Kong Cat Zoom Groom Review 2023: voors, tegens en oordeel

Samenvatting van de beoordeling

Ons eindoordeel

We geven Kong Cat Zoom Groom een beoordeling van 4,5 op 5 sterren.

Bouwkwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs

Kong is een van de bekendste fabrikanten van huisdierproducten die er zijn. Het is misschien het best bekend om zijn lijn van opvulbare hondenspeeltjes, maar het heeft een hele catalogus van stimulerende en verrijkende katten- en hondenspeelgoed. Het bedrijf produceert ook traktaties en heeft een lijn katten- en hondenborstels. Vandaag zullen we hun borstel nader bekijken, speciaal ontworpen voor de katachtigen in je leven.

De Kong Cat Zoom Groom is een betaalbare kattenborstel met een unieke (en schattige) look. Deze katvormige borstel is gemaakt van een duurzaam rubberen materiaal om katten en hun eigenaren een stevige maar flexibele borstelervaring te bieden. Bovendien is de Zoom Groom geweldig voor het verwijderen van haar en het geven van katten een spa-achtige massage-ervaring bij elke trimsessie.

Blijf lezen om onze volledige beoordeling van de Kong Cat Zoom Groom te vinden, inclusief de voor- en nadelen en ons eindoordeel over het product.

garen kogelverdeler

Kong Cat Zoom Groom – Een snelle blik

Pros

 • Zachte rubberen vingers
 • Aandoeningen huid
 • Vermindert haarballen
 • Comfortabel om vast te houden
 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens

 • Borstelharen kunnen te lang zijn om kortharige katten te borstelen
 • Haar komt niet vast te zitten tussen borstelharen

Specificaties

 • Rubber materiaal
 • Gemaakt in de VS
 • 4-inch lang x 3 inch breed
 • 3/4-inch lange rubberen tanden

Geweldig voor badtijd

De Kong Cat Zoom Groom werkt niet alleen fantastisch voor het verwijderen van los haar en het voorkomen van klitten, maar kan ook tijdens baden worden gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid katvriendelijke shampoo aan op de borstel en laat deze in een cirkelvormige beweging door het natte haar van je kat glijden. Dit zorgt voor een rustgevend masserend gevoel en reinigt tegelijkertijd de vacht van je kat. Vergeet niet om alle shampoo uit te spoelen als je klaar bent.

Magnetische borstelharen

De Zoom Groom heeft zachte en rubberachtige “vingers” die werken als een magneet om losse vacht en huidschilfers weg te trekken. Regelmatig verzorgen met deze borstel kan voorkomen dat haarballen zich vormen en tegelijkertijd de huid conditioneren, waardoor een gezondere vacht wordt bevorderd.

De “borstelharen” zijn stevig en toch flexibel. Ze zijn 3/4-inch lang, waardoor ze ver in de vacht van uw huisdier kunnen reiken om de huid te masseren, waardoor ze in een gelukzalige staat komen tijdens uw thuisverzorging. De zachte massagewerking kan ook gestreste of angstige katten kalmeren, wat van pas kan komen tijdens traumatische situaties zoals bezoeken aan de dierenarts of autoritten.

Stimuleert de olieproductie

De stevigheid van de borstelharen zorgt voor een massage-achtige ervaring voor uw kat, maar ze kunnen ook de haarvaten en natuurlijke olieproductie van uw huisdier stimuleren. Wanneer je vervolgens je kat borstelt, verdeel je de natuurlijke oliën over zijn vacht voor een mooie glanzende afwerking.

KONG - Kat ZoomGroom

kattenpootverdeler FAQ

Is deze borstel vaatwasmachinebestendig?

Kong-producten zijn ontworpen om in uw gootsteen te worden gewassen met warm water en zeep. U kunt een flessenborstel of tandenborstel gebruiken om in de groeven te komen als de vacht van uw huisdier daar vast komt te zitten. Laat het vervolgens aan de lucht drogen.

Ligt het goed in je hand?

Deze borstel is klein maar ergonomisch van ontwerp, waardoor de gebruiker hem comfortabel in zijn handen kan houden. Bovendien is het gemakkelijk vast te pakken, zodat het niet uit de handen van de gebruiker glipt.

Voor welke levensfase is deze borstel geschikt?

De Zoom Groom is geweldig voor zowel kittens als volwassen katten.

Werkt deze borstel voor het verwijderen van matten?

Hoewel de Zoom Groom fantastisch is om te voorkomen dat matten zich vormen, is het niet de meest effectieve optie voor het verwijderen van matten.

Is deze borstel alleen ontworpen voor katten?

Hoewel de Zoom Groom speciaal voor katten is ontworpen, is er geen reden waarom deze niet op honden zou kunnen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor Kong’s Zoom Groom voor honden; Het is gemaakt voor pups, maar kan met succes worden gebruikt op katten.

persoon die KONG gebruikt - Cat ZoomGroom op een kat

kattenpootverdeler Wat de gebruikers zeggen

Online winkelen heeft de manier waarop we winkelen veranderd. Een van de beste dingen ervan is dat we honderden, zo niet duizenden productrecensies van echte consumenten kunnen bekijken voordat we beslissen of we een product willen kopen of niet. Hoewel dit zeer nuttig kan zijn bij het nemen van aankoopbeslissingen, kan het ook erg overweldigend aanvoelen.

Daarom hebben we het internet afgezocht om te zien wat echte consumers hadden te zeggen over de Kong Cat Zoom-bruidegom.

Katteneigenaren die van deze borstel houden, vinden het comfortabel om vast te houden en gemakkelijk te gebruiken. Hun katten vinden de borstelharen niet te ruw op hun lichaam, waardoor verzorgingssessies gemakkelijker worden voor zowel de kat als de eigenaar. Bovendien verwijdert de borstel bij elk gebruik veel haar, en dat is precies waarvoor het is ontworpen. Het masserende effect van de Kong Zoom Grooms heeft katten die er eerder een hekel aan hadden om door hun eigenaren te worden verzorgd, veranderd in borstelminnende liefhebbers.

Consumenten die niet om de Kong Zoom Groom gaven, meldden dat de borstel haar verwijdert, maar het niet vasthoudt. Dit leidt tot losse haren die rondzweven of blijven plakken aan de eigenaar die het borstelen doet. Ook is de borstel niet geweldig voor het verwijderen van matten. Ten slotte, omdat de borstelharen zo lang zijn, is dit product niet de meest efficiënte optie voor eigenaren van gezelschapsdieren met katten met kort haar.

kattenpootverdeler

Conclusie

De Kong Cat Zoom Groom is een zeer betaalbare kattenborstel met veel verlossende eigenschappen. Het is fantastisch voor het verwijderen van los haar en het bieden van een massage-achtige ervaring voor je kat, maar het is niet de beste in het vangen van het haar zodra het is verwijderd.

Het Zoom Groom 2-in-1 ontwerp maakt deze borstel een duidelijke winnaar, vooral voor mensen met langerharige katten. Hoewel, als de vacht van uw kat gemakkelijk in de knoop raakt of matten, wilt u deze borstel misschien combineren met een ontmattende kam voor de beste resultaten.