Voorkomt azijn dat katten poepen? Feiten & FAQ

Je moet je kat niet direct azijn voeren, maar als ze ergens poepen of plassen waar ze dat niet zouden moeten doen, kan het een geweldige optie zijn om ze terug te brengen naar de kattenbak. Maar hoe kun je azijn gebruiken en hoe krijg je ze terug in de kattenbak?

Die vragen hebben we hier voor je beantwoord. Zo krijg je je kat in een mum van tijd weer op de rails en terug naar de kattenbak!

Klik hieronder om vooruit te springen:

cat + lijnverdeler

Houden katten van de geur van azijn?

Geen enkele kat houdt niet van de geur van azijn en de meeste katten zullen azijn actief vermijden als ze kunnen. Daarom kun je azijn vaak gebruiken als afschrikmiddel om te voorkomen dat je kat plast of poept op een plek waar hij dat niet zou moeten doen. Als je kat zich niet op zijn gemak voelt op de locatie, zal hij er om welke reden dan ook niet naartoe gaan, zelfs niet om zichzelf te ontlasten!

Houd er echter rekening mee dat als u het onderliggende probleem niet aanpakt, uw kat nog steeds niet naar de kattenbak gaat; ze zullen gewoon ergens anders heen gaan in plaats daarvan.

Appelazijn ontmoedigt honden en katten om op meubels te kauwen
Afbeelding credit: ThamKC, Shutterstock

cat + lijnverdeler

Top 3 tips voor het gebruik van azijn

Als je azijn gebruikt om te voorkomen dat je kat de badkamer gebruikt waar ze dat niet zouden moeten doen, zijn er een paar verschillende tips die je moet volgen om het zo succesvol mogelijk te maken. We hebben drie van de belangrijkste tips voor u uitgelicht:

1. Destilleer de azijn

Hoewel er technisch gezien niets mis is met het gebruik van pure azijn, is het een beetje sterker en is de kans groter dat het oppervlakken bevlekt dan wanneer je het eerst destilleert. Het is een kleine stap, maar het helpt ervoor te zorgen dat alles in uw huis in goede staat blijft.

azijn en kom
Afbeelding credit: NatureFriend, Pixabay
thematische pauze

2. Opnieuw aanvragen

Azijn werkt als een uitstekend afschrikmiddel voor katten, maar na verloop van tijd zal de geur beginnen te verdwijnen. Wanneer dat gebeurt, kan uw kat het gebied opnieuw bezoeken en het opnieuw gebruiken. Breng het om de paar dagen opnieuw aan gedurende een paar weken totdat uw kat er niet meer aan denkt om het gebied te gebruiken voordat u stopt met het aanbrengen ervan.

thematische pauze

3. Spuit je kat niet!

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je moet je kat nooit rechtstreeks met azijn besproeien. Het is onveilig voor je kat om ze direct te besproeien, dus spuit hem niet eens dicht bij hem zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je hem per ongeluk pijn doet.

kattenpootverdeler

De 6 redenen waarom uw kat de kattenbak misschien niet gebruikt

Hoewel je azijn kunt gebruiken om je kat ervan te weerhouden de badkamer te gebruiken in een specifiek gebied dat ze niet zouden moeten gebruiken, als je de onderliggende reden waarom je kat de kattenbak niet gebruikt, niet aanpakt, repareer je niets en zullen ze waarschijnlijk gewoon een nieuwe plek kiezen om naartoe te gaan waar ze dat niet zouden moeten doen.

1. Vuile kattenbak

Katten houden er niet van om een vuile kattenbak te gebruiken, dus als je het niet genoeg schoonmaakt, zullen ze in plaats daarvan een schonere plek vinden om zichzelf te ontlasten. Maak de kattenbak dagelijks schoon om hem schoon genoeg te houden zodat je kat terug kan blijven komen om hem te gebruiken.

Siamese kat naast kattenbak
Afbeelding credit: Axel Bueckert, Shutterstock
thematische pauze

2. Niet genoeg kattenbakken

Je hebt een kattenbak nodig op elke verdieping van je huis en je hebt minstens één kattenbak per kat nodig, plus één. Dit betekent dat als je drie katten hebt, je minstens vier kattenbakken nodig hebt, en als je maar één kat hebt, heb je er nog steeds twee nodig.

thematische pauze

3. Nieuw type nest

Heb je onlangs het soort zwerfvuil in de doos veranderd? Als dat zo is, vindt uw kat het nieuwe nest misschien niet leuk. Verander het terug naar wat ze eerder gebruikten en uw problemen kunnen verdwijnen. Wanneer u van strooisel of voedsel verandert, moet u de overgang heel langzaam maken.

thematische pauze

4. Kan de doos niet vinden

Als u onlangs de locatie van de kattenbak hebt gewijzigd, moet u uw kat mogelijk laten zien waar u hem naartoe hebt verplaatst. Je kunt het je kat niet kwalijk nemen dat hij de kattenbak niet gebruikt als hij niet weet waar hij is!

thematische pauze

5. Stressvolle locatie

Als er veel activiteit is rond de kattenbak, voelt uw kat zich misschien niet op zijn gemak bij het gebruik ervan. Je moet een rustige locatie vinden waar je kat zichzelf rustig kan ontlasten; Anders kunnen ze een rustige locatie vinden, zelfs als er daar geen kattenbak is.

Kat in de buurt van strooisel box_New Africa_Shutterstock
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
henatic breuk

6. Medische problemen

Als je kat naar de badkamer gaat buiten de kattenbak is iets nieuws en je hebt niets anders veranderd, is er misschien een onderliggend medisch probleem dat je moet aanpakken. Als je er niets uit kunt halen wat er is veranderd, breng je kat dan naar een dierenarts om een medisch probleem uit te sluiten waarvan je misschien niet weet dat ze het hebben.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Nu je weet hoe je azijn moet gebruiken om te voorkomen dat je kat de badkamer ergens gebruikt waar ze dat niet zouden moeten doen, hoef je het alleen nog maar te gebruiken! Zoek de juiste azijn, begin op een onopvallende plek en breng opnieuw aan als dat nodig is om je kat weer in de kattenbak te krijgen!

thematische pauze

Featured Image Credit: brandpunt, Shutterstock