Waarom draagt mijn kat speelgoed en miauwt hij? Kattengedrag uitgelegd

Als je een kat hebt die graag zijn kauwspeeltje met zich meedraagt en miauwt, vraag je je waarschijnlijk af wat er aan de hand is met dit vreemde gedrag. De meeste mensen geloven dat het de manier van een kat is om je aandacht te trekken om je te laten weten dat het tijd is om te spelen. Maar blijf lezen terwijl we kijken of er een andere reden kan zijn dat uw kat zich op deze manier gedraagt.

kattenpootverdeler

Waarom dragen katten speelgoed en miauwen?

1. Uw kat wil spelen

kat spelen met eigenaar
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shutterstock

Veel mensen geloven dat katten speelgoed dragen en miauwen om de aandacht van hun eigenaar te krijgen, om hen te laten weten dat het speeltijd is. Katten houden van aandacht en vinden vaak creatieve manieren om ons te laten weten wat ze denken. Het brengen van een speeltje is meestal een duidelijk teken dat je kat wil spelen.

thematische pauze

2. Je kat drukt liefde uit

Veel katteneigenaren weten dat hun katten een favoriet speeltje hebben. Ze zullen het speelgoed meestal dicht bij zich houden en het zelfs door het huis dragen en het verbergen om er later mee te spelen. Als ze het speelgoed naar je toe brengen, is dat een goed teken dat ze je vertrouwen en diepe gevoelens voor je hebben, vooral als er andere mensen in huis zijn.

thematische pauze

3. Je kat leert je jagen

Vrouw die buiten met kat speelt
Afbeelding Credit: Helena Lopes, Pexels

Katten zijn strikte carnivoren die in het wild veel van hun tijd besteden aan het jagen op prooien. Moederkatten brengen vaak prooien naar hun kittens om ze te leren jagen. Dus je kat probeert misschien zijn instincten te volgen en hetzelfde met jou te doen.

thematische pauze

4. Uw kat pronkt

Omdat katten een groot deel van hun leven jagen, is het natuurlijk om te geloven dat ze graag pronken met hun vangst, wat misschien de reden is waarom veel katten hun eigenaren een dode muis brengen die ze hebben gevangen. Maar als alles wat je kat heeft een favoriet speeltje is, kunnen ze gewoon doen alsof, vooral als ze ook wild door het huis rennen.

thematische pauze

5. Het speelgoed van de katten is kapot

kat speeltje op de grond
Afbeelding Credit: Lukasz Pawel Szczepanski, Shutterstock

Sommige katten houden van speelgoed om een specifieke reden. Als het speelgoed beschadigd is en niet meer presteert zoals vroeger, brengt uw kat het mogelijk naar u toe om u te laten zien dat het kapot is. Misschien maakte het vroeger een geluid of zat er een touwtje aan vast. Als uw kat u meestal geen speelgoed brengt, raden we u aan het te bekijken op tekenen van schade.

thematische pauze

6. Het speelgoed is leeg

Veel speelgoed heeft een plek om te vullen met kattenkruid of zelfs een traktatie in te brengen. Als je kat je een van deze speeltjes brengt, kan het zijn manier zijn om te zeggen dat hij een snack wil. Een hongerige kat kan ongelooflijk volhardend zijn en zijn miauwen zal luider worden als je niet reageert.

thematische pauze

7. De kat is eenzaam

droevige eenzame kat die op bed ligt
Image Credit: medveda, Shutterstock

Een andere reden dat je kat misschien een speeltje draagt en miauwt, is dat hij zich verveelt en op zoek is naar iets om te doen. Ze houden het speelgoed vast, weten niet zeker of ze willen spelen en miauwen uit frustratie. Als de miauw van je kat meer gestrest dan speels klinkt, heeft hij misschien niets te doen, is hij eenzaam en wil hij aandacht, vooral als hij de enige kat is en jij vaak van huis bent.

kattenpootverdeler

Samenvatting

Veel mensen geloven dat een kat een speeltje draagt en miauwt omdat ze willen spelen, en hoewel dit waarschijnlijk meestal het geval is, kunnen er ook andere redenen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld hun vaardigheden als jager demonstreren of zelfs proberen je te leren jagen. Ze proberen je misschien zelfs te vertellen dat het speelgoed een vervanging nodig heeft of dat ze eenzaam zijn. Wat de oorzaak ook is, geef ze aandacht en geniet ervan om een paar minuten samen door te brengen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Prostock-studio, Shutterstock