Waarom doet mijn kat poot onder de deur? Het schokkende antwoord

Als je in je kamer zit met de deur dicht en een krabbend geluid hoort, is de kans groot dat je weet wat de oorzaak is als je een kat hebt. Een kleine harige poot van onder je deur kan een veel voorkomende gebeurtenis voor je zijn, en je kunt je afvragen waarom je kat dit doet. De belangrijkste reden is dat ze waarschijnlijk in de kamer willen worden binnengelaten om dicht bij je te zijn.

Katten zijn aanhankelijke wezens die vaak dicht bij hun eigenaren willen zijn. Dit geldt nog meer voor katten die mogelijk last hebben van verlatingsangst of het beste kunnen ontspannen in de buurt van hun favoriete persoon. Als ze bij je in de buurt willen zijn, maar de deur is gesloten of ze willen de kamer binnengaan waarin je bent, als er iets in zit dat ze willen (zoals hun voerbak, bijvoorbeeld), zal je kat onder de deur poten als een duidelijk signaal dat ze naar binnen willen.

Katten kunnen hun poten om verschillende redenen onder een deur zetten. De belangrijkste reden (en de duidelijke boodschap) is dat ze binnengelaten willen worden, en ze proberen waarschijnlijk zelf de deur te openen, met wisselend succes.

Als je met je kat speelt met behulp van een speeltje, zoals een gevederd “hengel” -achtig speelgoed, kan je kat onder de deur poten om te proberen het te bereiken.

3 katten gezichtsverdeler

Waarom wil mijn kat mij volgen?

Je kat wil je misschien overal volgen om een paar verschillende redenen, de belangrijkste is dat ze je aandacht willen. De meeste katten zijn onafhankelijker dan honden; ze komen naar hun mensen voor aandacht en aaien op hun voorwaarden.

Dat wil niet zeggen dat sommige katten niet aanhankelijk zijn. In feite zijn sommige kattenrassen, zoals de Ragdoll en Nebelung, beschreven als “hondachtig” in hun gedrag. Dit komt omdat ze hun eigenaren graag van kamer naar kamer volgen.

Sommige katten kunnen ook last hebben van verlatingsangst. Dit is een aandoening die zowel katten als honden treft en betekent dat uw kat angstig zal worden zonder dat u er bent, wat resulteert in gedrag zoals:

  • Huilen
  • Pacing
  • Zelfverminking (zichzelf obsessief bijten of krabben)
  • Overmatige verzorging
droevige eenzame kat die op bed ligt
Image Credit: medveda, Shutterstock

Een ander teken van verlatingsangst is het obsessief volgen van hun eigenaar.

Er kan echter een andere, meer dringende reden zijn waarom uw kat u niet alleen wil laten. Je kat kan je bijvoorbeeld volgen omdat hij je aandacht probeert te trekken of iets wil.

Meestal zal een kat die zijn avondeten wil (op dit moment!) soms zijn baasjes volgen en miauwen, meestal als een manier om ze op te laten letten. Als je iets vasthoudt wat je kat wil, zoals een traktatie of een gekoesterd speeltje, kunnen ze je ook volgen en zelfs onder je voeten komen.

Soms probeert je kat je aandacht te trekken om een meer sinistere reden. Als uw kat onwel is of pijn heeft, probeert hij het u misschien te vertellen. Door je te volgen, kun je ze helpen zich veilig te voelen als ze zich kwetsbaar voelen, wat ze zullen doen als ze onwel zijn of pijn hebben. Meestal zullen er andere tekenen of symptomen zijn die hiermee verband houden, zoals huilen, kreupelheid of zich vaak naar een gebied wenden, of andere symptomen van ziekte.

Als u zich op enigerlei wijze zorgen maakt over uw kat, of als ze een plotselinge gedragsverandering hebben, moet u ze naar de dierenarts brengen. Plotselinge aanhankelijkheid kan betekenen dat uw kat erg ziek is en omdat ze het ons niet direct kunnen vertellen, is het interpreteren van het gedrag een van de beste manieren waarop we erachter kunnen komen of er iets mis is.

Droevige Kat
Afbeelding Credit Door: g3gg0, pixabay

Waarom miauwt mijn kat voor mij aan de deur?

Je kat kan voor je gaan miauwen als deze gesloten is om dezelfde redenen waarom ze eronder zullen poten: omdat ze er naar binnen willen of omdat ze iets uit de kamer willen. Katten miauwen om aan te geven dat ze iets specifieks van mensen willen; katten ontwikkelden de miauw bijna uitsluitend om met mensen te communiceren, en het is een aangeleerd gedrag van moederkatten tot kittens. De miauw is de manier van je kat om te zeggen dat hij wil jouw aandacht specifiek.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Je kat kan onder de deur poten omdat ze naar binnen willen en proberen het te openen, om een speeltje te bereiken dat eronder wordt gebrandmerkt, of als ze je er doorheen proberen te bereiken. De boodschap is echter vrij duidelijk: je kat wil naar binnen en de vervelende deur zit in de weg. Ze kunnen buiten miauwen terwijl ze poten om de aandrang op te voeren, en ze kunnen zelfs tegen je schreeuwen als je eindelijk de deur opent! Maar wat de reden ook is dat je kat onder de deur loopt, ze doen het omdat ze willen dat er iets aan de ander vastzit. kant.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Marjan Grabowski, Unsplash