Waar moeten katten ’s nachts slapen? 7 Tips & Advies van experts

Hoewel katten meestal nachtdieren zijn, houden veel van onze harige metgezellen ervan om onze schema’s aan te passen om meer tijd met ons door te brengen. Als dat klinkt als je kat, waar moeten ze dan slapen? En wat zijn enkele tips die je moet volgen? We hebben hieronder enkele tips voor het instellen van hun slaapgedeelte voor je uitgelicht.

cat + lijnverdeler

Top 7 tips voor het instellen van een kattenslaapgedeelte

Als u probeert de perfecte plek te vinden voor uw kat om ’s nachts te slapen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om hem te helpen. We hebben zeven geweldige tips uitgelicht die je kunt volgen om je kat te helpen wat meer slaap te krijgen.

1. Zet ze hoog

Katten houden van hoge zitstokken, dus als je ze probeert in te stellen met een gebied om ’s nachts te slapen, wil je wat hoogte toevoegen. Zoek een aantal ruimtes hoog in je huis en kijk of je hun bedden daar niet kunt plaatsen. Dit kan zijn met een hoge kattentoren, of je kunt gebruik maken van andere hogere elementen in je huis.

Kat wrijft gezicht op kattentoren
Afbeelding credit: Ellie Burnett, Shutterstock
thematische pauze

2. Geef ze opties

Katten houden ervan om verschillende gebieden te hebben om in te slapen, dus als je ze maar één gebied instelt om naar bed te gaan, zul je merken dat ze de hele tijd in andere gebieden slapen. Maar als je ze met verschillende opties kunt instellen, zullen ze eerder een van hen kiezen om te gebruiken.

thematische pauze

3. Overweeg een kattenmand

Terwijl je dat niet doet nodig hebben Een kattenmand, en uw kat gebruikt er misschien geen, het is een goed idee om er een of twee strategisch in uw huis te plaatsen. Katten houden van geïsoleerde en zachte ruimtes, dus als je het bed in een ruimte plaatst die ze leuk vinden, moeten ze het gebruiken.

Mannelijke marmeren kat die in kattenbed ligt
Afbeelding credit: Iva Vagnerova, Shutterstock
thematische pauze

4. Vind gebieden met weinig verkeer

Wanneer katten slapen, houden ze er niet van dat mensen ze constant wakker maken, en als mensen dat doen, zullen ze proberen een andere plek te vinden om te slapen. Dus als je een rustige ruimte hebt waar je hun bedden kunt opzetten, is de kans groter dat ze terugkomen om het opnieuw te gebruiken.

thematische pauze

5. Geef ze een beeld

Katten kijken graag naar de wereld om hen heen en soms luieren ze rond voordat ze in slaap vallen. Als je ze iets geeft om naar te kijken en van te genieten voordat ze in slaap vallen, zullen ze dat bed in de toekomst eerder opnieuw gebruiken.

kat zittend op kattenbed
Image Credit: Africa Studio, Shutterstock
thematische pauze

6. Maak het comfortabel

Iedereen wil een comfortabele plek om te slapen, en je kat is geen uitzondering. Geef ze een zachte plek met veel isolatie en probeer het uit de buurt van tocht te houden. Hoe comfortabeler je het voor ze maakt, hoe groter de kans dat ze terugkomen en het opnieuw gebruiken.

thematische pauze

7. Geef ze verstopplekken

Katten kunnen een beetje timide zijn en wanneer ze proberen te slapen, kunnen ze zich bijzonder onzeker voelen. Door je kat een paar verstopplekken te geven waar ze kunnen knuffelen en gaan slapen en niet het gevoel hebben dat ze volledig in beeld zijn, is de kans groter dat ze die plek zullen gebruiken.

Een kat die slaapt tussen gekruist linnen
Afbeelding Credit: Bairyna, Pixabay

kattenpootverdeler

Moeten katten in je bed slapen?

Katten zijn sociale wezens en misschien merk je dat ze in je bed willen slapen. Als dat het geval is, zijn er voor- en nadelen om ze in je bed te laten slapen. Er zijn emotionele voordelen om uw kat in uw bed te laten slapen, waaronder een verhoogd gevoel van veiligheid en emotioneel welzijn.

Er is echter ook een redelijk risico op fysieke gezondheidsproblemen die het kan veroorzaken. Sommige van deze zorgen omvatten mogelijke parasieten en ademhalingsproblemen. Het is aan jou om de mogelijke voor- en nadelen in evenwicht te brengen en de beste beslissing voor jou en je kat te nemen!

cat + lijnverdeler

Laatste gedachten

Nu je iets meer weet over hoe en waar je slaapruimtes voor je katten moet inrichten, hoef je het alleen nog maar te doen! Vergeet niet dat ze meerdere locaties nodig hebben, dus stel een paar verschillende gebieden in voor je kat en laat ze hun favorieten kiezen. Als je dat doet, laat ze dan hun favorieten kiezen en laat ze er ’s nachts aan over!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: KatinkavomWolfenmond, Pixabay