tv-entertainmentindustrie. Een fictief kattenpersonage dat we allemaal kennen is Garfield. Van zijn liefde voor lasagne tot zijn haat tegen maandagen, Garfield is en blijft een van de meest geliefde fictieve kattenpersonages aller tijden.

Andere iconische fictieve kattenpersonages zijn Tom in ‘Tom and Jerry’, Puss in Boots, Felix in ‘Felix the Cat’, Sylvester in ‘Looney Tunes’ en de lijst gaat maar door. Dus, ondanks dat katten niet de geschikte keuze zijn voor huisdieren van tv-personages, hebben deze katachtige metgezellen zeker op andere manieren hun stempel gedrukt op de tv-entertainmentindustrie.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Ingus Kruklitis, Shutterstock